Amazon gamestreamingdienst opkomst?

Amazon lijkt bezig te zijn met een eigen gamestreamingdienst. Dit gerucht is gebaseerd op twee verschillende verhalen. Amazon heeft nieuwe vacatures gepubliceerd, waarin gesproken wordt over een nieuw gaminginitatief. Het andere verhaal komt van de website Cnet. Bronnen aan deze website vertellen dat de Amazon gamingstreamingdienst volgend jaar wordt aangekondigd en integratie heeft met het platform Twitch.

Amazon gamestreamingdienst

Amazon

Amazon is uiteraard vooral bekend als e-commercereus, maar het bedrijf doet veel meer dan alleen dit. Amazon is bijvoorbeeld één van de grootste aanbieders van clouddiensten in de wereld en is met Amazon Prime Video al een bekende speler in de video on demandmarkt. Daarnaast is Amazon sinds 2014 eigenaar van Twitch. Twitch is een online platform waar miljoenen mensen (games) livestreamen. Clouddiensten en gaming zijn dus zeker geen onbekende voor het e-commercebedrijf.

Amazon gamestreamingdienst - Amazon cloud gaming - Twitch integratie

Twitch-integratie

Het lijkt er dus op dat de gamestreamingdienst van Amazon een integratie met Twitch gaat krijgen. Twitch is op dit moment het grootste platform om livestreames van games te bekijken. Er zijn dus veel mogelijkheden om de krachten van deze diensten te bundelen. Wellicht wordt het wel mogelijk om bij het kijken naar een livestream direct de game te joinen en mee te gaan spelen. Maar tot heden is er hier nog geen echte informatie over bekend. Het blijft dus nog gissen.

Concurrentie

Amazon is zeker niet de eerste partij die de gamestreaming markt wil betreden. Op dit moment zijn de diensten Utomik, Google Stadia en PlayStation Now al beschikbaar en zit Microsoft Project xCloud, de gamestreamingdienst van Xbox, in een bèta. Voldoende concurrentie voor Amazon dus en dan gaan er ook nog geruchten dat wellicht Apple zich in deze markt wil gaan roeren. De tijd zal ons gaan leren of Amazon een stevige positie in de markt van cloud gaming services kan krijgen.

Jelco Haverkamp