Alles wat je moeten weten over Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is misschien niet het meest bekendste video on demand platform van Nederland, maar met 150 miljoen Prime abonnees behoort het tot één van de grootste streamingdiensten ter wereld. Daarom is het interessant om te weten wat de streamingdienst van Amazon allemaal te bieden heeft.

Wat is het Amazon Prime Video aanbod? Dus welke films en series kan je bekijken in Nederland? Wat zijn de maandelijkse kosten van Prime Video en via welke platformen is de streamingdienst te gebruiken? Wat zijn de verschillen tussen Prime Video en diensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Apple TV+? En hoe is het onderdeel van het Prime abonnement? Kan ik Prime video betalen met iDEAL?

In dit artikel behandelen wij uitgebreid o.a. deze en meer vragen over de video on demand service.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is het video on demand platform van e-commercegigant Amazon. De service wordt in de volksmond vaak kortweg Prime Video genoemd en werd op 7 september 2006 in eerste instantie als Amazon Unbox gelanceerd. Sinds 2018 draagt het pas de naam, zoals wij het nu kennen. De dienst biedt eigen unieke films en series ontwikkeld door Amazon Studios en content van andere mediabedrijven.

De videodienst is ook een onderdeel van het Prime-abonnement, waarmee je ook sneller levertijden krijgt van bestellingen van de Amazon webshop. Dit e-commerce platform zal ergens in 2020 het levenslicht zien in Nederland, maar is in veel andere westerse landen al een groot succes. Prime Video is ook als los abonnement te nemen.

Aanbod

Het aanbod van Amazon Prime Video is groot en biedt voor iedereen wat wils. Net als bijvoorbeeld Netflix en Disney+ werkt Amazon hard om zelf unieke films en series te ontwikkelen. Deze films en series dragen de label Amazon Originals. Voorbeelden hier van zijn The Marvelous Mrs. Maisel, Fleabag, Bosch en The Grand Tour. Alle vier de series zijn grote kijkcijferhits op de streamingdienst van Amazon.

The Marvelous Mrs. Maisel
The Marvelous Mrs. Maisel is bedacht door Gillmore bedenkster Amy Sherman-Palladino en is Amerikaanse komische dramaserie. De serie werd in 2018 bekroond met zowel een Golden Globe als Emmy voor beste komische serie.

Fleabag
Fleabag is een Britsche dramaserie gemaakt door Phoebe Waller-Bridge, waarin zij ook de hoofdrol vertolkt. In 2019 was de serie voor 6 Emmy’s genomineerd en ging uiteindelijk met 4 van deze aan de haal. De serie is inmiddels gestopt, maar Amazon contracteerde Phoebe Waller-Bridge om exclusief content voor Prime Video te gaan ontwikkelen.

Bosch

Bosch is een misdaadserie die gebaseerd is op de Harry Bosch-boekenserie van Michael Connelly. Het eerste seizoen zag in 2015 het levenslicht en in de loop van 2020 zal het zesde seizoen verschijnen op Amazon Prime Video. Amazon heeft al bevestigd dat er nog een zevende seizoen volgt en dat dit het einde van de serie zal betekenen.

The Grand Tour

The Grand Tour is een Brits autoprogramma en wordt gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Deze drie stonden eerder onder contract bij BBC en presenteerde het populaire autoprogramma Top Gear. Inmiddels zijn er al drie seizoenen gemaakt en is het vierde seizoen in ontwikkeling. Dit seizoen moet in het voorjaar van 2020 op Amazon Prime Video verschijnen.

amazon prime video aanbod - amazon prime video abonnement - prime video prijs

Amazon Prime Video Nederland

Prime Video beschikt over Nederlandstalige films en series, maar dit zijn voornamelijk oude producties. Sinds maart 2021 beschikt de streamingdienst van Amazon over de eerste exclusieve Nederland productie, namelijk TRECX. Deze comedyserie is bedacht door Michiel Romeyn, wie ook één van de bedenkers van Jiskefet is.

Verder beschikken alle films en series gewoon over Nederlandse ondertiteling en zijn er veel kinderfilms en -series beschikbaar met Nederlandse nasynchronisatie. Het aanbod zelf ontwikkelde Nederlandse content kan uiteraard in de toekomst veranderen. Netflix had dit in het verleden ook niet, maar heeft inmiddels meerdere Nederlandse Netflix Originals.

Amazon investeert de laatste maanden enorm in licenties en hun eigen productiehuis Amazon Studios, dus dit zal in de toekomst zeer waarschijnlijk voor nieuwe content zorgen.

Prime Video kosten

Amazon biedt in Nederland een soort bundelabonnement om Prime Video te kunnen kijken aan. Het is mogelijk om een Prime-abonnement te nemen, waarbij je ook voordelen voor het bestellen bij Amazon krijgt. In dit abonnement ontvang je ook ‘gratis’ toegang tot de video on demand service. De maandelijkse kosten hiervoor bedragen €2,99. Maar het is ook mogelijk om alleen een Prime Video abonnement te nemen. De kosten hiervoor zijn ook €2,99 per maand.

Prime-abonnement

De mainbusiness van Amazon is natuurlijk hun grote webwinkel die producten verkoopt over de hele wereld. Om gebruikers loyaler te maken met het platform heeft Amazon enkele jaren geleden het Prime-abonnement in het leven geroepen. Dit is een abonnement voor mensen die regelmatig aankopen doen via Amazon en biedt daarom veel interessante extra’s. Eén van deze extra’s is een ‘gratis’ abonnement op de streamingdienst Prime Video.

Maar er zijn meer extra’s, namelijk:

 • Gratis en snellere levering van bestellingen (vaak binnen 1 dag)
 • Amazon Photos. Onbeperkt foto’s opslaan in de cloud en 5 GB video-opslag.
 • 30 minuten eerder toegang tot Amazon Lightning Deals
 • Twitch Prime; gratis games en in-game items.
 • Toegang tot Prime Video. Probeer 30 dagen gratis

Prime Video iDEAL

De betaalmethodes bij Amazon Prime en Amazon Prime Video waren in eerste instantie alleen creditcards van American Express, VISA en MasterCard.

Gelukkig voor Nederland werd op 21 oktober 2020 ook de mogelijkheid tot het betalen van het abonnement via iDEAL mogelijk. Hierdoor maakt de streamingdienst van Amazon zich nog aantrekkelijker voor de Nederlandse markt.

Een goede zet vooruit van Prime Video om iDEAL als betaalmethode toe te voegen.

Aanmelden Amazon Prime abonnement

Indien je je inschrijft voor Prime Video betekent dat ook dat je je aanmeldt voor Amazon Prime. Dit kan middels via deze link.

Platformen

Amazon Prime Video is beschikbaar op veel verschillende platformen. Naast dat er natuurlijk app is voor Android en iOS smartphones en tablets, is er ook een integratie met veel verschillende smart TV’s.  Televisies van Samsung (vanaf bouwjaar 2015), Sony (vanaf bouwjaar 2015) en LG (vanaf bouwjaar 2015) hebben een app van de streamingdienst. Maar ook Smart TV’s van o.a. de fabrikanten Panasonic, Xiaomi, JVC, Philips en Sharp.

Natuurlijk kun je Amazon Prime Video ook gebruiken op de apparaten van Amazon zelf, zoals de Fire Tablet, Fire TV/ Fire Stick en Echo-apparaten met een scherm. Heb je PS3, PS4 of Xbox One in huis? Dan is het ook mogelijk om de Prime Video app te installeren op deze consoles.

Sinds 3 juli 2020 bestaat er ook een app voor Windows 10. Hiermee is de streamingdienst van Amazon via een speciale app in de Windows Store te vinden.

Amazon Prime Video app en Google Chromecast

Sinds 2019 heeft Amazon het ook mogelijk gemaakt om films en series van Prime Video te casten met Google Chromecast vanaf de mobiele app en computer naar je televisie. Op deze manier ben je niet afhankelijk van een integratie met je televisie. Hoe dit werkt via de app op je smartphones hebben we stap voor stap hieronder uitgelegd:

 1. Selecteer in de Prime Video app het Cast icon.
 2. Kies vervolgens het Chromecast apparaat dat je wil gebruiken. (Je smartphone moet met hetzelfde WiFI netwerk verbonden zijn als de Chromecast)
 3. Na het verbinden kan je de titel kiezen die je wil afspelen en wordt deze weergeven op de via de Google Chromecast aangesloten TV.
Amazon Prime abonnement - Amazon Prime lidmaatschap - Amazon Prime Video
Prime Video is onderdeel van het Amazon Prime-abonnement

6 gebruikerprofielen

Het is mogelijk om meerdere profielen aan een Prime Video-account te koppelen. Het is mogelijk om zes veschillende profielen te creëren. De aanbevelingen worden per profiel gebaseerd op het kijkersgedrag.

Prime Video voor kids

Ook is het mogelijk om een kinderprofiel te maken, waarmee alleen content wordt getoond dat geschikt is voor de kinderen jonger dan twaalf jaar.

Streamen via telecomproviders

KPN

Ontvang jij digitale televisie via KPN? Dan is het vanaf 12 december 2019 mogelijk om via KPN Prime Video te gebruiken. Het Nederlandse telecombedrijf heeft namelijk de streamingdienst van Amazon toegevoegd aan hun tv-ontvangers. Al is dit nog niet het geval voor alle ontvangers.

Op dit moment is deze integraties alleen beschikbaar via de modellen 2260 of 2952. Dit nummer staat op de voorkant van ontvangers. KPN hoopt dit jaar deze functie ook toevoegen aan de modellen VIP5202 of de ZXV8001. Heb je het juiste model? En een Amazon Prime Video abonnement? Dan kan je series en films van Prime Video bekijken via kanaal 203 of via het menu “On Demand” of “Apps op TV”.

Ziggo

Sinds maart is Prime Video ook via Ziggo te streamen via Mediabox Next. De streamingdienst van Amazon is op kanaal 153 te vinden. Uiteraard is de video on demand service ook via het menu onder Apps te vinden.

Prime Video vs. Disney+

Amazon Prime Video en Disney+ zijn beide relatief nieuwe spelers op de video on demand-markt in Nederland. Daarom is het erg interessant om de verschillende van de twee aanbieders in kaart te brengen. Wat is het verschil in de kosten en wat is het aanbodverschil bijvoorbeeld. Deze vergelijking hebben wij gemaakt in de vergelijker hieronder.

Functionaliteit Amazon Prime Video Disney+
Prijs € 2,99 p/m € 8,99 p/m & € 89,99 p/j
Proefversie 30 dagen Geen
Aanbod in Nederland
HD-kwaliteit HD beschikbaar HD beschikbaar & 4K beschikbaar
Aantal schermen tegelijk 3 schermen 4 schermen
Nederlandse ondertiteling Ja Ja
Offline kijken (downloaden) Ja Ja
Browserversie Ja Ja

Films huren via de Prime Video Store

Vanaf 20 mei biedt Amazon in Nederland ook de mogelijkheid om losse films te huren en te kopen via Prime Video. Hiermee lijken ze ook de concurrentie willen aan gaan met Pathé Thuis.

Amazon geeft aan deze functionaliteit in andere landen al erg populair is. De store bevat in Nederland films van o.a. Disney, Warner Bros, Universal, Sony, Paramount, Lionsgate, Dutch FilmWorks, WW Entertainment en Belga Film.

Nieuws

Amazon voegt streamingdienst Discovery+ toe aan haar channels (17 december 2021)

Sinds begin 2021 is de streamingdienst Discovery+ beschikbaar in Nederland. Vanaf vandaag is de streamingdienst ook beschikbaar via Amazon Prime Video Channels.

Het entertainment abonnement van Discovery Plus is toegankelijk via Prime Video voor € 3,99 per maand. Het Entertainment & Sport abonnement kost € 5,99 per maand. Naast Discovery+ zijn ook de channels Film1 , StarzPlay, Hayu, MGM, History Play, Angst, Shorts TV en Out TV beschikbaar.

Lees hier meer over de streamingdienst Discovery Plus.

Korte clips van je favoriete series en films delen (14 november 2021)

Amazon heeft een nieuwe feature aan haar streamingdienst toegevoegd, waarmee het mogelijk is om korte clips van series en films via platformen als o.a. Facebook, Twitter en WhatsApp te delen. De feature is ook beschikbaar op Twitch en is daar erg populair.

De feature is tot nu toe alleen beschikbaar op iOS en heeft nog wat limitaties. De feature is voorlopig alleen voor een kleine selectie Amazon Originals te gebruiken en kunnen de clips niet langer dan 30 seconden zijn. Amazon geeft geen informatie over komst van de feature naar Android en of feature naar meer series en films komt.

Amazon wil meer content in de Nederlandse catalogus van hun streamingdienst (9 september 2021)

Amazon heeft het Nederlandse team van Prime Video uitgebreid. De Nederlandse catalogus van de streamingdienst moet meer eigen content krijgen. Amazon heeft in Nederland het team uitgebreid met Kaja Wolffers en Jacomien Nijhof.

Wolffers heeft de leiding gekregen over de aankopen van content. Middels deze rol is ze verantwoordelijk voor het aankopen van documentaires, series en films voor de Nederlandse catalogus van de video on demand service. Nijhof is aangesteld als hoofd van het team dat Prime Originals selecteert en maakt. Deze Originals worden gefinancierd door Amazon en zijn vervolgens exclusief te zien op Prime Video.

Oproep om overname MGM door Amazon te blokkeren (3 september 2021)

In mei van dit jaar werd bekend dat Amazon de iconische filmstudio MGM heeft overgenomen. Nu is een coalitie van 34 belangenbehartigingsgroepen, geleid door Demand Progress, een oproep gestart om deze overname alsnog tegen te houden.

De coalitie heeft het Amerikaanse Federal Trade Commission gevraagd deze overname te blokkeren om de groeiende dominantie van Amazon te vertragen. In juli startte de FTC al een uitgebreid onderzoek die zes maanden kan duren.

Amazon wil met de overname van MGM het aanbod van Prime Video uitbreiden. MGM heeft namelijk veel filmlicenties in hun bezit. Amazon ziet graag films en series van deze licenties op haar streamingdienst verschijnen.

Eerste beeld en releasedatum van nieuwe Lord of the Rings-serie (3 augustus 2021)

In 2017 werd bekend dat Amazon een nieuwe Lord of the Rings-serie ging ontwikkelen. In februari 2020 begonnen de eerste opnames en vandaag is de releasedatum bekendgemaakt. We moeten nog even geduld hebben, maar op 2 september 2022 verschijnt de serie op de streamingdienst van Amazon.

Ook werd bekend dat de nieuwe serie van Lord of the Rings zeer waarschijnlijk de duurste serie ooit gemaakt wordt. Naar verluidt betaalde Amazon zo’n 250 miljoen dollar voor de rechten van de serie en kost de productie ook nog eens 465 miljoen dollar. Met deze bedragen is de serie duurder dan o.a. The Mandalorian en Game of Thrones.

Definitief: Amazon neemt filmstudio MGM over (26 mei 2021)

Het is officieel. Zojuist maakte het Amerikaanse Amazon bekend de iconische filmstudio MGM over te nemen voor 8,45 miljard dollar. Door de overname wordt Amazon eigenaar van meer dan 4.000 films en 17.000 televisieseries.

Binnen deze films zitten o.a. James Bond, Rocky, StarGate, RoboCop, Tomb Raider en The Pink Panther. Bekende series die in handen van Amazon komen zijn o.a. The Vikings, Fargo en The Handmaid’s Tale. Bij sommige van deze films en series liggen de rechten niet volledig bij MGM, waardoor het dus afwachten is of deze ook allemaal naar Prime Video komen.

De overname van MGM is de twee grootste overname van Amazon ooit. In 2017 nam het Amerikaanse bedrijf de supermarktketen Whole Foods voor 13,7 miljard

Amazon wil filmstudio MGM overnemen (20 mei 2021)

Amazon heeft interesse om het filmbedrijf Metro-Goldwyn-Mayer, bekend als MGM, over te nemen. Dat meldden bronnen aan Variety en The New York Times. Amazon legt naar verluid een bedrag van zo’n 9 miljard dollar op tafel voor de overname.

MGM heeft zo’n vierduizend films in hun assortiment, waarvan de James Bond-franchise één is. Het filmbedrijf heeft ook de filmrechten van Tomb Raider, Rocky en RoboCop in bezit. Daarnaast hebben ze ook series als Vikings, Fargo en Stargate in de portefeuille.

Amazon wil het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid overnemen om het aanbod exclusieve content op hun video on demand-platform Prime Video uit te breiden. Het aanbod van de streamingdienst is de laatste jaren flink gegroeid, maar op het gebied van originals loopt de dienst nog achter op concurrenten als Netflix en Disney Plus.

Nederlandse oorlogsfilm De Oost verschijnt op 13 mei dit jaar (27 maart 2021)

De Nederlandse film De Oost verschijnt op 13 mei op Amazon Prime Video. Op dezelfde datum verschijnt de film ook in de bioscoop.

De film De Oost gaat over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. De film volgt een jonge Nederlandse soldaat die uitgezonden is naar Indonesië.

De regie van de film ligt in handen van Jim Taihuttu. Die bekend is van succesvolle films als Rabat en Wolf. Daarnaast is één van de twee leden van de dj-formatie Yellow Claw.

De Oost is de tweede, in korte tijd, Nederlandse productie die in samenwerking met Amazon tot stand komt. Op 1 maart dit jaar verscheen al de komedieserie TRECX exclusief op de streamingdienst van Amazon.

Nederlandse komedieserie TRECX vanaf 1 maart 2021 exclusief op de streamingdienst van Amazon (27 februari 2021)

Vanaf 1 maart 2021 verschijnt de Nederlandse komedieserie exclusief op Prime Video. De serie is bedacht door Michiel Romeyn. Romein is ook de bedenker van Nederlandse klassieker Jiskefet. TRECX is de eerste Nederlandse serie die speciaal voor de streamingdienst is ontwikkeld.

Voor de cast van de serie is een blik van bekende acteurs opgetrokken. Naast Michiel Romein zelf, bestaat de cast uit Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Bo Maerten, Herman Koch, Ruben van der Meer, Valentijn Bernard en Yannick Jozefzoon.

Amazon lanceert betaalde Prime Video Channels (4 november 2020)

Amazon heeft vandaag betaalde kanalen aan haar streamingdienst in Nederland toegevoegd. Amazon noemt dit Prime Video Channels.

De Channels bestaan vooral uit on-demand tv-programma’s en films, maar het zouden ook live programma’s unnen zijn. Gebruikers dienen extra betalen per Channel. Content van zo’n kanaal wordt dan aan het standaard aanbod toegevoegd.

In Nederland zijn er vanaf vandaag vijftien kanalen beschikbaar. Binnen deze vijftien zitten o.a. Film 1, Hayu en StarzPlay. De maandelijkse kosten verschillen per Channel.

Amazon Prime Video Channels

Vermoedelijk wordt het aantal kanalen in de toekomst uitgebreid. In Amerika bevat Prime Video al zo’n 150 Channels. Amazon is bijvoorbeeld ook in gesprek met Nederlandse partijen, om hun content toe te voegen.

Voor bezitters van Apple-apparaten is het handig om te weten dat het afsluiten van een abonnement op een Channel nog niet kan via Apple-apparaten.

Omdat Apple op elke bestelling een commissie wil vangen heeft Amazon dit voorlopig niet beschikbaar gemaakt. Wel is het mogelijk om het abonnement op een aander apparaat nemen en dan de content van deze Channel via een Apple-apparaat bekijken.

Amazon voegt betaalmethode iDEAL toe aan Prime Video (21 oktober 2020)

Veel Nederlanders zaten er al een lange tijd op te wachten, maar Amazon heeft nu de betaalmethode iDEAL aan Prime Video toegevoegd.

Voorheen was het alleen mogelijk om een abonnement per creditcard betalen.

Borat is terug met film over het coronavirus en de VS verkiezingen (1 oktober 2020)

Borat is terug. Het komische figuur van Sacha Baron Cohen keert terug met een nieuwe Borat film rondom de Amerikaanse verkiezingen en het coronavirus.

De film verschijnt op 23 oktober exclusief op Prime Video.

Binnenkort live tv met Prime Video? (25 juni 2020)

In Nederland is de streamingdienst van Amazon relatief nieuw, maar in veel andere landen is de dienst al veel groter. In sommige landen biedt Prime Video zelfs de mogelijkheid om live voetbalwedstrijden te kijken.

Nu lijkt de techgigant bezig te zijn om ook live lineaire televisie aan te gaan bieden. Uit een vacature blijkt Amazon namelijk iemand te zoeken die verstand heeft van lineaire televisie.

In de vacature stelt Amazon te werken aan een “next gen linear catalog systems to provide best in class Linear TV experience to Prime Video customers”.

Amazon Prime Video proefperiode

Een miljoen ‘kijkers’ voor Amazon Prime Video

Volgens onderzoek van Gfk DAM hebben in maart ruim 1 miljoen Nederlanders interesse getoond in de streamingdienst van Amazon. Dit betekent overigens niet dat deze 1 miljoen mensen zich allemaal hebben geregistreerd voor de proefperiode van Prime Video.

Echter is de horde van €2,99 erg laag dus vermoedelijk is wel een groot percentage nu aan de slag met de films en series van Amazon’s streamingdienst.

Amazon begint reclamecampagne voor Prime Video (30 maart 2020)

Amazon is in Nederland een reclamecampagne voor Prime Video begonnen. De campagne draait op Nederlandse zender en toont het brede internationale karakter van de streamingdienst van Amazon.

Via deze reclamecampagne wil Amazon natuurlijk nieuwe abonnees voor de video on demand service lokken. Het is nu mogelijk om de streamingdienst 30 dagen gratis uit te proberen. Probeer 30 dagen gratis

De campagne toont het internationale karakter van de streamingdienst, maar Amazon probeert ook steeds meer Nederlandse content toe te voegen. Naast Nederlandse content voor volwassen beschikt Prime Video ook over veel films en series voor kinderen. Bijna alle content voor kinderen is Nederlands gesproken.

Vanwege het coronavirus maakte Amazon eerder al bekend dat veel van deze films en series voor kinderen tijdelijk gratis te bekijken is.

Gratis streamen van kinder- en familiefilms en series op Amazon Prime Video (24 maart 2020)

Vanwege het coronavirus zitten veel mensen in de wereld aan hun huis gekluisterd. Om deze periode een beetje verzachten heeft Amazon een hele selectie kinder- en familiefilms en series gratis beschikbaar gemaakt.

Het enige wat nodig is om deze content te kunnen bekijken is een Amazon account. Een Amazon-account is gratis aan te maken. Bekijk hier welke films en series gratis te bekijken zijn via Prime Video.

gratis streamen Amazon Prime Video - kinderfilms - kinderseries

Alle afleveringen van Jiskefet naar Prime Video (22 maart 2020)

Van begin jaren ’90 tot 2005 was Jiskefet een razend populair TV-programma. Binnenkort verschijnen alle afleveringen vol humoristische sketches op Amazon Prime Video.

De klassiekers zijn nu al te zien op de streamingdienst van Amazon, maar binnenkort wordt dit dus aangevuld. Amazon biedt straks zelfs niet eerder vertoont materiaal van Jiskefet aan.

Na Netflix en YouTube verlaagt ook Amazon de beeldkwaliteit (20 maart 2020)

Om overbelasting van het internet te voorkomen heeft de Europese Commissie de grote streamingdiensten gevraagd om de beeldkwaliteit van hun services te verlagen. Door dit te doen is er minder data nodig en wordt de internetverbinding minder belast.

Door het coronavirus zitten veel mensen thuis, waardoor er gemiddeld veel meer gebruikgemaakt wordt van de internetverbinding. Netflix maakt 2 dagen geleden al bekend hier aan mee te werken en eerder vandaag besloot YouTube zich ook aan te sluiten. Zojuist maakte Amazon bekend ook beeldkwaliteit van Amazon Prime Video voor 30 dagen te verlagen.

Amazon lanceert volledig webshop in Nederland (10 maart 2020)

Vanaf vandaag is volledige webshop van Amazon in Nederland gelanceerd. Nadat Amazon eerder al lanceerde als plek om online boeken te bestellen. Vanaf vandaag is de volledig webshop van Amazon beschikbaar en biedt direct een assortiment van honderd miljoen producten. Om een beeld te geven is dat 4 keer zoveel als Bol.com heeft. Amazon laat weten dat al duizende ondernemers zich aangemeld hebben om producten via de webshop te gaan verkopen.

Door de introductie van Amazon in Nederland wordt het Amazon Prime abonnement nog interessanter. Deze dienst, inclusief videodienst Prime Video, is nu voor 30 dagen uit te proberen en kost vervolgens €2,99 per maand. Ondanks dat producten al met iDeal te betalen zijn, is het abonnement echt alleen nog met creditcard af te sluiten. Amazon zegt hard te werken om een Prime Video-abonnement met iDeal te kunnen betalen.

Prime Video uitproberen

Net als vele andere video on demand-aanbieders is het mogelijk om Amazon Prime Video eerst uit te proberen. De streamingdienst van Amazon biedt een proefperiode van 30 dagen, waarin je alle functionaliteiten en films & series kan uitproberen.

Na deze 30 dagen verandert het proefabonnement automatisch in een normaal abonnement. Probeer 30 dagen gratis

Feedback Prime Video

Om onze vergelijker over video on demand service te verbeteren en dit artikel over Amazon Prime Video, ontvangen wij graag feedback over de streamingdienst van Amazon.

Dus help ons mee en vul jouw feedback over Amazon’s streamingdienst in. Het zijn slechts 5 korte vragen.

Het kan via deze survey.

Vergelijk video on demand services

In Nederland zijn er veel video on demand aanbieders beschikbaar, zoals o.a. Netflix, Disney+ (Disney Plus), AppleTV+, Videoland en Amazon Prime Video. Om de verschillen tussen deze streamingdiensten in kaart te brengen, hebben wij een vergelijker ontwikkeld. In deze vergelijker worden de diensten o.a. vergeleken op basis van maandelijkse kosten, aanbod, beeldkwaliteit, Nederlandse ondertiteling en integraties.

Vergelijk Video on Demand aanbieders

Prime Video opzeggen

Heb je geen interesse meer in de streamingdienst van Amazon is het uiteraard mogelijk om Prime Video op te zeggen. Het opzeggen van een betaald abonnement kan middels de volgende stappen:

 1. Login je account
 2. Na inloggen zit je op de startpagina van je profiel
 3. In het menu van het profiel kan je onder Beheren Lidmaatschap klikken op Bijwerken, annuleren en meer
 4. Klik in de dropdown op Lidmaatschap beëindigen
 5. Het betaalde Prime-abonnement is beëindigd.

Let op: Met het opzeggen van het Prime Video abonnement zijn ook de andere onderdelen van het Prime abonnement, zoals gratis bezorging, Prime Gaming en gratis opslag van foto’s, beëindigd.

Wil je de proefperiode van Prime Video beëindigen? De stappen hiervoor wijken iets af. Het opzeggen van de proefperiode kan door de volgende instructies te volgen:

 1. Login je account
 2. Na inloggen zit je op de startpagina van je profiel
 3. In het menu van je profiel kan je onder Beheren Lidmaatschap klikken op Bijwerken, annuleren en meer
 4. Klik in de dropdown op vervolgens op Proefperiode en voordelen beëindigen
 5. De proefperiode is beëindigd.

Prime Video review

Op vergelijkstreaming.nl willen wij vooral informerend blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze voor onze bezoekers maken. Toch ontkomen we er niet aan een soort van review te maken. Daarom doen we dit middels plus- en minpunten van Prime Video te benoemen. Heb jij nog aanvullingen? Laat het ons via dit formulier weten.

Pluspunten

 • Lage maandelijkse kosten (€ 2,99 per maand)
 • Voordelen bij het shoppen op Amazon.nl

Minpunten

 • Aanbod niet zo groot als Netflix

Prime Video samenvattend

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is het video on demand platform van e-commercegigant Amazon. De service wordt in de volksmond vaak kortweg Prime Video genoemd en werd op 7 september 2006 in eerste instantie als Amazon Unbox gelanceerd.

Wat zijn de kosten van Amazon Prime video?

Het abonnement van Amazon Prime Video kost €3,99 per maand. Ook is het mogelijk om lidmaatschap op Prime te nemen.

Wat is het aanbod van Amazon Prime Video?

Het aanbod van Amazon Prime Video is groot en biedt voor iedereen wat wils. Het aanbod bestaat uit Amazon Originals en films en series van andere mediabedrijven.

Kan ik Prime Video betalen via iDEAL?

Ja, het is mogelijk om een abonnement van de streamingdienst van Amazon te betalen via iDEAL.

2 gedachten over “Alles wat je moeten weten over Amazon Prime Video”

 1. Waarom staat een prijs van 2,99 en als ik een abonnement wil moet ik 5,99 betalen?Dit is puur diefstal

Reacties zijn gesloten.