Apple TV+ | Alles wat je moet weten over Apple streamingdienst

Op 1 november is de streamingdienst van Apple gelanceerd. De dienst draagt de naam Apple TV+. Wordt de nieuwe video on demand service van Apple een aanval op de andere videodiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Videoland?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, moeten er wel eerst andere vragen beantwoordt worden. Hoeveel gaat een abonnement van Apple TV+ kosten? Welke content zal er beschikbaar zijn op de videodienst van Apple? Met welke bedrijven gaat Apple een samenwerking aan?

In dit artikel bespreken wat er allemaal al bekend is over de Apple streamingdienst.

Apple streamingdienst – Apple TV+

Lancering streamingdienst Apple TV+

Nadat er al lang geruchten gingen over een videodienst van Apple, presenteerde de hardwarefabrikant op 25 maart 2019 de videodienst officieel aan het publiek. Sinds 1 november is Apple’s video on demand service officieel beschikbaar op de markt.

video-on-demand-onderzoek

Aanbod Apple streamingdienst

Apple beschikt nog niet over zo’n uitgebreide catalogus als we bijvoorbeeld kennen bij Netflix en heeft ook niet als Disney vele licenties in haar bezit., Wel heeft Apple direct een aantal exclusieve titels voor haar streamingdienst beschikbaar.

Bij de lancering had Apple 9 exclusieve producties beschikbaar en deze producties kennen geen onbekende namen. Apple heeft namen als Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Reese Witherspoon en Jennifer Aniston aan zich verbonden.

Onder deze 9 exclusieve titels voor de streamingdienst van Apple valt onder ander The Morning Show. Dit is een komische dramaserie die afspeelt op de werkvloer van Amerikaanse talkshow, waarin Jennifer Aniston en Reese Witherspoon de hoofdrol spelen.

In een andere serie, die naam See draagt, is de mensheid haar gezichtsvermogen verloren, waardoor de mensheid andere manieren van communiceren moet uitvinden. Wanneer er een tweeling geboren wordt die wel kunnen zien, zorgt dit voor de nodige opschudding. Bekende acteurs in See zijn Jason Momoa en Alfre Woodard uit o.a. Game of Thrones.

Zoals hierboven al te lezen was heeft Apple ook Oprah Winfrey binnen boord gehaald. Zij heeft namelijk een exclusief contract getekend voor Apple TV+ en gaat meerdere producties maken voor de video on demand service. Naast Oprah heeft Apple ook Steven Spielberg gestrikt. Hij werkt voor de streamingdienst van Apple aan een vervolg van de Amazing Stories-serie.

Verder verschijnt Helpster, een kinderserie van de makers van Sesam Straat, For All Mankind, Little America en Little Voices op Apple TV+.  Daarnaast zijn er ook nog veel nieuwe producties in ontwikkeling, waaronder vervolgen van Band of Brothers en The Pacific.

Apple streamingdienst - Apple Video - aanbod Apple videodienst - Apple TV+

Apple streamingdienst krijgt een soort hub

Naast eigen content moet Apple’s streamingdienst ook een soort hub worden voor andere diensten. Deze hub heeft de naam Apple TV Channels gekregen en is naast in Amerika ook in 9 andere landen gelanceerd. Bij deze landen hoort op dit moment nog geen Nederland en het is onduidelijk of dit in de toekomst gaat veranderen.

In Apple TV Channels is content van CNN, Fox, CBS, Showtime, Brit Box, Starz en HBO beschikbaar. Als de Apple TV Channels naar Nederland komt, is het goed mogelijk dat Apple samenwerkingen aan gaat met lokale mediapartijen. Dus misschien zien we straks producties van de NOS en RTL in de streamingdienst van Apple.

Kosten streamingdienst Apple TV+

De kosten voor Apple TV+ zullen € 4,99 per maand bedragen en is voor 7 dagen gratis uit te proberen. Met deze prijs zet Apple zich goedkoper in de markt dan bijvoorbeeld Netflix. Voor mensen die nieuwe hardware van Apple kopen, zoals een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Ipod Touch of Mac, mogen de streamingdienst van Apple zelfs één jaar gratis gebruiken.

Apple TV Plus voor studenten

Ook voor studenten heeft Apple iets leuks bedacht. Studenten kunnen namelijk de video on de mand service gratis gebruiken. Ook beschikt een abonnement van Apple’s streamingdienst over Family Sharing, waarmee het abonnement met 5 andere gezinsleden te delen is.

Apple Streamingdienst - Apple Video - Netflix Killer - Apple TV+

Apple TV+ app beschikbaar

Uiteraard is Apple TV+ op alle apparaten van Apple via een app te bekijken. Maar ook een aantal nieuwe smart TV’s van Samsung en Sony zullen de Apple TV+ App aanbieden. Beschik je niet over één van deze apparaten dan is Apple TV+ ook, zoals bijvoorbeeld Netflix, gewoon via je internetbrowsers als Chrome, Safari en Firefox te bekijken.

Ook is er een app van de streamingdienst van Apple voor Google TV-apparaten beschikbaar. Hierdoor is de Google Chromecast ook te gebruiken. 

Probeer nu Apple TV+ 7 dagen gratis uit.

Wordt Apple Video een Netflix killer?

Uiteraard is deze vraag niet helemaal te beantwoorden, maar het staat vast dat Apple gigantisch veel potentie heeft om in deze markt te gaan knallen. Apple heeft een hele grote groep fans/gebruikers van hun hardware en diensten. Als ze deze groep allemaal naar de videodienst kunnen sturen zullen ze heel groot kunnen worden, waardoor ook weer meer partijen hun content op de streamingdienst. En doordat ze de dienst aan al hun gebruikers gratis aanbieden, lijken ze hier al direct een grote slag te slaan.

Daarnaast beschikt Apple over gigantisch veel cash, waarmee ze zelf heel veel content kunnen produceren. Het aanbod van de streamingdienst van Apple zal namelijk het meest belangrijk zijn voor het succes. Op dit vlak heet Apple bijvoorbeeld wel een achterstand op de streamingdienst van Disney. Kortom, tijd zal moeten uitwijzen of het een succes wordt.

apple-music

Apple streamingdienst voor games

Naast een video on demand service lijkt Apple haar assortiment te willen uitbreiden met een streamingdienst voor games. Lees hier meer over de mogelijke cloud gaming service van Apple.

Nieuws streamingdienst Apple TV Plus

Apple laat je streamingdienst delen met SharePlay (7 juni 2021)

Apple heeft tijdens hun presentatie op de WWDC SharePlay aangekondigd. SharePlay is een nieuwe feature voor Apple FaceTime. De nieuwe functie maakt het mogelijk samen via FaceTime muziek te beluisteren en video’s te bekijken.

Dit betekent in de praktijk dat het mogelijk wordt om samen muziek van Apple Music te beluisteren en/of samen films en series van Apple TV+ te bekijken via FaceTime.

Apple maakt de api voor deze functie beschikbaar voor developers, waardoor ook andere bedrijven er gebruik van kunnen maken. Daarnaast maakte het techbedrijf dat al enkelen populaire streamingdiensten aangesloten zijn bij de lancering van SharePlay.

Het gaat om de volgende diensten:

Nobelprijswinnares Malala Yousafzai sluit samenwerking met Apple TV+ (9 maart 2021)

Malala Yousafzai heeft een deal met de streamingdienst van Apple gesloten. Yousafzai won op 16-jarige leeftijd de Nobelprijs van de vrede en gaat nu aan verschillende projecten voor de Apple TV Plus werken.

Documentaires, dramaseries en kinderseries zullen een aantal van deze projecten zijn. Yousafzai zegt in een reactie op de samenwerking met Apple dat ze hoopt verhalen te kunnen maken, waarmee ze kinderen kan inspireren om te dromen.

Eindelijk app voor Google TV (19 februari 2021)

Google heeft bekendgemaakt dat de app van Apple TV+ beschikbaar is op Google TV. Google TV is een aangepaste versie van Android TV.

Dit betekent dat de Google Chromecast en enkele TV’s van Sony en TLC over de app van streamingdienst van Apple beschikken.

Google laat weten dat de streamingdienst ook naar Android TV moet komen in de toekomst.

Voormalig Warner Bros directeur de nieuwe marketingbaas van Apple TV+ (20 januari 2021)

JP Richards, voormalig directeur van Warner Bros, is de nieuwe marketingbaas van de streamingdienst van Apple. Richards heeft naast bij Warner Bros, ook bij Universal gewerkt.

Apple Music TV gestart (19 oktober 2020)

Oude tijden lijken te herleven met het nieuwe kanaal Apple Music TV. Apple heeft vandaag dit kanaal gelanceerd waarop 24 uur per dag muziekvideo’s te bekijken zijn.

Het nieuwe muziekkanaal van Apple moet naast de normale muziekvideo’s ook exclusieve muziekclips, premières en liveshows gaan bieden. Ook heeft kanaal soms speciale thema’s. Aankomende donderdag staat het kanaal bijvoorbeeld in het teken van Bruce Springsteen.

Wij, Europeanen, moeten echter nog afwachten of de dienst ook naar Europa komt. De muziekzender is voorlopig alleen beschikbaar in Amerika. Het kanaal is o.a. te bekijken via Apple Music en Apple TV Plus.

Apple Music kan je nu via deze link gratis 3 maanden uitproberen.

Augmented reality onderweg naar Apple TV+ (26 augustus 2020)

Volgens Bloomberg werkt Apple aan een augmented reality feature voor Apple TV+. Apple had in eerste instantie deze feature voor eind dit jaar gepland, maar de coronapandemie zorgde voor een uitstel naar 2021.

De AR-functie moet bonusmateriaal bij series en films bieden en is te gebruiken via de Apple TV+ app op iPhones en iPad. Via deze augmented reality feature kunnen kijkers objecten uit films en series in hun eigen omgeving zien.

Bloomberg schrijft in hetzelfde bericht dat Apple ook werkt aan een headset met een combinatie van augmented reality en virtual reality functionaliteiten met een focus op gaming. Deze headset moet in 2022 op de markt verschijnen. Daarnaast staat er voor 2023 een volledige AR-bril op de planning.

Apple TV+ lijkt nieuwe koers in te zetten (20 mei 2020)

Het lijkt erop dat Apple haar strategie voor Apple TV+ gaat veranderen. Het bedrijf wilde eerst vol focussen op het ontwikkelen van eigen content, maar volgens bronnen van Bloomberg lijkt Apple daar nu toch vanaf te stappen.

Apple lijkt namelijk toch oude series en films via de streamingdienst willen gaan aanbieden. Door meer content via de video on demand service aan te bieden, wil Apple meer kunnen concurreren met bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

Het is nog niet bekend welke oude films en series Apple wil gaan aanbieden. Zeer waarschijnlijk zal dit in de komende maanden door Apple worden bekendgemaakt.

Ook Apple verlaagt beeldkwaliteit van Apple TV+ (21 maart 2020)

In navolging op Netflix, YouTube en Amazon Prime Video heeft ook Apple besloten om de streamingkwaliteit van Apple TV+ in Europa tijdelijk te verlagen. De Europese Commissie had deze streamingdiensten gevraagd dit te doen, om een overbelasting van het internet te voorkomen.

Vanwege het coronavirus zitten veel meer mensen thuis en verwacht de EU dat mensen veel meer gebruik van het internet zullen maken. Voorlopig gelden deze maatregelen voor deze maand, maar misschien zullen deze maatregelen worden verlengd.

Apple videodienst vergelijken

Ook de streamingdienst van Apple is terug te vinden in onze vergelijk. Vergelijk nu online videodiensten die actief zijn op de Nederland streamingmarkt, zoals HBO Max, Disney Plus en Prime Video.

Apple lanceerde in 2019 ook abonnementsdienst Apple Arcade. Met Apple Arcade zijn een grote selectie games uit de App Store voor € 5,00 per maand te spelen. Lees hier alles over Apple Arcade.

Daarnaast lijkt Apple zich nog meer in de gaming markt te willen roeren. Geruchten vertellen dat Apple mogelijk werkt aan een eigen cloud gaming service. Lees hier de informatie tot nu toe over Apple’s cloud gaming service.

Probeer nu Apple TV+ 7 dagen gratis uit.

Plaats een reactie