Apple video streamingdienst; alles wat nu bekend is

Als we de geruchten mogen geloven lanceert Apple dit jaar een eigen streamingdienst. Wordt Apple video streaming een aanval op andere videodiensten zoals Netflix, Hulu en Videoland?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, moeten er wel eerst andere vragen beantwoordt worden. Hoeveel gaat een abonnement van Apple video kosten? Welke content zal er beschikbaar zijn op de videodienst? Met welke bedrijven gaat Apple een samenwerking aan?

In dit artikel bespreken wat er allemaal al bekend is over de Apple videodienst.

Apple video streamingdienst

Lancering Apple video streamingdienst

Apple zal de videodienst in aller waarschijnlijk op 25 maart officieel aan het publiek willen gaan onthullen. Op die dag presenteert volgens Buzzfeed Apple ook een abonnementsdienst voor nieuws en Bloomberg meldt dat op de zelfde dag de nieuwe videodienst zal onthullen. Vervolgens zal de dienst in maart gelanceerd worden in meer dan 100 landen.

Content Apple video streamingdienst

De Amerikaanse tv-zender CNBC laat weten dat Apple momenteel hard werkt aan eigen producties voor hun eigen streamingdienst. Apple investeerder al zo’n 1 miljard dollar aan de aankoop van eigen content. Dit geld werd bijvoorbeeld gebruikt voor een meerjarendeal met Oprah Winfrey en Steven Spielberg zal aan een remake van de jaren-80 serie Amazing Stories werken.

Verder werkt Damien Chazellae aan een dramaserie, en zijn een psychologische thriller over de ouders van een verdwenen kind en een dramaserie over ochtendnieuwsshow in ontwikkeling. In deze laatste dramaserie zal Jennifer Aniston de hoofdrol spelen.

Een opmerkelijke toevoeging over het contentaanbod komt van CEO Tim Cook. Hij heeft namelijk aangegeven dat hij alleen familie-vriendelijke content op de service wil hebben. Dit zal betekenen dat de streamingdienst geen gewelddadige actiefilms of horrorfilms gaat krijgen.

Apple streamingdienst - Apple Video - aanbod Apple videodienst

Apple video wordt een soort hub

Naast eigen content moet Apple’s streamingdienst ook een soort hub worden voor andere diensten. Via deze hub kunnen andere abonnementsdiensten hun content aan de gebruikers van de Apple streamingdienst aanbieden. Het is naar alle waarschijnlijk te vergelijken met Amazon Prime Video Channels.

Netflix en Hulu zullen hier echt niet aan meewerken, maar volgens CNBC twijfelt HBO nog over deelname. CBS en Viacom hebben wel ingestemd met het aanbieden van hun dienst via de service van de iPhone-producent. Een reden om niet mee te doen kan zijn dat Apple volgens geruchten 30% van het maandelijkse bedrag wil inhouden.

Kosten Apple streamingdienst

Apple lijkt de videodienst aan Apple-gebruikers gratis aan te bieden. Mensen die geen Apple-device hebben, zullen een kleine vergoeding moeten gaan betalen. Het kan overigens zijn dat de dienst later sowieso geld gaat kosten, maar Apple lijkt de dienst gratis te willen introduceren omdat ze niet direct zo’n groot aanbod aan series en films hebben als de concurrenten.

Apple Streamingdienst - Apple Video - Netflix Killer

Wordt Apple Video een Netflix killer?

Uiteraard is deze vraag niet helemaal te beantwoorden, maar het staat vast dat Apple gigantisch veel potentie heeft om in deze markt te gaan knallen. Apple heeft een hele grote groep fans/gebruikers van hun hardware en diensten. Als ze deze groep allemaal naar de videodienst kunnen sturen zullen ze heel groot kunnen worden, waardoor ook weer meer partijen hun content op de streamingdienst.

Daarnaast beschikt Apple over gigantisch veel cash, waarmee ze zelf heel veel content kunnen produceren. Het aanbod van de streamingdienst van Apple zal namelijk het meest belangrijk zijn voor het succes. Op dit vlak heet Apple bijvoorbeeld wel een achterstand op de streamingdienst van Disney. Kortom, tijd zal moeten uitwijzen of het een succes wordt.

Apple videodienst vergelijken

Als Apple haar streamingdienst heeft gelanceerd wordt de service uiteraard ook toegevoegd aan de online videodienst vergelijker. Vergelijk nu online videodiensten die al actief zijn op de Nederland streamingmarkt.

Apple lanceerde in 2019 ook abonnementsdienst Apple Arcade. Met Apple Arcade zijn een grote selectie games uit de App Store voor € 5,00 per maand te spelen. Lees hier alles over Apple Arcade.

Jelco Haverkamp

 

 

Een reactie plaatsen