Beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland

In Nederland groeit het aanbod films & serie streamingdiensten zeer snel. Maar wat is nou de beste video on demand-aanbieder in Nederland?

Via welke videodiensten kun je bijvoorbeeld de nieuwste film streamen? Wat zijn de verschillen in kosten van de video on demand-aanbieders in Nederland?

In dit artikel duiken we dieper in alle verschillen tussen Netflix, Videoland, Amazon Prime en Pathe Thuis en of er nog video streamingdiensten die op weg zijn naar de Nederlandse video on demand markt.

Beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland

5. Pathé Thuis

Sinds 2011 is video on demand-dienst Pathé Thuis beschikbaar op de Nederlandse markt. De video on demand-aanbieder maakt het mogelijk om films enkele maanden na vertoning in de bioscoop thuis te bekijken. Dus ben je een echte bioscoop fan is Pathé Thuis een interessante streamingdienst. Echter zul je geen andere content, dan bioscoopfilms op de video on demand-dienst zien verschijnen. Pathé produceert daarnaast ook geen eigen content voor de dienst, waardoor ze volledig afhankelijk zijn van het aanbod van andere videoproducenten.

Ook een belangrijk verschil is dat je per film betaald en dus niet vast zit aan een maandelijks abonnement. Door deze keuze blijft Pathé Thuis zeer interessant naast andere film streamingdiensten in Nederland. Pathé Thuis is een interessante film streamingdienst, maar niet de beste  Maar of Pathé Thuis de beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland is de grote vraag.

4. Film1

Film1 is één van de bekendere video on demand-diensten in Nederland. De dienst, eigendom van SPI International, was in Nederland eerder actief onder de naam Canal+. De dienst biedt naast video on demand ook vier digitale televisiezenders. Deze digitale zenders bieden lineair verschillende films aan.

Film1 is via televisie, pc en smartphone te bekijken en biedt meer dan 500 films aan. De maandelijkse kosten voor Film1 bedragen € 7,99 p/m.

3. Amazon Prime

Sinds december 2016 is Amazon Prime Video te gebruiken in Nederland. Tot dit moment was de streamingdienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Amazon Prime Video beschikt over veel eigen producties, maar biedt ook veel films en series van andere mediabedrijven aan. Bekende Amazon Originals zijn The Man in the High Castle en The Grand Tour. Opvallend is dat deze Amazon Originals niet over Nederlandse ondertiteling beschikken. Daarnaast is het aanbod films & series stuk minder dan zijn welbekende concurrent Netflix in Nederland. In Amerika heeft de video on demand service van Amazon een veel groter aanbod.

Voor het vaste bedrag van 2,99 per maand kun je de eerste zes maanden onbeperkt kijken, daarna is het vaste bedrag maandelijks 5,99.

2. Videoland

Videoland was voorheen bekend als Nederlandse videotheek, maar is sinds 2010 vooral bekend als een film en serie on demand aanbieder. In 2013 werd Videoland overgenomen door RTL Nederland, waarna de streamingdienst door het leven gaat als Videoland bij RTL. Sinds 2015 produceert de video on demand  ook eigen programma’s. Bekende voorbeeld zijn Mocro Maffia, Judas & Temptation Island Vips.

Naast eigen producties biedt het ook voor (inter)nationale films & series aan. Videoland werkt hard om het aanbod fors uit te breiden en dit lijkt aan te slaan, want het aantal abonnees op de Nederlandse streamingdienst nadert de miljoen. Hierdoor is Videoland na Netflix de grootste video on demand-aanbieder van Nederland. Het grootste verschil tussen Netflix en Videoland is de focus op de Nederlandse markt. Voor Netflix zullen er niet snel exclusief Nederlandse films of series gemaakt worden, maar andersom betekent dit ook dat Videoland niet over veel exclusieve internationale films en series beschikt.

Een abonnement op Videoland bedraagt €8,99 per maand. Hiermee kan je onbeperkt op meerdere schermen vele films en series bekijken. Voorlopig noteert Videoland op een keurige 2e plek  van de beste film streamingdiensten Nederland.

1. Netflix

Netflix is de grootste video-on-demand aanbieder van de wereld. In 2016 had het bedrijf al 93 miljoen abonnees, waarvan 50 miljoen abonnees in de Verenigde Staten. Op 11 september 2013 werd de dienst ook in Nederland gelanceerd en is sindsdien de grootste film streamingdienst in Nederland. Doordat Netflix zoveel abonnees heeft, heeft het veel budget om eigen producties te maken. Dit doen ze dan ook vol, want Netflix investeert in 2019 maar liefst 15 miljard in de productie van eigen films & series.

Netflix - Beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland

Een groot voordeel van Netflix is dat de videodienst op gigantische veel platformen te gebruiken is. De video on demand-aanbieder is bijvoorbeeld beschikbaar op de Wii, PlayStation, Xbox, Smart TV’s, Andoid-toestellen, Apple-toestellen zoals iPad, iPhone en iPod Touch en desktop computers.

Netflix heeft 3 verschillende abonnementen, namelijk Basic, Standaard en Premium. Deze abonnement kosten € 7,99 p/m, €9,99 p/m en €13,99 p/m.  Alles bij elkaar opgeteld kunnen we niet anders beslissen dan dat Netflix op dit moment de beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland is.

Disney+

Of Netflix deze positie kan behouden is erg afhankelijk van het succes van een nieuwe video on demand-aanbieder die in 2020 de Nederlandse markt betreedt. Op dat moment doet namelijk de streamingdienst van Disney haar intrede op de Nederlandse video on demand-markt. Disney is in bezit van vele grote licenties en heeft het budget om hele grote producties exclusief voor haar streamingdienst te maken. Ook qua doet Disney een aanval op Netlfix. Ze hebben besloten om haar abonnement goedkoper dan Netflix aan te bieden.

Video on demand vergelijken

Wilt u alle video on demand-aanbieders in Nederland op detail met elkaar vergelijken? Dat kan via onze handig video on demand-vergelijker.

Vergelijk video on demand-aanbieders

Jelco Haverkamp

 

 

Een reactie plaatsen