Nieuws

Google trekt stekker uit gamestreamingdienst Google Stadia

Google heeft vandaag bekendgemaakt binnenkort de stekker uit de cloud gaming service Google Stadia te trekken. In een verklaring van Vice President and General Manager van Google Stadia, Phil Harrison, is een eerlijk verhaal te lezen. De gamestreamingdienst heeft nooit voldoende interesse gewekt bij de consument, die door het techbedrijf wel verwacht werd.

Stadia beschikbaar tot en met 18 januari

Deze beslissing houdt in dat Google Stadia na 18 januari 2023 verdwijnt van de markt. Google is alle gebruikers van de streamingdienst erg dankbaar. Het techbedrijf laat weten alle aankopen van Stadia-hardware via de Google Store en alle aankopen van games en add-on’s via de Stadia-winkel te vergoeden.

Gebruikers van de cloud gaming service blijven tot en met 18 januari 2023 toegang houden tot hun gamebibliotheek. Google verwacht medio januari 2023 alle terugbetalingen hebben afgerond. Voor vragen omtrent die proces verwijst het bedrijf naar een hulpcenter.

Google gaat de achterliggende technologie van Stadia gebruiken in andere onderdelen van het bedrijf, zoals YouTube, Google Play en Augmented Reality (AR). Google zegt betrokken te blijven in gaming en blijft investeren in nieuwe tools, technologieën en platforms die het succes van ontwikkelaars, partners in de sector, cloudklanten en makers bevorderen.

Eerder werd al duidelijk dat Google de technologie achter Google Stadia ging verkopen aan andere partijen. Het bedrijf was verluidt in gesprek met bedrijven als Bungie, Peleton en Capcom hierover. Medewerkers van het Google Stadia team blijven in dienst van Google en worden overgeplaatst naar andere afdelingen.

Andere gamestreamingdiensten beschikbaar

Ondanks het verdwijnen van Google Stadia zijn er in Nederland nog verschillende cloud gaming services beschikbaar. Denk aan Xbox Cloud Gaming, Nvidia Geforce Now, Utomik en tegenwoordig biedt ook PlayStation Now de mogelijkheid om games te streamen. Vergelijk cloud gaming aanbieders

Gerelateerde artikelen over Google Stadia

Jelco Haverkamp

   

Nieuwste artikelen

‘ESPN verliest uitzendrechten Eredivisie voetbal’

Het zal wel eens kunnen dat ESPN vanaf 2025 de uitzendrechten van de Eredivisie voetbal…

4 dagen geleden

Gaat de overname Activision Blizzard door Microsoft nog door?

De overname van Activision Blizzard door Microsoft lijkt gevaar in. Amerikaanse toezichthouder overweegt een rechtszaak.

7 dagen geleden

Disney ontslaat CEO en haalt oude CEO terug

The Walt Disney Group heeft de CEO Bob Chapek uit zijn functie gezet en vervangen…

7 dagen geleden

Lineair kanaal Viaplay Xtra langer beschikbaar bij Ziggo en KPN

Viaplay heeft bekendgemaakt dat het lineaire kanaal Viaplay Xtra langer beschikbaar is bij Ziggo, KPN,…

2 weken geleden

Netflix rolt functie uit om account op meerdere apparaten te beheren

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee een abonnee makkelijker kan beheren via welke apparaten…

2 weken geleden

Gratis Apple TV+ & Apple Music bij Xbox Game Pass

Microsoft heeft een nieuwe extra aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd, namelijk een gratis proefperiode…

2 weken geleden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.

Lees meer