Netflix Gaming; stapt de streamingdienst in de wereld van games?

Veel partijen willen graag de Netflix van de games worden, maar nu lijkt de streamingdienst zelf de gamingmarkt te willen betreden. Gaat Netflix Gaming deze naam nu zelf opeisen? 

Netflix werkt volgens geruchten aan gaming-service. Wat gaat Netflix precies met games doen? Gaat de streamingdienst zelf games ontwikkelen? Wordt het een cloud gaming service? Wanneer kunnen we de nieuwe service verwachten?

Deze vragen en meer zullen wij in dit artikel beantwoorden.

Wat is Netflix?

Netflix werd in 1997 opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings. In eerste instantie ging het om een service waarbij het mogelijk was om dvd’s voor een onbepaalde tijd te huren. Deze dvd’s werden via de post in opvallende rode enveloppen verstuurd.

Na verloop van tijd stapte Netflix over op streaming en werden films en series niet meer fysiek verhuurd maar via het welbekende video on demand-platform. In begin 2021 werd bekend dat Netflix meer dan 200 miljoen betalende abonnees heeft.

Netflix Gaming Service

In mei 2021 dook het gerucht op dat Netflix mogelijk ook interesse heeft in het aanbieden van een service voor games. Netflix was namelijk op zoek naar een eindverantwoordelijke voor een nieuwe gamedivisie.

Op 14 juli bracht Bloomberg het nieuws dat Netflix ondertussen de eindverantwoordelijke gevonden heeft. Mike Verdu heeft de leiding over het gameproject gekregen. Verdu was eerder werkzaam bij Electronic Arts en Facebook.

Netflix Gaming, hoe we de service tot nu toe maar even noemen, lijkt nog in een zeer vroege opstartfase te zitten. Wel zijn er mogelijk al enkele details over de service bekend.

Games moeten een extra segment binnen de streamingdienst worden, net zoals Netflix heeft gedaan met documentaires en stand-up specials. Volgens insiders wil het bedrijf geen extra kosten voor de games gaan vragen.

Volgens Bloomberg is de lancering het segment games op Netflix gepland voor ergens in 2022. Het is nog onduidelijk of het om een cloud gaming service gaat, maar eerdere geruchten vertelden dat dit niet het geval is.

Gamen via Netflix - Netflix Gaming - Netflix Cloud Gaming - Netflix Games

Games

Uiteraard is bepalend voor het succes van Netflix Gaming het aanbod van games. Netflix is geen gamebedrijf en beschikt zelf niet over studio’s om games te gaan ontwikkelen.

Het is echter niet uitgesloten dat Netflix in de toekomst in eigen huis games gaat ontwikkelen, volgens een bron van de website The Information is dit een mogelijke optie die op tafel ligt.

De in juli aangetrokken eindverantwoordelijke Mike Verdu heeft ervaring in het ontwikkelen van games. Verdu werkte bij Electronic Arts onder andere aan Star Wars-games, The Sims en Plant vs. Zombies.

Toch lijkt het niet dat Netflix in eerste instantie focust op het ontwikkelen van eigen games. De website Axios vertelt dat zeer waarschijnlijk de games een mix worden tussen games over Netflix-franchises en games van indie-ontwikkelaars.

Netflix is ook niet helemaal onbekend in de gaming-wereld. In 2017 bracht het een gratis game over The Stranger Things voor iOS en Android uit en produceerde het de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch. Daarnaast werkten ze samen met gamebedrijven voor films en series omtrent gamefranchises, zoals o.a. The Witcher, Assassin’s Creed en Tomb Raider.

Netflix heeft ook al officieel gereageerd op de geruchten rondom de gaming service. Ze lieten het volgende weten aan The Information:

Onze leden waarderen de diversiteit en kwaliteit van onze content. Daarom hebben we ons aanbod voortdurend uitgebreid – van series tot documentaires, film, originele programma’s in lokale talen en reality-tv. Leden vinden het ook leuk om directer in contact te komen met verhalen waar ze van houden – via interactieve shows zoals Bandersnatch en You v. Wild, of games gebaseerd op Stranger Things, La Casa de Papel en To All the Boys. We zijn dus enthousiast om meer te doen met interactieve entertainment.

Netflix

Releasedatum Netflix Gaming

De ontwikkeling van de gamedienst van Netflix staat nog helemaal in de kinderschoenen. Het lijkt erop dat we dus nog lange tijd moeten wachten totdat de service daadwerkelijk op de markt komt. Uit informatie van bronnen wordt door Netflix gefocust op 2022, maar deze datum staat zeker niet vast.

Nieuws

Netflix brengt in 2022 games naar de streamingdienst (14 juli 2021)

Volgens Bloomberg brengt Netflix in 2022 games naar de streamingdienst. De streamingdienst wil games gaan toevoegen zoals ze ook doen met nieuwe films en series.

De game-afdeling staat onder leiding van Mike Verdu. Verdu was eerder werkzaam bij Electronic Arts en Facebook. Bij Facebook was Verdu verantwoordelijk voor het ontwikkelen van games voor de Oculus-headsets.

Vergelijk cloudgaming en gamediensten

Er is nog niet veel informatie bekend over Netflix Gaming dus het nog niet mogelijk de service te vergelijken met andere gamediensten. Wel zijn andere gamediensten en cloud-gamingservices eenvoudig en snel te vergelijken via onze vergelijker. In deze vergelijker staan diensten als Project xCloud, PlayStation Now en Google Stadia.

Vergelijk cloudgaming en gamediensten

Wat is Netflix Gaming?

Volgens meerdere geruchten werkt Netflix aan een gamedienst à la Apple Arcade. Officieel heeft Netflix het bestaan van de service niet bevestigd.

Welke games komen op de gamedienst van Netflix?

Geruchten zeggen dat het bundel games wordt met games over Netflix-franchises en games van indie-ontwikkelaars.

Wanneer verschijnt Netflix Gaming?

Officieel is er nog niks duidelijk rondom de gamedienst van Netflix. Uit geruchten blijkt dat het Amerikaanse bedrijf focust op 2022 voor de lancering.

Plaats een reactie