Prijs van abonnement Disney Plus gaat omhoog

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van The Walt Disney Company is bekendgemaakt dat de maandelijkse kosten van de streamingdienst Disney Plus in Amerika omhoog gaan.

In Amerika gaat de abonnementsprijs van $ 7,99 dollar naar $ 10,99. De flinke stijging gaat in op 9 december. Op deze datum wordt ook een goedkoper abonnement met advertenties gelanceerd. Het goedkopere abonnement gaat in de VS $ 7,99 per maand kosten.

Update 25 januari 2023: Abonnement Disney+ 1 euro duurder

Update: 6 september 2023: Nieuwe prijsverhoging Disney+ abonnement aanstaande?

Prijsverhoging ook naar Nederland?

Op dit moment is er nog geen informatie over een prijsverhoging in Nederland. Al is Amerika vaak een voorbeeld voor wat er in Europa met een streamingdienst gaat gebeuren. Het is daarom niet vreemd dat een soortgelijke prijsverhoging een paar maanden later ook in Nederland komt. Hetzelfde geldt voor het goedkopere abonnement met advertenties.

Op dit moment kost een maandabonnement € 8,99 en is een jaarabonnement van Disney+ voor € 89,99 af te sluiten. In Amerika biedt Disney ook bundels met ESPN en Disney Plus aan. Of deze bundels ook naar Nederland komen is onbekend. ESPN heeft de uitzendrechten van o.a. de Nederlandse voetbalcompetitie de Eredivisie in handen.

Abonneebestand Disney Plus overtreft verwachtingen

Woensdag tijdens de presentatie maakte Disney ook bekend dat het totaal aantal Disney+-abonnementen in het derde kwartaal van het bedrijf is gestegen tot 152,1 miljoen. De streamingdienst voegde 14,4 miljoen abonnees toe in het laatste kwartaal en versloeg daarmee de verwachtingen van 10 miljoen nieuwe abonnees.

Financieel heeft The Walt Disney Company ook een goed kwartaal achter de rug. Disney boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,4 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar geleden was de nettowinst 918 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen over Disney Plus

Disney stelt voormalig CFO PepsiCo Hugh Johnston aan als nieuwe CFO

Disney heeft aangekondigd dat Hugh Johnston, een doorgewinterde expert met 34 jaar ervaring bij PepsiCo, is aangesteld als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO).

Streamingdiensten verplicht om 5% van omzet in Nederlandse content te investeren

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ nu verplicht zijn om minimaal 5% van hun omzet in Nederland te investeren in lokale content.

Nieuwe prijsverhoging Disney+ abonnementen bevestigd

Na een prijsverhoging in januari 2023 lijkt Disney+ zich op te maken voor nog een verhoging.

Geen goedkoper abonnement Disney+ in de Benelux

De streamingdienst Disney+ schrapt de plannen voor een goedkoper abonnement met reclame in Benelux.