SkyShowtime; de streamingdienst van Paramount & Comcast

Geschatte leestijd: 9 minuten

Het Amerikaanse mediabedrijf Paramount (voorheen bekend als ViacomCBS) en de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast hebben in Europa hun krachten gebundeld met de komst van de streamingdienst SkyShowtime.

Nu de streamingdienst in Nederland is gelanceerd, is het interessant om dieper in de streamingdienst te duiken. Wat zijn de maandelijkse kosten van SkyShowtime? En welke films en series zijn via de streamingdienst te bekijken? Wanneer verschijnt de videodienst in België?

Lees dit en meer in dit artikel over de streamingdienst van Paramount en Comcast.

Wat is SkyShowtime?

De streamingdienst SkyShowtime is een bundeling tussen de streamingdiensten Paramount+ en Peacock van Paramount en Comcast. Deze twee bedrijven hebben besloten samen te gaan werken door samen met één streamingdienst in 20 Europese landen te verschijnen.

De twee bedrijven hebben samen de potentie om veel interessante films en series te ontwikkelen. Het mediabedrijf Paramount (voor heen bekend als ViacomCBS) is namelijk eigenaar van bekende bedrijven als Paramount Pictures, MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en ShowTime. De kabelmaatschappij Comcast is o.a. eigenaar van NBCUniversal en Sky Limited.

De streamingdienst gaat het platform van Peacock gebruiken. Mensen die bekend zijn met deze streamingdienst zullen dus al een beetje gewend zijn met het interface.

logo-skyshowtime-aanbod-skyshowtime-kosten-skyshowtime-Nederland-
Het logo van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

Op 3 februari kregen Comcast en Paramount officieel goedkeuring voor de joint-venture van de Europese Unie. Door deze goedkeuring is de weg volledig vrij om de streamingdienst in landen binnen de Europese Unie te lanceren.

SkyShowtime aanbod

Zoals in de alinea hierboven al te lezen is, heeft de streamingdienst de potentie om veel interessante films en series aan te bieden. De streamingdienst belooft tijdens de lancering ruim tienduizend uur aan content te bieden.

Het aanbod van SkyShowtime bestaat onder meer uit films en series van de merken Universal, Dreamworks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount+ en Paramount Pictures. Vanaf de lancering bestaat het serieaanbod o.a. uit Halo, Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo, 1883, Yellowstone S1-4, Super Pumped: The Battle for Uber, The First Lady, The Rising, TheFear Index, Let The Right One In, The Offer, Law & Order S21 en The Midwich Cuckoos

Het aanbod aan series is breed. Of je nu houdt van drama, komedie, sciencefiction of misdaad, SkyShowtime heeft iets te bieden. Voor alle leeftijden en voorkeuren zijn er series te vinden.

Het is ook belangrijk om de kindervriendelijke content te benoemen. SkyShowtime biedt een scala aan kinderprogramma’s en familiefilms. Daardoor is deze streamingdienst een uitstekende keuze voor het hele gezin. Kinderen kunnen genieten van hun favoriete tekenfilms en educatieve shows.

SkyShowtime blijft niet stilstaan. De dienst voegt voortdurend nieuwe content toe. Zo blijft het aanbod altijd vers en interessant. Met SkyShowtime heb je altijd iets nieuws om te ontdekken.

Ook zullen blockbuster films na de bioscooprelease verschijnen op de streamingdienst. Voorbeelden zijn Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Nope, The Bad Guys, Downton Abbey: A New Era, The Northman, Ambulance, The Hanging Sun en Redeeming Love.

Het lijkt wel even te duren voordat een film na de bioscooprelease op SkyShowtime verschijnt. Het gaat namelijk zo’n 7-8 maanden duren voor een bioscoopfilm op de streamingdienst verschijnt.

Populaire series

Zoals hierboven biedt de streamingdienst veel populaire series aan. Wij hebben vijf populaire series van SkyShowtime op een rij gezet.

The Office

The Office, oorspronkelijk bekend als The Office: An American Workplace, is een Amerikaanse mockumentary-sitcom. Het is een adaptatie van de BBC-comedyserie The Office, bedacht door Ricky Gervais en Stephen Merchant.

Twin Pecks

Twin Peaks, een tv-serie gecreëerd door David Lynch en Mark Frost, ging in première op 8 april 1990. Ondanks het aanvankelijke succes bij zowel kijkers als critici, werd de serie in 1991 stopgezet vanwege dalende kijkcijfers. Echter, in mei 2017 kwam het derde seizoen uit, waarbij elke aflevering werd geschreven door Lynch en Frost en geregisseerd door Lynch.

Dexter

Dexter, gelanceerd in 2006 op Showtime, is gebaseerd op de werken van Jeff Lindsay. Er zijn tussen 2006 en 2013 acht seizoenen verschenen. In 2021/2022 kwam er een negende seizoen uit, genaamd Dexter: New Blood.

House

House M.D., gecreëerd door David Shore voor de zender Fox, is een Amerikaanse medische serie. De Engelse acteur Hugh Laurie speelt de titelrol van Dr. Gregory House. De serie kent acht seizoenen en heeft sinds de start in 2004 diverse onderscheidingen ontvangen.

Yellowstone

Yellowstone is een Amerikaans drama gecreëerd door Taylor Sheridan en John Linson, dat in 2018 van start ging. De serie heeft steracteurs zoals Kevin Costner, Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes en Cole Hauser in de hoofdrollen.

Kosten

De maandelijkse kosten van SkyShowtime in Nederland zijn € 6,99. Ter ere van de lancering was er een introductiekorting. Wanneer je een abonnement voor 6 december 23:59 afsloot zijn de kosten van een SkyShowtime abonnement slechts € 3, 49 per maand. Deze prijs blijft geldig zolang het abonnement niet wordt geannuleerd.

De kosten van de streamingdienst in Nederland zijn vergelijkbaar met die in Scandinavië. De maandelijkse prijs van SkyShowtime is € 6,99 in Finland, SEK 79 in Zweden, NOK 79 in Noorwegen en DKK 69 in Denemarken.

De streamingdienst is middels een proefperiode 7 dagen gratis uit te proberen. Uitproberen kan via deze link.

Releasedatum SkyShowtime Nederland & België

Op 20 september lanceerde de streamingdienst in Scandinavië (Finland, Denemarken, Noorwegen en Zweden). De releasedatum van SkyShowtime in Nederland was iets later, namelijk 25 oktober 2022. Tot en met Q1 2023 lanceert de streamingdienst in nog meer landen.

Lancering België

Over een mogelijke launch in België is nog geen informatie beschikbaar. België ontbreekt namelijk op de lijst van de eerste Europese landen waar de streamingdienst van Paramount en Comcast verschijnt.

Naast in Nederland verschijnt de streamingdienst of is al beschikbaar in Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

Betaalmethoden o.a. iDEAL

Voor het afsluiten van een abonnement op SkyShowtime worden er meerdere betaalmethoden ondersteunt. In Nederland is er ondersteuning voor iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal en American Express.

App & integraties SkyShowtime

De SkyShowtime mobiele app is een dynamisch platform ontworpen voor een naadloze kijkervaring. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Gebruikers kunnen bladeren door genres, series, films en meer, met de app die content aanbeveelt op basis van eerdere kijkactiviteiten.

De mobiele app biedt de mogelijkheid om offline te kijken. Gebruikers kunnen hun favoriete shows of films downloaden voor onderweg. Verder ondersteunt de app het maken van meerdere profielen. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde kijkervaring voor elk lid van het huishouden.

SkyShowtime biedt naadloze integraties met verschillende apparaten en platforms. Dit omvat smart-tv’s, smartphones, tablets en zelfs spelconsoles. Bovendien kan de app eenvoudig worden geïntegreerd met populaire spraakassistenten, zoals Google Assistant en Alexa. Deze brede compatibiliteit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om toegang te krijgen tot de inhoud waar ze van houden.

Ziggo

Als abonnee van Ziggo is het mogelijk via de provider een abonnement op SkyShowtime af te sluiten. De kosten worden dan samen met telefoonabonnement afgeschreven.

Op de mediabox Next Mini en Next is een app van de streamingdienst te vinden. Ook is de streamingdienst op kanaal 157 te vinden. Om dit te kunnen gebruiken moet je eenmalig inloggen op het account streamingdienst via Mijn Ziggo.

KPN

Op internet worden op meerdere fora en websites gevraagd naar een directe integratie van SkyShowtime bij KPN. Tot heden is dat echter niet het geval. Via de KPN TV Box is geen app van deze streamingdienst te vinden.

De tv box biedt wel apps voor Netflix, YouTube, Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Prime Video, NPO Start en Spotify aan. Het is daarom goed mogelijk dat in de toekomst een app van SkyShowtime bij KPN beschikbaar wordt.

Nederlandse ondertiteling

Uiteraard zijn de niet-Nederlandse films en series op de streamingdienst met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Uit reacties online blijken gebruikers soms problemen met de ondertiteling via SkyShowtime te hebben. Daarvoor zijn er enkele oplossingen mogelijk.

Om de kijkervaring te verbeteren is het uiterlijk van de ondertiteling naar voorkeur aan te passen. Middels de onderstaande vier stappen is het uiterlijk van de ondertiteling aan te passen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Ondertiteling SkyShowtime instellen

  1. Ga naar de instellingen in uw account

  2. Scrol omlaag naar Uiterlijk van ondertiteling en kies voor Aanpassen

  3. Wijzig het uiterlijk van de ondertiteling middels de volgende facetten.

    Lettertype, lettergrootte, venster, achtergrond, schaduw

  4. Sla de wijzigingen aan de ondertiteling op

Nieuws

SkyShowtime gaat strijd aan met adblockers

In een update van de gebruikersvoorwaarden heeft SkyShowtime een wijziging doorgevoerd, namelijk het verbod op het gebruik van adblockers.

SkyShowtime onthult nieuw abonnementsplan met reclame

SkyShowtime heeft vandaag een nieuw abonnementstype geïntroduceerd, genaamd ‘Standaard met reclame’, dat beschikbaar zal zijn vanaf 23 april 2024.

Odido breidt streamingaanbod uit met SkyShowtime

Odido heeft vandaag aangekondigd dat SkyShowtime is toegevoegd aan het Extra’s portfolio voor streamingdiensten.

Streamingdiensten verplicht om 5% van omzet in Nederlandse content te investeren

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ nu verplicht zijn om minimaal 5% van hun omzet in Nederland te investeren in lokale content.

Review Skyshowtime

Om de streamingdienst goed te kunnen vergelijken met concurrenten, is het handig om eerst een kleine review maken. In de SkyShowtime review kijken we naar punten als aanbod, integraties, platform & app en prijs.

aanbod-skyshowtime-skyshowtime-vergelijken-streamingdiensten-vergelijken

Skyshowtime

7.8 out of 10
€6.99

SkyShowtime is een Europese streamingdienst die een uitgebreid aanbod van films, series en exclusieve content biedt. Het platform is een samenwerking tussen Comcast en Paramount.

Aanbod
7.8 out of 10
Integratie
7.5 out of 10
Platform & app
8 out of 10
Prijs
8 out of 10

Voordelen

Fijne prijs

Aanbod

3 apparaten tegelijk gebruiken

Nadelen

Minder integraties

Vergelijk video on demand diensten

Er is nog veel onduidelijk over de streamingdienst van Paramount en Comcast. Zeer vermoedelijk wordt in de komende maanden meer informatie over SkyShowtime, zoals het aanbod, kosten en releasedatum, bekendgemaakt. Tot die tijd is het interessante om andere streamingdiensten, zoals o.a. Netflix, Disney+ en Prime Video met elkaar te vergelijken

Vergelijk video on demand

Veelgestelde vragen

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is een streamingdienst die is ontstaan uit een samenwerking tussen mediabedrijf Paramount (voor heen bekend als ViacomCBS) en kabelmaatschappij Comcast.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in Nederland?

De streamingdienst verscheen op 25 oktober 2022 in Nederland.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in België?

Het is onduidelijk wanneer en of de streamingdienst in België verschijnt. De streamingdienst verschijnt in 2022 in 22 Europese landen. België ontbreekt echter tussen deze lijst van Europese landen.

Kan ik een SkyShowtime abonnement betalen met iDEAL?

Ja, iDEAL wordt ondersteund als betaalmethode. Andere ondersteunde betaalmethoden zijn VISA, Mastercard, PayPal en American Express.

Kan ik SkyShowtime op meerdere apparaten tegelijk bekijken?

Ja, met een SkyShowtime-abonnement kunt u tegelijkertijd op meerdere apparaten streamen. Het exacte aantal toegestane apparaten kan variëren, dus controleer de gebruiksvoorwaarden op de SkyShowtime-website voor specifieke informatie.

Zijn er mogelijkheden om offline te kijken op SkyShowtime?

SkyShowtime biedt een downloadfunctie waarmee u geselecteerde films en series kunt downloaden om ze later offline te bekijken. Dit is handig voor situaties waarin u geen toegang heeft tot internet, zoals tijdens het reizen.