Nieuws

Spotify neemt Heardle over

Spotify heeft dinsdag bekendgemaakt dat het triviagame Heardle heeft overgenomen, de muziekversie van Wordle. De muziekstreamingdienst Spotify ziet Heardle niet alleen als een leuk spel, maar ook als een tool om muziek te ontdekken.

De muziekversie van Wordle

Heardle is een populair spel dat dagelijks door velen wordt gespeeld. De app kiest een willekeurig nummer uit een groep van de meest gestreamde nummers van de afgelopen 10 jaar en speelt een fragment van het intro af. Dan is het aan jou om te raden welk liedje het is.

Je hebt vervolgens zes keer om te raden en bij elke fout krijg je ieder keer een paar seconden meer van de intro van het nummer te horen. Dit werkt dus net zoals de app Wordle. De muziekgame is gemaakt door de digitale productiestudio Omaske.

“We zijn altijd op zoek naar innovatieve en speelse manieren om muziekontdekking te verbeteren en artiesten te helpen nieuwe fans te bereiken. Heardle heeft bewezen een hele leuke manier te zijn om miljoenen fans in contact te brengen met nummers die ze kennen en liefhebben en met nieuwe nummers. Verder is het een manier om met hun vrienden te vechten wie de beste muzikale kennis heeft.”
Jeremy Erlich, Global Head of Music bij Spotify
Tweet

Op dit moment is de game niet in Nederland te spelen. We vermoeden dat vanwege de overname door Spotify dit in de toekomst gaat veranderen. Het spel Heardle gaat ondanks de overname niet veel veranderen en blijft ook gratis te gebruiken.

Spotify wil de app en website van de game grotendeels hetzelfde houden. De dienst verandert alleen dat aan het einde van de game de nummers volledig te streamen zijn via Spotify en heeft het logo een nieuwe lettertype gekregen. Wel heeft de streamingdienst laten weten Heardle in de toekomst meer in de Spotify app te willen integreren. Meer informatie hierover heeft de muziekstreamingdienst niet vrijgegeven.

De muziekgame Heardle is niet beschikbaar in Nederland

Gerelateerde artikelen over Spotify

Jelco Haverkamp

   

Nieuwste artikelen

Google trekt stekker uit gamestreamingdienst Google Stadia

Google heeft vandaag bekendgemaakt binnenkort de stekker uit de cloud gaming service Google Stadia te…

5 dagen geleden

Netflix opent nieuwe gamestudio in Finland

Netflix heeft een nieuwe gamestudio geopend in Finland. De nieuwe studio gaat advertentieloze en zonder…

1 week geleden

NPO Start mag verder uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep heeft vandaag toestemming gekregen om de streamingdienst NPO Start uit te…

2 weken geleden

SkyShowtime verschijnt op 24 oktober in Nederland

De releasedatum van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime is bekend. SkyShowtime verschijnt op 24 oktober in…

2 weken geleden

HBO Max wint 38 Emmy Awards

Afgelopen nacht heeft de streamingdienst HBO Max twaalf Emmy Awards gewonnen. Hierdoor komt het totaal…

3 weken geleden

Vier Disney+ Day met korting op abonnement & veel nieuwe content

Ter ere van Disney+ Day zijn de kosten voor nieuw abonnement op de streamingdienst de…

4 weken geleden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.

Lees meer