Nieuws

Spotify breidt het publiceren van videopodcasts uit naar nog zes landen

De muziekstreamingdienst Spotify breidt de mogelijkheid om podcasts met video te publiceren uit in zes nieuwe landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Brazilië en Mexico. Het zijn de eerste niet Engelstalige landen, want eerder introduceerde dienst de service al in de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en het VK.

“De nieuwe landen beschikken over een grote podcast-makersgemeenschap, die interesse hebben getoond voor nieuwe manieren om podcasts te maken en te ervaren. Makers van podcasts met video krijgen nu toegang tot Spotify’s publiek over de hele wereld, terwijl makers van podcasts met alleen audio kunnen gaan experimenteren met video en content kunnen leveren waarmee ze zich nog meer kunnen verbinden met hun publiek “

De video podcast tool is door Spotify langzaam beschikbaar gemaakt voor een grotere groep podcastmakers. Nadat het bedrijf de videotool in 2020 in een beperkte test had geïntroduceerd, rolde Spotify in 2021 de tool uit voor een aantal makers via zijn Anchor-platform.

Spotify werkt hard om van podcasts een commercieel succes van te maken. De streamingdienst investeerde al meer dan 1 miljard dollar aan podcastgerelateerde overnames. Vorige maand zei CEO Daniel Ek tijdens een investeerdersdag dat het bedrijf in investeringsmodus zit voor podcasts, want het gelooft dat podcasts een flink potentieel hebben. Onlangs lanceerde de dienst een test, waarmee rechtstreeks podcasts kunnen worden gemaakt vanuit de hoofdapp.

Gerelateerde artikelen van Spotify

Jelco Haverkamp

   

Nieuwste artikelen

‘ESPN verliest uitzendrechten Eredivisie voetbal’

Het zal wel eens kunnen dat ESPN vanaf 2025 de uitzendrechten van de Eredivisie voetbal…

4 dagen geleden

Gaat de overname Activision Blizzard door Microsoft nog door?

De overname van Activision Blizzard door Microsoft lijkt gevaar in. Amerikaanse toezichthouder overweegt een rechtszaak.

7 dagen geleden

Disney ontslaat CEO en haalt oude CEO terug

The Walt Disney Group heeft de CEO Bob Chapek uit zijn functie gezet en vervangen…

7 dagen geleden

Lineair kanaal Viaplay Xtra langer beschikbaar bij Ziggo en KPN

Viaplay heeft bekendgemaakt dat het lineaire kanaal Viaplay Xtra langer beschikbaar is bij Ziggo, KPN,…

2 weken geleden

Netflix rolt functie uit om account op meerdere apparaten te beheren

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee een abonnee makkelijker kan beheren via welke apparaten…

2 weken geleden

Gratis Apple TV+ & Apple Music bij Xbox Game Pass

Microsoft heeft een nieuwe extra aan Xbox Game Pass Ultimate toegevoegd, namelijk een gratis proefperiode…

2 weken geleden

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.

Lees meer