Storytel; alles over de app met luisterboeken

Sinds 2013 biedt Storytel een abonnement voor luisterboeken in Nederland. In de afgelopen jaren heeft de audiobook aanbieder zich doorontwikkeld tot één van de grootste partijen op de markt. 

Maar wat is Storytel precies? En wat is het aanbod van boeken? Hoe werkt de Storytel app? En misschien wel de belangrijkste vraag, wat zijn de kosten van de luisterboeken aanbieder?

In dit artikel vind je de antwoorden op deze en meer vragen.

Wat is Storytel?

Ondanks dat Storytel pas de laatste jaren zeer zichtbaar is in Nederland bestaat het bedrijf al langer dan 10 jaar. In 2005 werd het bedrijf door de Zweden Jon Hauksson en Jonas Tellander al opgericht. Het bedrijf heette toen nog Bokilur en werd in 2007 veranderd in Storytel. 

Storytell is een app voor luisterboeken, waarmee voor vast maandelijks bedrag onbeperkt naar boeken kan worden geluisterd. Je kan het een beetje omschrijven als de Netflix voor luisterboeken.

Aantal abonnees

Op 7 april 2020 maakte het bedrijf bekend dat 1.154.800 mensen maandelijks betalen voor de app met luisterboeken en ebooks.

Storytel boeken

Op de website het Zweedse bedrijf valt te lezen dat de dienst meer dan 180.000 luisterboeken en ebooks bevat. Inderdaad je leest het goed, naast luisterboeken biedt Storytel sinds enkele jaren ook ebooks. Hoeveel procent hiervan luisterboeken zijn, is niet precies duidelijk. Wel is duidelijk dat het aanbod van luisterboeken enorm is.

Nederlandse luisterboeken

Op Storytel zijn ook veel Nederlandstalige luisterboeken te vinden. Het assortiment bevat zelfs luisterversies van boeken die echt net in de boekhandel ligt. Dit geeft aan dat Nederlandse uitgevers graag hun boeken ook op de service uitbrengen. Dit betekent zeer waarschijnlijk dat toekomstige Nederlandse boeken ook in de luisterboeken app verschijnen.

Storytel Originals

In de markt van cloud gaming en video on demand is het zeer belangrijk om eigen exclusieve content aan te bieden. Storytel doet dit ook voor haar (luister)boeken app. Ze ontwikkelen namelijk eigen luisterboeken die gelabeld worden onder de naam Storytel Originals. Deze Originals zijn ook in het Nederlands te beluisteren. Sterker nog, er zijn Nederlandse schrijvers die exclusief (luister)boeken voor deze service maken.

Storytel boeken - Storytel ebooks - Storytel luisterboeken - Storytel app
150.000 luisterboeken en e-books via Storytel

Storytel België

Storytel verschijnt in het 4e kwartaal van 2020 ook in België. Het aanbod luisterboeken bestaat uit zowel Nederlands- als Franstalige boeken.

Ook gaat dienst voor luisterboeken samenwerkingen aan met Belgische uitgevers. Hierdoor komen er luisterboeken van Belgische auteurs naar de service. Storytel wil ook Storytel Originals met Belgische schrijvers gaan ontwikkelen.

Storytel kosten

Nu we weten wat Storytel is en wat voor aanbod de service biedt, is het natuurlijk erg belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Zoals eerder beschreven werkt luisterboeken app met een maandelijks abonnement, waarmee je voor een vast bedrag onbeperkt toegang krijgt tot alle luisterboeken en ebooks. 

De luisterboeken app biedt 3 verschillende abonnementen aan, namelijk Unlimited, Family en Family+. Zoals de namen al vertellen zijn de laatste twee in de markt gezet voor families. De prijs van het Storytel Unlimited abonnement is € 11,99 per maand. Het kleine Family abonnement kost € 14,99 per maand en Family+ kost € 19,99 per maand.

UnlimitedFamilyFamily+
1 volwassen & 1 kind2 volwassen & 2 kinderen3 volwassen & 3 kinderen
€ 11,99 p/m€ 14,99 p/m€ 19,99 p/m
Storytel prijs per maand

Storytel app

De Storytel app is beschikbaar voor verschillende platformen. De app is te downloaden op smartphones (iOS & Android), tablets (iOS, Android & Windows) en computer (Windows 8 & Windows 10). Het is niet mogelijk om boeken te luisteren of te lezen via de website van het bedrijf. 

De app maakt het mogelijk om makkelijk te zoeken naar (luister)boeken middels de zoekfunctie of via het selecteren van de categorie die je wenst. Wil je boeken bewaren voor later of om later nog eens te lezen? Dan kan je een boek op je digitale boekenplank zetten. Je kan zoveel boeken als je wil kwijt op deze boekenplank. 

Storytel luisterboeken - Storytel app - Luisterboeken boeken
Heerlijk luisteren naar je favoriete verhalen

Offline luisterboeken

Ben je verbonden met het internet is het mogelijk om via de app (luister)boeken te laten streamen naar je smartphone en app. Echter zijn er ook plekken waar de internetverbinding niet zo goed is en daarom is het ook mogelijk de Storytel app offline te gebruiken. De (luister)boeken zijn namelijk te downloaden naar je apparaat. 

Player

Wanneer je een luisterboek hebt gekozen, biedt de player van Storytel enkele interessante functionaliteiten. Het is mogelijk om aantekeningen te maken in je luisterboek, een slaaptimer in te stellen en het luisterboek versneld of vertraagd af te spelen.

Storytel opzeggen

Heb je al een abonnement en wil je Storytel opzeggen? In deze alinea leggen wij je stap voor stap uit hoe het abonnement kunt opzeggen.

  1. Login op de website van Storytel.
  2. Klik vervolgens op Mijn pagina en dan op Mijn account.
  3. Op deze pagina klik je volgens op Abonnement beëindigen.
  4. Klik op de volgende pagina op Bevestigen.
  5. Het abonnement is nu beëindigd.
  6. Je ontvangt per e-mail een bevestiging. Storytel raadt het aan om deze goed te bewaren.

Wilt u na een bepaalde tijd toch weer een abonnement op Storytel? Het is mogelijk om het abonnement weer te starten met het huidige account. Dit ga via de zelfde stappen zoals hier boven, maar dan klikt u op Start abonnement.

Storytel cadeau doen

Heb je een abonnement op Storytel? Dan kan je boeken cadeau doen. Dit kan via de app en je account op de website. Op deze manier kan de persoon die het boek krijgt, gratis naar het boeken luisteren.

Hij of zij moet hier alleen een account voor aanmaken bij Storytel. Het werkt dus niet bij mensen die al over een account beschikken.

Storytel nieuws

Storytel ook naar België (14 oktober 2020)

Storytel is langzaam bezig om haar platform over de hele wereld beschikbaar te maken. Vandaag is bekend geworden dat België hier aan toegevoegd gaat worden.

Dat de dienst voor luisterboeken naar België komt is een zeer logische stap. Het platform beschikt namelijk al over Frans- en Nederlandstalige luisterboeken.

Daarnaast laat Storytel weten dat ze met uitgeverijen in België gaan samenwerken om een lokaal aanbod te kunnen bieden. We kunnen dus boeken en misschien wel Storytel Originals van Belgische schrijvers verwachten.

Storytel neemt Israëlische start-up iCast over (31 augustus 2020)

Storytel heeft het Israëlische start-up Icast overgenomen. Door de overname wil het bedrijf in 2021 de Israëlische markt te betreden. Het Zweedse bedrijf heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld ze hebben betaald voor de overname.

100.000 nieuwe abonnees voor Storytel (9 juli 2020)

Tijdens de presentatie van kwartaalcijfers heeft Storytel bekendgemaakt dat de luisterboeken service het afgelopen kwartaal met 100.000 abonnees is gestegen. Hierdoor heeft het Zweedse bedrijf in totaal 1,3 miljoen betalende leden.

Dit is natuurlijk een mooie groei, maar vergeleken met andere streamingdiensten is het geen gigantische sprong omhoog. De quarantaine periode leidde dus niet voor flinke toename van het gebruik van luisterboeken.

Vergelijk luisterboeken en audiobooks

Op de markt van luisterboeken en audiobooks zijn er naast Storytel nog meer aanbieders. Daarom hebben we een vergelijker gemaakt, waarmee o.a. Audible, Kobo Plus en Luisterbieb vergeleken worden op basis van kosten, aanbod, app en meer.

Vergelijk luisterboek abonnementen en audiobooks

Storytel review

Pluspunten

  • 180.000 luisterboeken en ebooks
  • Exclusieve luisterboeken (Storytel Originals)
  • Luisterboeken ook offline te beluisteren

Minpunten

  • Duurder abonnement nodig om boeken te delen

Meest gestelde vragen

Wat is Storytel?

Storytell is een app voor luisterboeken, waarmee voor vast maandelijks bedrag onbeperkt naar boeken kan worden geluisterd. Je kan het een beetje omschrijven als de Netflix voor luisterboeken.

Hoeveel luisterboeken heeft Storytel?

Op de website het Zweedse bedrijf valt te lezen dat de dienst meer dan 150.000 luisterboeken en ebooks bevat.

Wat kost Storytel per maand?

De prijs van het Unlimited abonnement is € 11,99 per maand. Het kleine Family abonnement kost € 14,99 per maand en Family+ kost € 19,99 per maand.

Een reactie plaatsen