3 miljoen nieuwe abonnees HBO Max en HBO | Stekker uit CNN+

AT&T heeft voor de laatste keer de resultaten gerapporteerd van het entertainmentbedrijf WarnerMedia. Vanaf het volgende kwartaal worden de cijfers van HBO namens Warner Bros. Discovery gepresenteerd. Warner Bros. Discovery is een fusie tussen WarnerMedia en Discovery.

HBO Max en HBO eindigde maart met het totaal aantal abonnees van 76,8 miljoen, een stijging van 12,8 miljoen jaar-op-jaar, en een stijging van 3,0 miljoen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

AT&T splitst in haar kwartaalcijfers niet uit hoeveel hiervan HBO Max abonnees zijn. In de cijfers over de inkomsten uit abonnementen wijdt het bedrijf de omzetgroei vooral aan de groei van HBO Max. Hieruit lijken we op te kunnen maken dat het aantal abonnees op HBO Max flink in de lift zit.

Netflix daling & stekker uit CNN+

Eerder deze week maakte Netflix bekend dat het abonnementenbestand met 200.000 abonnees gedaald is in het eerste kwartaal van 2022. Het bedrijf maakte eerder nog bekend een groei van het aantal abonnees in deze periode te verwachten.

Naast de positieve cijfers van Warner Bros. Discovery over HBO, heeft het bedrijf besloten vanwege tegenvallende cijfers om de stekker uit CNN+ getrokken. Opvallend genoeg werd de streamingdienst van CNN pas een maand geleden op 29 maart gelanceerd.

Vergelijk video on demand services

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp