Luisterboeken & audiobooks abonnementen

Na de introductie van ebooks lijkt er een nieuwe trend aanstaande in de wereld van boeken, namelijk luisterboeken/ audiobooks. In de markt van luisterboeken zijn er een tal van partijen die met een abonnement het mogelijk maken om (onbeperkt) luisterboeken/ audiobooks te beluisteren.

In vergelijker kijken we verder dan alleen de maandelijkse abonnementskosten. We vergelijken namelijk ook het aanbod luisterboeken en de mogelijkheid tot offline luisteren, maar ook of de app Nederlandstalig is en via welke apparaten er geluisterd kan worden.

Vergelijk luisterboeken abonnementen

In de vergelijker hebben wij alle functionaliteiten van de verschillende aanbieders van luisterboek abonnementen op een rij gezet.

Functionaliteit Storytel Kobo Plus Nextory Luisterbieb Audible Blinkist BookBeat Scribd
Prijs € 12,99 p/m € 9,99 p/m € 9,99 p/m Kosten zijn gebaseerd op abonnement van bibliotheek. £ 7,99 p/m € 12,99 p/m € 8,99 p/m € 9,99 p/m
Aantal luisterboeken 350.000+ 30.000+ 200.000+ 3.600+ Onbekend Onbekend 800.000+ Onbekend
Familie-abonnement 2 gebruikers € 16,99 p/m
3 gebruikers € 19,99 p/m
5 gebruikers 2 gebruikers € 14,99 p/m
4 gebruikers € 24,99 p/m
Nee Delen via Amazon Household Nee 5 apparaten Ja
Onbeperkt luisteren Ja Ja Ja Max 10 luisterboeken tegelijk in bezit. Elke maand 1 credit, die je recht geeft op 1 luisterboek. Ja Ja Ja
Offline luisteren Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Nederlandstalig Ja Ja Ja Ja Nee Nee Ja Nee
E-books Ja Verschilt per abonnement Ja Ja, LuisterBieb is onderdeel van de online bibliotheek. Nee Ja Nee Ja
Exclusieve content* Ja Nee Nee Nee Ja Ja Nee Nee
Mobiele apps iOS & Android iOS & Android iOS & Android iOS & Android iOS, Android & Windows Phone iOS & Android iOS & Android iOS & Android
Apparaten PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
Sonos
Storytel Reader
Smartphone
Tablet
Kobo e-readers
Tablet
Smartphone
Smartphone
Tablet
PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
Sonos speakers
Fire TV
Alexa-apparaten
Kindle, Kindle Oasis
PC/ Macbook
Smartphone
Tablet
Kindle
PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
AirPlay 2
Apple CarPlay
Apple Watch
PC/ Macbook (browserversie)
Smartphone
Tablet
Proefperiode 14 dagen gratis proberen 30 dagen gratis proberen 14 dagen gratis proberen Nee, wel gratis luisterboeken beschikbaar 30 dagen gratis proberen 7 dagen gratis proberen 60 dagen gratis proberen 30 dagen gratis proberen
Functionaliteit

*Onder exclusieve content verstaan wij, content dat door de diensten zelf wordt ontwikkeld exclusief voor het eigen platform.

Storytel vs. Kobo Plus vs. LuisterBieb vs. Audible

De Nederlandse markt van luisterboeken is erg groeiende. Diensten als Storytel, Nextory, Kobo Plus, LuisterBieb, Podimo en BookBeat bieden Nederlandstalige audiobooks aan. Meer interesse in Engelstalige luisterboeken? Dan zijn Audible van Amazon en Scribd misschien betere opties om audiobooks te luisteren.

Luisterboeken apps

Alle bovenstaande partijen bieden luisterboeken apps voor smartphones en tablets met iOS en Android. Via deze apps zijn de audiobooks zowel online als offline te beluisteren.

Luisterboeken Spotify

Zeer waarschijnlijk had je het niet verwacht, maar de grootste muziekstreamingdienst van de wereld biedt ook luisterboeken aan. Spotify heeft deze audiobooks wel een beetje verstopt. Ze zijn namelijk te vinden door op luisterboeken te zoeken en dan tussen de verschillende afspeellijsten te kijken. Verwacht overigen niet veel Nederlandse luisterboeken, maar er zijn zat Engelse uitgaven te vinden. Omdat Spotify zich niet focust op deze audiobooks, is het bedrijf niet meegenomen in de bovenstaande vergelijker.

Andere soorten streamingdiensten vergelijken

Op vergelijkstreaming.nl kan je naast luisterboeken & audiobooks ook aanbieders van video on demand en muziekstreamingdiensten vergelijken. Deze diensten zijn te vergelijken via eigen overzicht pagina. Door op de onderstaande iconen te drukken bereik je bijhorende pagina.

Laatste luisterboeken & audiobooks artikelen