Disney+ (Disney Plus); alle ins en outs van de streamingdienst van Disney op een rij

Geschatte leestijd: 11 minuten

Ben je het met me eens dat het vinden van de perfecte streamingdienst, in deze tijd van overvloed aan keuzes, een uitdaging kan zijn? Sinds 12 november 2019 heeft Disney zijn eigen platform, Disney+, op de Nederlandse markt gebracht.

In dit artikel helpen we je alle ins en outs van Disney+ te ontdeken, zodat je kunt beslissen of het de juiste keuze voor jou is. We zullen het aanbod, de kosten en hoe Disney+ zich verhoudt tot andere streamingdiensten, grondig bespreken.

In de volgende paragrafen krijg je een uitgebreid overzicht van Disney+, inclusief wat het uniek maakt in het landschap van streamingdiensten en wat je kunt verwachten als je ervoor kiest om een abonnement te nemen. Laten we beginnen met onze diepgaande verkenning van Disney+!

Disney Plus abonnement - Disney+ account aanmaken

Aanbod Disney+

Zoals iedereen wel weet is Disney eigenaar van veel film en serie licenties. Uiteraard zullen deze licenties voor diverse films en series gebruikt worden. Disney is bijvoorbeeld eigenaar van de Star Wars, Marvel, Pixxar licenties. Maar naast deze licenties beschikt Disney bijvoorbeeld ook over National Geographic, Disney Channel en Sportzender ESPN.

Overigens zet Disney met de streamingdienst niet alleen in op nieuwe content. Disney maakt op haar streamingdienst ook veel ‘oude’ content beschikbaar. Dus oude Disney afleveringen zijn straks weer terug te kijken via Disney+.

Prijs Disney Plus - kosten Disney Plus abonnement - proefperiode Disney Plus - aanbod Disney Plus

De komst de streamingdienst van Disney betekende ook dat concurrent streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, films en series moesten gaan verwijderen. Deze diensten namen licenties op films en series van Disney voor hun streamingdienst.

Wil je weten welke films en serie er beschikbaar zijn voor de streamingdienst van Disney in Nederland? Dat kan via dit handige overzicht.

Star

Op 23 februari 2021 kreeg de streamingdienst een uitbreiding genaamd Star. Deze uitbreiding brengt meer series, films en shows voor volwassen. In eerste instantie wilde Disney de streamingdienst volledig kindvriendelijk houden, maar het mediabedrijf is nu van deze visie afgestapt.

De uitbreiding Star brengt content van productiebedrijven als 21st Century Fox, ABC, Freeform, FX en Searchlight naar de streamingdienst. Wil je meer weten over deze uitbreiding? Wij schreven een uitgebreid artikel over Disney Plus Star.

Exclusieve films en series

Disney Plus herbergt een reeks exclusieve films en series die nergens anders te vinden is. Een van de grootste trekpleisters op dit moment is de Star Wars serie ‘The Mandalorian’. Deze serie, die zich afspeelt in het Star Wars-universum en heeft wereldwijd hoge waardering gekregen.

Een andere exclusieve serie is ‘Loki’, afkomstig uit het Marvel Cinematic Universe. Deze serie volgt de avonturen van de gelijknamige god van het onheil na de gebeurtenissen van ‘Avengers: Endgame’.

De exclusieve content van Disney+ zijn terug te vinden onder het label ‘Disney Plus Originals’. Enkele andere voorbeelden hiervan zijn ‘Lady and the Tramp’, ‘The World According to Jeff Goldblum’ en ‘Encore!’.

De streamingdienst van Disney biedt ook exclusieve toegang tot nieuwe filmreleases van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Na het draaien in de bioscoop, worden deze films op de dienst uitgebracht. Dit gebeurt vaak voordat ze beschikbaar zijn op DVD of Blu-ray.

Het platform biedt ook toegang tot een groeiende catalogus van documentaires van National Geographic, waaronder ‘The World According to Jeff Goldblum’ en ‘Magic of Disney’s Animal Kingdom’.

Offline films en series kijken

In vergelijking met andere streamingdiensten is met bij Disney+ mogelijk om alle films en series offline te bekijken. Bij elke film of serie staat aan de rechterkant van de app een downloadknop. Klik hierop en de content wordt automatisch gedownload naar je apparaat. Nu kun je de film of serie rustig kijken in een vliegtuig of in gebieden met een slechtere internetverbinding.

Disney streaming Nederland/ Disney Plus Nederland

De streamingdienst werd op 12 november 2019 gelanceerd. Nederland behoorde bij de landen waar de streamingdienst van het mediabedrijf als eerste gelanceerd werd. Sterker nog, Disney had Nederland uitgekozen als land om de dienst te testen.

Vanaf 12 september 2019 was de Disney+ exclusief en gratis in Nederland te gebruiken. Het mediabedrijf gebruikte Nederland om haar video on demand service te testen, voordat het op 12 november 2019 ook in Amerika en Canada officieel werd gelanceerd.

Disney Plus België

Disney Plus is sinds 15 september 2020 ook in België beschikbaar. Dit is bijna een jaar later dan dat de streamingdienst in Nederland verscheen. De kosten voor de streamingdienst van Disney zijn hetzelfde in België en Nederland.

Het aanbod van films en series verschilt zeer waarschijnlijk minimaal met Nederland. Echter is het niet uitgesloten dat er verschillen zijn, want Disney moet voor films en series per land een licentie afsluiten.

Uiteraard zullen wel gewoon alle licenties van Disney beschikbaar zijn in België. Dus geen angst om o.a. The Lion King, The Mandalorian, Frozen 2, Toy Story 4 en Maleficent 2: Mistress of Evi te missen. Genoeg content dus beschikbaar voor Disney+ in België.

Samen kijken met Disney GroupWatch

Disney heeft een nieuwe feature aan haar streamingdienst toegevoegd. GroupWatch maakt het mogelijk om samen films en series op Disney Plus te kijken zonder op dezelfde locatie te zijn.

Met de GroupWatch-functie kunnen gebruikers met zes andere abonnees samen kijken. Uitnodigingen om samen te kijken kunnen via de mobiele app en webversie van de streamingdienst worden verstuurd.

Tijdens het samen kijken van de gekozen film of serie kan middels zes verschillende emoticons worden gecommuniceerd. Ook is de stream te pauzeren en terug te spoelen voor alle gebruikers.

Naast GroupWatch wordt Apple SharePlay ondersteunt. SharePlay heeft veel overeenkomsten met GroupWatch, maar vooral op apparaten van Apple werkt SharePlay beter.

streamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date - Disney Plus aanbod

Kosten abonnement Disney streamingdienst

Toen de streamingdienst van Disney in 2019 op de markt verscheen, hield Disney bewust de maandelijkse kosten lager dan concurrent Netflix. Ondanks dat Disney later de maandelijkse kosten van Disney Plus met 2 euro verhoogde naar € 9,99, blijft het vergelijkbare abonnement goedkoper dan bij Netflix.

Alleen het SD-abonnement van Netflix is met € 7,99 per maand goedkoper. Het standaard abonnement van Netflix kost € 10,99 per maand. Het abonnement van Disney+ is ook per jaar aan te schaffen. De kosten van het jaarabonnement liggen op € 99,99. Omgerekend is dit € 8,33 per maand. Lees hier meer over de Disney+ aanbieding.

Prijs Disney Plus

Maandabonnement Jaarabonnement
Kosten € 9,99 € 99,99
Maandelijks opzegbaar Ja Nee

Het abonnement is eenvoudig via iDEAL, Creditcard of PayPal te betalen.

Goedkoper abonnement met advertenties

Op 8 december 2022 verschijnt er in de Verenigde Staten een goedkoper abonnement van de streamingdienst. In 2023 wordt het abonnement met een lagere prijs ook internationaal uitgerold. Dit abonnement is goedkoper omdat er advertenties in de streamingdienst verschijnen.

De introductie van het goedkopere abonnement gebeurt in de VS tegelijk met het verhogen de prijs van de reeds bestaande abonnementen. Het nieuwe abonnement gaat 7,99 dollar per maand kosten.

Het is nog onbekend wanneer het nieuwe abonnement in Nederland verschijnt en hoeveel de maandelijkse kosten gaan bedragen.

Disney Plus delen

Het delen van een Disney Plus-abonnement is toegestaan ​​binnen de richtlijnen van het bedrijf. Elk abonnement biedt de mogelijkheid om tot zeven verschillende profielen aan te maken en tot vier gelijktijdige streams te hebben. Dit maakt het ideaal voor gezinnen of huisgenoten. Echter, Disney raadt aan dat elk account alleen wordt gedeeld met mensen binnen hetzelfde huishouden.

Hoewel er momenteel geen strikte beperkingen zijn op het delen van accounts buiten het huishouden, heeft Disney aangegeven dat het kan ingrijpen als het excessief delen van accounts detecteert. In termen van kosten is het dus mogelijk om de maandelijkse abonnementskosten te delen. Wel moeten gebruikers zich bewust zijn van de aanbevelingen van Disney om accountdeling te beperken tot hetzelfde huishouden.

Het kan ook zijn dat Disney in het toekomst strenger gaat optreden tegen het delen van een abonnement. Concurrent Netflix is namelijk druk bezig om maatregels of alternatieven te bieden voor mensen die hun abonnement delen buiten het huishouden.

Proefperiode Disney Plus abonnement

Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om de dienst een periode gratis uit te proberen middels een proefperiode. Disney Plus heeft deze mogelijkheid niet, maar is natuurlijk wel gewoon een maand uit te proberen middels een maandabonnement. Dus heb je nog twijfels over de streamingdienst? Abonneer nu en probeer het uit.

Het aanmaken van een Disney+ account gaat via de onderstaande stappen. Dit zijn dezelfde stappen als bij een normaal account. Dus schrik niet van vragen omtrent betalingen.

 1. Ga naar deze website.
 2. Kies welk abonnement je wil en klik op de blauwe button.
 3. Vul vervolgens je e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden.
 4. Bedenk een wachtwoord voor je account
 5. Kies of je maandelijks of jaarlijks wil betalen.
 6. Selecteer je bank en maak het verificatiebedrag over.
 7. Klaar, je kan nu aan de slag met streamingdienst van Disney.

Abonnement Disney Plus opzeggen

Wil je je het Disney Plus abonnement opzeggen? Meld je dan af voor de streamingdienst van Disney. Om u hierbij te helpen hebben wij de stappen voor het beëindigen van uw abonnement op een rijtje gezet.

 • Ga naar de Disney+ website
 • Log in op je account
 • Klik rechtsboven op je naam of avatar
 • Ga naar Account
 • Klik onder abonnementen op Factureringsgegevens
 • Klik op Abonnement opzeggen
 • Klik op Opzegging voltooien

App & integraties

Met de Disney+ app voor mobiele apparaten kunnen gebruikers eenvoudig toegang krijgen tot hun favoriete entertainment, waar en wanneer ze maar willen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en biedt een gebruiksvriendelijke interface en soepele navigatie, waardoor het eenvoudig is om de gewenste content te vinden en te bekijken.

De Disney+ app voor mobiele apparaten biedt een aantal extra functies om de kijkervaring te verbeteren. Gebruikers kunnen content downloaden voor offline weergave. De app ondersteunt ook het gebruik van ondertiteling, dubbing en audiobeschrijving.

Disney+ app - Disney+ ziggo - Disney+ kpn

Integraties

Wat betreft integraties, Disney+ werkt soepel op verschillende apparaten en platformen, waaronder Android, iOS, Amazon Fire, Roku, Chromecast, Xbox en Playstation. Door deze vele integraties is de dienst toegankelijk voor een breed publiek.

Daarnaast biedt Disney+ ook ondersteuning voor streaming op meerdere apparaten tegelijkertijd en het aanmaken van verschillende gebruikersprofielen, wat het ideaal maakt voor gezinnen of gedeelde huishoudens. Bovendien integreert de dienst met Dolby Atmos en Dolby Vision voor een verbeterde audiovisuele ervaring.

Disney+ heeft ook slimme integraties opgebouwd met andere diensten van The Walt Disney Company. Bijvoorbeeld, bij het kijken van Marvel films wordt er vaak aanbevolen om gerelateerde series te bekijken die ook beschikbaar zijn op het platform. Ook is er integratie met Disney Parken, met exclusieve content gerelateerd aan de themaparken en resorts. Het is duidelijk dat Disney ernaar streeft om Disney+ te integreren in het bredere ecosysteem van haar entertainmentaanbod, wat het platform onderscheidt van zijn concurrenten.

KPN & Ziggo

De grote telecomproviders KPN en Ziggo bieden middels een app op hun mediaboxen een integratie met de streamingdienst. KPN biedt bij het afsluiten van een KPN abonnement met maandelijks € 5 entertainmentkorting bijvoorbeeld voor Disney Plus.

Nieuws

Disney stelt voormalig CFO PepsiCo Hugh Johnston aan als nieuwe CFO

Disney heeft aangekondigd dat Hugh Johnston, een doorgewinterde expert met 34 jaar ervaring bij PepsiCo, is aangesteld als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO).

Streamingdiensten verplicht om 5% van omzet in Nederlandse content te investeren

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ nu verplicht zijn om minimaal 5% van hun omzet in Nederland te investeren in lokale content.

Nieuwe prijsverhoging Disney+ abonnementen bevestigd

Na een prijsverhoging in januari 2023 lijkt Disney+ zich op te maken voor nog een verhoging.

Geen goedkoper abonnement Disney+ in de Benelux

De streamingdienst Disney+ schrapt de plannen voor een goedkoper abonnement met reclame in Benelux.

Disney Plus review

Op vergelijkstreaming.nl willen wij vooral informerend blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze voor onze bezoekers maken. Toch ontkomen we er niet aan een soort van review te maken. Daarom doen we dit middels plus- en minpunten van streamingdienst Disney+ te benoemen.

Streamingdienst Disney+

7.8 out of 10
€9.99

Disney+ (Disney Plus), streamingdienst van Disney, is sinds 12 november 2019 in Nederland beschikbaar.

Aanbod
8 out of 10
Integraties
8 out of 10
Platform & app
8 out of 10
Prijs
7 out of 10

Voordelen

Exclusieve content

4 verschillende apparaten

Download elke film of serie

Nadelen

Geen proefabonnement

Video on demand aanbieders vergelijken

Naast Disney+ zijn er tal van video on demand aanbieders actief op de Nederlandse markt. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze aanbieders? In onze vergelijker is het eenvoudig om de verschillen in kosten, aanbod, beeldkwaliteit en integraties te ontdekken. Vergelijk dus de Disney’s streamingdienst met o.a. Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime Video.

Video on demand vergelijken

Veelgestelde vragen

Wat is Disney+ (Disney Plus) ?

Disney+ is de video on demand service van Disney. De streamingdienst biedt exclusief films en series uit de Disney, Pixar, Marvel en StarWars franchises.

Wat zijn de kosten van Disney+?

De streamingdienst van Disney kost maandelijks € 9,99 per maand. Een jaarabonnement is iets goedkoper met € 99,99 per jaar. Lees meer.

Wanneer lanceert Disney+ in België?

Disney heeft bekendgemaakt dat hun streamingdienst in september 2020 in België verschijnt. Lees hier meer over Disney+ in België.

Heeft Ziggo ook Disney+?

Op de Next Mini en Mediabox Next van Ziggo is er een integratie van de streamingdienst Disney+. Opstarten kan via het menu of via kanaal 155.