Disney+ (Disney Plus); alle ins en outs van de streamingdienst van Disney op een rij

Disney+ (Disney Plus), streamingdienst van Disney, is sinds 12 november 2019 in Nederland beschikbaar. Disney’s streamingdienst werd met veel media aandacht gelanceerd en lijkt mede hierdoor direct een groot aandeel in de markt van streamingdiensten te bemachtigen.

Wat zijn verschillen tussen Disney Plus en de andere streamingdiensten op de markt? En wat kan je verwachten van Disney+? Wat is het aanbod van Disney’s streamingdienst? En wat zijn de maandelijkse kosten van de dienst?

Op deze pagina vind je antwoorden op al deze vragen over Disney Plus.

Aanbod Disney+

Zoals iedereen wel weet is Disney eigenaar van veel film en serie licenties. Uiteraard zullen deze licenties voor diverse films en series gebruikt worden. Disney is bijvoorbeeld eigenaar van de Star Wars, Marvel, Pixxar licenties. Maar naast deze licenties beschikt Disney bijvoorbeeld ook over National Geographic, Disney Channel en Sportzender ESPN.

Overigens zet Disney met de streamingdienst niet alleen in op nieuwe content. Disney maakt op haar streamingdienst ook veel ‘oude’ content beschikbaar. Dus oude Disney afleveringen zijn straks weer terug te kijken via Disney+.

Prijs Disney Plus - kosten Disney Plus abonnement - proefperiode Disney Plus - aanbod Disney Plus

De komst de streamingdienst van Disney betekende ook dat concurrent streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, films en series moesten gaan verwijderen. Deze diensten namen licenties op films en series van Disney voor hun streamingdienst.

Wil je weten welke films en serie er beschikbaar zijn voor de streamingdienst van Disney in Nederland? Dat kan via dit handige overzicht.

Star

Op 23 februari 2021 kreeg de streamingdienst een uitbreiding genaamd Star. Deze uitbreiding brengt meer series, films en shows voor volwassen. In eerste instantie wilde Disney de streamingdienst volledig kindvriendelijk houden, maar het mediabedrijf is nu van deze visie afgestapt.

De uitbreiding Star brengt content van productiebedrijven als 21st Century Fox, ABC, Freeform, FX en Searchlight naar de streamingdienst. Wil je meer weten over deze uitbreiding? Wij schreven een uitgebreid artikel over Disney Plus Star.

Offline films en series kijken

In vergelijking met andere streamingdiensten is met bij Disney+ mogelijk om alle films en series offline te bekijken. Bij elke film of serie staat aan de rechterkant van de app een downloadknop. Klik hierop en de content wordt automatisch gedownload naar je apparaat. Nu kun je de film of serie rustig kijken in een vliegtuig of in gebieden met een slechtere internetverbinding.

Disney streaming Nederland/ Disney Plus Nederland

De streamingdienst werd op 12 november 2019 gelanceerd. Nederland behoorde bij de landen waar de streamingdienst van het mediabedrijf als eerste gelanceerd werd. Sterker nog, Disney had Nederland uitgekozen als land om de dienst te testen.

Vanaf 12 september 2019 was de Disney+ exclusief en gratis in Nederland te gebruiken. Het mediabedrijf gebruikte Nederland om haar video on demand service te testen, voordat het op 12 november 2019 ook in Amerika en Canada officieel werd gelanceerd.

Disney Plus België

Disney Plus is sinds 15 september 2020 ook in België beschikbaar. Dit is bijna een jaar later dan dat de streamingdienst in Nederland verscheen. De kosten voor de streamingdienst van Disney zijn hetzelfde in België en Nederland.

Het aanbod van films en series verschilt zeer waarschijnlijk minimaal met Nederland. Echter is het niet uitgesloten dat er verschillen zijn, want Disney moet voor films en series per land een licentie afsluiten.

Uiteraard zullen wel gewoon alle licenties van Disney beschikbaar zijn in België. Dus geen angst om o.a. The Lion King, The Mandalorian, Frozen 2, Toy Story 4 en Maleficent 2: Mistress of Evi te missen. Genoeg content dus beschikbaar voor Disney+ in België.

Samen kijken met Disney GroupWatch

Disney heeft een nieuwe feature aan haar streamingdienst toegevoegd. GroupWatch maakt het mogelijk om samen films en series op Disney Plus te kijken zonder op dezelfde locatie te zijn.

Met de GroupWatch-functie kunnen gebruikers met zes andere abonnees samen kijken. Uitnodigingen om samen te kijken kunnen via de mobiele app en webversie van de streamingdienst worden verstuurd.

Tijdens het samen kijken van de gekozen film of serie kan middels zes verschillende emoticons worden gecommuniceerd. Ook is de stream te pauzeren en terug te spoelen voor alle gebruikers.

Naast GroupWatch wordt Apple SharePlay ondersteunt. SharePlay heeft veel overeenkomsten met GroupWatch, maar vooral op apparaten van Apple werkt SharePlay beter.

streamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date - Disney Plus aanbod

Kosten abonnement Disney streamingdienst

Toen de streamingdienst van Disney in 2019 op de markt verscheen, hield Disney bewust de maandelijkse kosten lager dan concurrent Netflix. Ondanks dat Disney later de maandelijkse kosten van Disney Plus met 2 euro verhoogde naar € 9,99, blijft het vergelijkbare abonnement goedkoper dan bij Netflix.

Alleen het SD-abonnement van Netflix is met € 7,99 per maand goedkoper. Het standaard abonnement van Netflix kost € 10,99 per maand. Het abonnement van Disney+ is ook per jaar aan te schaffen. De kosten van het jaarabonnement liggen op € 99,99. Omgerekend is dit € 8,33 per maand.

Prijs Disney Plus

Maandabonnement Jaarabonnement
Kosten € 9,99 € 99,99
Maandelijks opzegbaar Ja Nee

Het abonnement is eenvoudig via iDEAL, Creditcard of PayPal te betalen.

Goedkoper abonnement met advertenties

Op 8 december 2022 verschijnt er in de Verenigde Staten een goedkoper abonnement van de streamingdienst. In 2023 wordt het abonnement met een lagere prijs ook internationaal uitgerold. Dit abonnement is goedkoper omdat er advertenties in Disney Plus verschijnen.

De introductie van het goedkopere abonnement gebeurt in de VS tegelijk met het verhogen de prijs van de reeds bestaande abonnementen. Het nieuwe abonnement gaat 7,99 dollar per maand kosten.

Het is nog onbekend wanneer het nieuwe abonnement in Nederland verschijnt en hoeveel de maandelijkse kosten gaan bedragen.

App Disney Plus naar KPN en Ziggo?

De app van Disney+ is inmiddels op veel Smart TV’s terug te vinden en lijkt binnenkort ook zijn weg naar de mediaboxen van KPN en Ziggo te vinden. Bronnen melden namelijk dat beide telecombedrijven samen met Disney hard werken om de app van de streamingdienst van Disney naar hun mediaboxen te brengen. Het gaat om de interactieve TV mediabox van KPN en Mediabox Next en XL van Ziggo.

Beide Tv-providers bieden op dit moment al wel een app van Netflix en Videoland aan via hun mediabox. Maar binnenkort komt dus zeer waarschijnlijk de Disney Plus app naar KPN en Ziggo.

Proefperiode Disney Plus abonnement

Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om de dienst een periode gratis uit te proberen middels een proefperiode. Disney Plus heeft deze mogelijkheid niet, maar is natuurlijk wel gewoon een maand uit te proberen middels een maandabonnement. Dus heb je nog twijfels over de streamingdienst? Abonneer nu en probeer het uit.

Het aanmaken van een Disney+ account gaat via de onderstaande stappen. Dit zijn dezelfde stappen als bij een normaal account. Dus schrik niet van vragen omtrent betalingen.

 1. Ga naar deze website.
 2. Kies welk abonnement je wil en klik op de blauwe button.
 3. Vul vervolgens je e-mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden.
 4. Bedenk een wachtwoord voor je account
 5. Kies of je maandelijks of jaarlijks wil betalen.
 6. Selecteer je bank en maak het verificatiebedrag over.
 7. Klaar, je kan nu aan de slag met streamingdienst van Disney.

Abonnement Disney Plus opzeggen

Wil je je het Disney Plus abonnement opzeggen? Meld je dan af voor de streamingdienst van Disney. Om u hierbij te helpen hebben wij de stappen voor het beëindigen van uw abonnement op een rijtje gezet.

 • Ga naar de Disney+ website
 • Log in op je account
 • Klik rechtsboven op je naam of avatar
 • Ga naar Account
 • Klik onder abonnementen op Factureringsgegevens
 • Klik op Abonnement opzeggen
 • Klik op Opzegging voltooien

Nieuws

Prijsverhoging Disney+ niet voor huidige abonnees

Vandaag heeft Disney laten weten dat de verhoogde kosten voorlopig niet gelden voor de bestaande abonnees.

Abonnement Disney+ 1 euro duurder

Nadat Viaplay vandaag de prijzen van een maandabonnement verhoogde, heeft ook Disney vandaag de maandelijkse kosten van de streamingdienst verhoogd.

Disney voegt Imax geluidservaring toe aan Marvel-films in 2023

Disney+ brengt nog een facet van de Imax-bioscoopervaring naar de huiskamer. De streamingdienst gaat Imax signature sound van DTS ondersteunen.

Disney ontslaat CEO en haalt oude CEO terug

The Walt Disney Group heeft de CEO Bob Chapek uit zijn functie gezet en vervangen met voormalig CEO Bob Iger.

Disney Plus review

Op vergelijkstreaming.nl willen wij vooral informerend blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze voor onze bezoekers maken. Toch ontkomen we er niet aan een soort van review te maken. Daarom doen we dit middels plus- en minpunten van streamingdienst Disney+ te benoemen.

Streamingdienst Disney+

7.8 out of 10
€9.99

Disney+ (Disney Plus), streamingdienst van Disney, is sinds 12 november 2019 in Nederland beschikbaar.

Aanbod
8 out of 10
Integraties
8 out of 10
Platform & app
8 out of 10
Prijs
7 out of 10

Pros

Exclusieve content

4 verschillende apparaten

Download elke film of serie

Cons

Geen proefabonnement

Video on demand aanbieders vergelijken

Naast Disney+ zijn er tal van video on demand aanbieders actief op de Nederlandse markt. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze aanbieders? In onze vergelijker is het eenvoudig om de verschillen in kosten, aanbod, beeldkwaliteit en integraties te ontdekken. Vergelijk dus de Disney’s streamingdienst met o.a. Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime Video.

Video on demand vergelijken

Veelgestelde vragen

Wat is Disney+ (Disney Plus) ?

Disney+ is de video on demand service van Disney. De streamingdienst biedt exclusief films en series uit de Disney, Pixar, Marvel en StarWars franchises.

Wat zijn de kosten van Disney+?

De streamingdienst van Disney kost maandelijks € 9,99 per maand. Een jaarabonnement is iets goedkoper met € 99,99 per jaar. Lees meer.

Wanneer lanceert Disney+ in België?

Disney heeft bekendgemaakt dat hun streamingdienst in september 2020 in België verschijnt. Lees hier meer over Disney+ in België.