SkyShowtime; de streamingdienst van Paramount & Comcast

Het Amerikaanse mediabedrijf Paramount (voorheen bekend als ViacomCBS) en de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast hebben in Europa hun krachten gebundeld met de komst van de streamingdienst SkyShowtime.

Nu de streamingdienst in Nederland is gelanceerd, is het interessant om dieper in de streamingdienst te duiken. Wat zijn de maandelijkse kosten van SkyShowtime? En welke films en series zijn via de streamingdienst te bekijken? Wanneer verschijnt de videodienst in België?

Lees dit en meer in dit artikel over de streamingdienst van Paramount en Comcast.

Wat is SkyShowtime?

De streamingdienst SkyShowtime is een bundeling tussen de streamingdiensten Paramount+ en Peacock van Paramount en Comcast. Deze twee bedrijven hebben besloten samen te gaan werken door samen met één streamingdienst in 20 Europese landen te verschijnen.

De twee bedrijven hebben samen de potentie om veel interessante films en series te ontwikkelen. Het mediabedrijf Paramount (voor heen bekend als ViacomCBS) is namelijk eigenaar van bekende bedrijven als Paramount Pictures, MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en ShowTime. De kabelmaatschappij Comcast is o.a. eigenaar van NBCUniversal en Sky Limited.

De streamingdienst gaat het platform van Peacock gebruiken. Mensen die bekend zijn met deze streamingdienst zullen dus al een beetje gewend zijn met het interface.

logo-skyshowtime-aanbod-skyshowtime-kosten-skyshowtime-Nederland-
Het logo van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

Op 3 februari kregen Comcast en Paramount officieel goedkeuring voor de joint-venture van de Europese Unie. Door deze goedkeuring is de weg volledig vrij om de streamingdienst in landen binnen de Europese Unie te lanceren.

SkyShowtime aanbod

Zoals in de alinea hierboven al te lezen is, heeft de streamingdienst de potentie om veel interessante films en series aan te bieden. De streamingdienst belooft tijdens de lancering ruim tienduizend uur aan content te bieden.

Het aanbod van SkyShowtime bestaat onder meer uit films en series van de merken Universal, Dreamworks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount+ en Paramount Pictures. Vanaf de lancering bestaat het serieaanbod o.a. uit Halo, Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo, 1883, Yellowstone S1-4, Super Pumped: The Battle for Uber, The First Lady, The Rising, TheFear Index, Let The Right One In, The Offer, Law & Order S21 en The Midwich Cuckoos

Uiteraard bestaat het aanbod van SkyShowtime ook uit veel verschillende films. Enkele films die in de catalogus te vinden zijn The Lost City, Marry Me, Belfast, AQuiet Place Part II en Sonic the Hedgehog 2.

Ook zullen blockbuster films na de bioscooprelease verschijnen op de streamingdienst. Voorbeelden zijn Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Nope, The Bad Guys, Downton Abbey: A New Era, The Northman, Ambulance, The Hanging Sun en Redeeming Love.

Het lijkt wel even te duren voordat een film na de bioscooprelease op SkyShowtime verschijnt. Het gaat namelijk zo’n 7-8 maanden duren voor een bioscoopfilm op de streamingdienst verschijnt.

Kosten

De maandelijkse kosten van SkyShowtime in Nederland zijn € 6,99. Ter ere van de lancering is er een introductiekorting. Wanneer je een abonnement voor 6 december 23:59 afsluit zijn de kosten van een SkyShowtime abonnement slechts € 3, 49 per maand. Deze prijs blijft geldig zolang het abonnement niet wordt geannuleerd.

De kosten van de streamingdienst in Nederland zijn vergelijkbaar met die in Scandinavië. De maandelijkse prijs van SkyShowtime is € 6,99 in Finland, SEK 79 in Zweden, NOK 79 in Noorwegen en DKK 69 in Denemarken.

Releasedatum SkyShowtime Nederland & België

Op 20 september lanceerde de streamingdienst in Scandinavië (Finland, Denemarken, Noorwegen en Zweden). De releasedatum van SkyShowtime in Nederland was iets later, namelijk 25 oktober 2022. Tot en met Q1 2023 lanceert de streamingdienst in nog meer landen.

Lancering België

Over een mogelijke launch in België is nog geen informatie beschikbaar. België ontbreekt namelijk op de lijst van de eerste Europese landen waar de streamingdienst van Paramount en Comcast verschijnt.

Naast in Nederland verschijnt de streamingdienst of is al beschikbaar in Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

Betaalmethoden

Voor het afsluiten van een abonnement op SkyShowtime worden er meerdere betaalmethoden ondersteunt. In Nederland is er ondersteuning voor iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal en American Express.

aanbod-skyshowtime-skyshowtime-vergelijken-streamingdiensten-vergelijken

Nieuws

SkyShowtime biedt te weinig Europese films en series aan

De streamingdienst SkyShowtime biedt te weinig Europese films en series aan.

Paramount+ heeft wereldwijd 46 miljoen abonnees

Paramount heeft vandaag haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. De streamingdienst Paramount+ is met 2,7 miljoen abonnees gegroeid.

Samenwerking tussen VodafoneZiggo en SkyShowtime?

Het lijkt erop dat de streamingdienst SkyShowtime een samenwerking aan gaat met de telecomprovider ZiggoVodafone.

Problemen met iDEAL voor SkyShowtime – Mogelijke oplossing

De streamingdienst SkyShowtime is gisteren in Nederland gelanceerd. Helaas blijken er op dit moment betalingsproblemen via iDEAL te zijn.

Vergelijk video on demand diensten

Er is nog veel onduidelijk over de streamingdienst van Paramount en Comcast. Zeer vermoedelijk wordt in de komende maanden meer informatie over SkyShowtime, zoals het aanbod, kosten en releasedatum, bekendgemaakt. Tot die tijd is het interessante om andere streamingdiensten, zoals o.a. Netflix, Disney+ en Prime Video met elkaar te vergelijken

Vergelijk video on demand

Veelgestelde vragen

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is een streamingdienst die is ontstaan uit een samenwerking tussen mediabedrijf Paramount (voor heen bekend als ViacomCBS) en kabelmaatschappij Comcast.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in Nederland?

De streamingdienst verscheen op 25 oktober 2022 in Nederland.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in België?

Het is onduidelijk wanneer en of de streamingdienst in België verschijnt. De streamingdienst verschijnt in 2022 in 22 Europese landen. België ontbreekt echter tussen deze lijst van Europese landen.

Kan ik een SkyShowtime abonnement betalen met iDEAL?

Ja, iDEAL wordt ondersteund als betaalmethode. Andere ondersteunde betaalmethoden zijn VISA, Mastercard, PayPal en American Express.