SkyShowtime; de streamingdienst van Paramount & Comcast

Het Amerikaanse mediabedrijf Paramount (voorheen bekend als ViacomCBS) en de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast bundelen in Europa hun krachten met de komst van de streamingdienst SkyShowtime.

Nu we weten dat de streamingdienst naar Nederland komt, zijn er veel vragen. Wanneer verschijnt de videodienst in Nederland? Wat zijn de maandelijkse kosten van SkyShowtime? En welke films en series zijn via de streamingdienst te bekijken?

Lees dit en meer in dit artikel over de streamingdienst van Paramount en Comcast.

Wat is SkyShowtime?

De streamingdienst SkyShowtime is een bundeling tussen de streamingdiensten Paramount+ en Peacock van Paramount en Comcast. Deze twee bedrijven hebben besloten samen te gaan werken door samen met één streamingdienst in 20 Europese landen te verschijnen.

De twee bedrijven hebben samen de potentie om veel interessante films en series te ontwikkelen. Het mediabedrijf Paramount (voor heen bekend als ViacomCBS) is namelijk eigenaar van bekende bedrijven als Paramount Pictures, MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en ShowTime. De kabelmaatschappij Comcast is o.a. eigenaar van NBCUniversal en Sky Limited.

De streamingdienst gaat het platform van Peacock gebruiken. Mensen die bekend zijn met deze streamingdienst zullen dus al een beetje gewend zijn met het interface.

logo-skyshowtime-aanbod-skyshowtime-kosten-skyshowtime-Nederland-
Het logo van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

Op 3 februari kregen Comcast en Paramount officieel goedkeuring voor de joint-venture van de Europese Unie. Door deze goedkeuring is de weg volledig vrij om de streamingdienst in landen binnen de Europese Unie te lanceren.

SkyShowtime aanbod

Zoals in de alinea hierboven al te lezen is, heeft de streamingdienst de potentie om veel interessante films en series aan te bieden. De streamingdienst belooft tijdens de lancering ruim tienduizend uur aan content te bieden.

Het aanbod van SkyShowtime bestaat onder meer uit films en series van de streamingdiensten Paramount+ en Peacock. Het is nog onduidelijk welke films en series naar de catalogus van de dienst in Nederland komen. Bijvoorbeeld Star Trek is exclusief beschikbaar in Amerika op Paramount+, maar in Nederland is Star Trek: Discovery via Netflix te bekijken en Star Trek: Picard bij Prime Video.

De komende maanden moet duidelijk worden wat het concrete aanbod van de nieuwe streamingdienst in Nederland wordt. Verder wil het bedrijf nieuwe films en series naar de video on demand service brengen die niet op andere platforms te zien zijn.

Kosten

Informatie over de kosten van SkyShowtime ontbreken nog.

In Amerika kost de streamingdienst Paramount+ $ 9,99 per maand of $ 99,99 per jaar. De streamingdienst Peacock biedt verschillende abonnementen, waarbij de goedkoopste versie $ 4,99 per maand kost. Voor deze prijs zitten er nog wel advertenties in de dienst en is het niet mogelijk om films en series offline te bekijken. Het duurdere abonnement kost $ 9,99 per maand en dan verdwijnen de reclames en zijn sommige films en series offline te bekijken.

Het valt te verwachten dat SkyShowtime een soort gelijke prijs gaat hebben in Europa. Een veel hogere prijs maakt de introductie op de Europese markt vermoedelijk ook veel lastiger. Wanneer er meer bekend is over de kosten van SkyShowtime is dat uiteraard hier te lezen.

Releasedatum SkyShowtime Nederland & België

De releasedatum van SkyShowtime in Nederland ligt ergens in 2022. In de recente communicatie spreekt de streamingdienst over later in het jaar 2022. Een exacte datum is nog niet bekend.

Lancering België

Over een mogelijke launch in België is nog geen informatie beschikbaar. België ontbreekt namelijk op de lijst van de eerste Europese landen waar de streamingdienst van Paramount en Comcast verschijnt.

Naast in Nederland verschijnt de streamingdienst in Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden

aanbod-skyshowtime-skyshowtime-vergelijken-streamingdiensten-vergelijken

Nieuws

Paramount+ kondigt plan aan voor 150 internationale Originals

Paramount+ kondigt plan aan voor 150 internationale Originals

Jelco Haverkampjun 21, 20222 Min leestijd

Een jaar na de lancering van Paramount+ in de Verenigde Staten, lanceert morgen de streamingdienst in Groot-Brittannië en Ierland. De streamingdienst maakte ook bekend plannen te hebben om 150 Paramount+…

Nieuwe directieleden voor streamingdienst SkyShowtime

Nieuwe directieleden voor streamingdienst SkyShowtime

Jelco Haverkampjun 13, 20222 Min leestijd

SkyShowtime CEO Monty Sarhan heeft vandaag de benoeming van drie nieuwe leden van het directieteam van de streamingdienst bekendgemaakt. Het gaat om de Head of Programming, Regional General Manager voor…

Toont gelekte trailer aanbod Skyshowtime?

Toont gelekte trailer aanbod Skyshowtime?

Jelco Haverkampmei 23, 20221 Min leestijd

De streamingdienst Skyshowtime verschijnt zeer waarschijnlijk ergens dit jaar. Ook over de prijs en het aanbod is officieel nog veel onbekend. Misschien is echter nu de eerste informatie over aanbod…

Vergelijk video on demand diensten

Er is nog veel onduidelijk over de streamingdienst van Paramount en Comcast. Zeer vermoedelijk wordt in de komende maanden meer informatie over SkyShowtime, zoals het aanbod, kosten en releasedatum, bekendgemaakt. Tot die tijd is het interessante om andere streamingdiensten, zoals o.a. Netflix, Disney+ en Prime Video met elkaar te vergelijken

Vergelijk video on demand

Veelgestelde vragen

Wat is SkyShowtime?

SkyShowtime is een streamingdienst die is ontstaan uit een samenwerking tussen mediabedrijf Paramount (voor heen bekend als ViacomCBS) en kabelmaatschappij Comcast.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in Nederland?

De streamingdienst moet in 2022 in Nederland verschijnen.

Wanneer verschijnt SkyShowtime in België?

Het is onduidelijk wanneer en of de streamingdienst in België verschijnt. De streamingdienst verschijnt in 2022 in 22 Europese landen. België ontbreekt echter tussen deze lijst van Europese landen.