Cheflix: de ultieme streamingdienst voor kookliefhebbers

Geschatte leestijd: 6 minuten

Liefhebbers van koken zullen blij zijn om te weten dat er nu een streamingdienst beschikbaar is die specifiek is ontworpen voor hen: Cheflix. De missie is om het meest populaire kookboek ter wereld worden.

Maar wat biedt de kook streamingdienst allemaal? Wat zijn de maandelijkse kosten van Cheflix? Welke integraties biedt de videodienst aan? Welke gerechten worden getoond op de streamingdienst?

Op deze en meer vragen wordt in dit artikel antwoord gegeven.

Cheflix; wat is het?

Cheflix is een streamingdienst gericht op culinaire liefhebbers. Het platform biedt toegang tot exclusieve kookvideo’s, recepten, en masterclasses van beroemde chefs van over de hele wereld. Cheflix stelt gebruikers in staat om te leren van de experts, nieuwe kooktechnieken te ontdekken en culinaire inspiratie op te doen.

Met een breed scala aan content, van traditionele gerechten tot moderne fusion, biedt streamingdienst een unieke en interactieve kookervaring voor zowel beginners als ervaren thuiskoks. De onderstaande trailer geeft een korte indruk van wat Cheflix is.

Het digitale kookplatform is in 2021 opgericht door de Nederlanders Thomas van Burg en Jeroen van den Brink. De laatste jaren heeft het platform flink aan de weg getimmerd en behaalde het in november 2021 een flinke investering binnen.

Aanbod

Het aanbod van Cheflix in Nederland is divers en uitgebreid, afgestemd op een breed scala aan culinaire interesses. De streamingdienst biedt exclusieve masterclasses van gerenommeerde chefs uit Nederland en de rest van de wereld. Deze experts delen hun geheimen, kooktechnieken en favoriete recepten. Hierdoor krijgen gebruikers een uniek inzicht in de professionele keuken.

Cheflix beschikt over een uitgebreide bibliotheek van recepten, variërend van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale keukens. Gebruikers kunnen gemakkelijk recepten vinden die passen bij hun dieetwensen, bereidingstijd of moeilijkheidsgraad. Daarnaast zijn er instructievideo’s over diverse kooktechnieken, zoals het snijden van groenten, het bereiden van sauzen en het bakken van brood. Deze video’s zijn handig voor zowel beginnende als ervaren koks die hun vaardigheden willen verbeteren.

De streamingdienst bevat ook inspirerende en informatieve documentaires over voedsel en culinaire trends. Cheflix organiseert bovendien regelmatig live kookdemonstraties, vraag- en antwoordsessies met chefs en speciale evenementen voor abonnees. Tijdens deze events kunnen gebruikers direct met professionals communiceren en hun vragen beantwoord krijgen.

Een variatie van chefs, waaronder Michelin chefs, hebben een samenwerking met Cheflix. Naast vele internationale koks zijn er ook veel Nederlandse koks op de streamingdienst te vinden. Enkele voorbeelden zijn Hans van Wolde, Ron Blauw, Jacob Jan Boerma en Jonathan Zandbergen. In totaal beschikt de streamingdienst over 300+ kooklessen in videovorm

Kosten Cheflix abonnement

De streamingdienst Cheflix biedt drie verschillende abonnementen met een verschillend aanbod en kosten. De drie verschillende abonnementen van Cheflix heten Basis, Standaard en Premium. Om duidelijk het verschil tussen deze abonnementen te tonen hebben wij een overzichtstabel gemaakt.

Binnen alle abonnementen is het mogelijk om onbeperkt alle content van de streamingdienst te bekijken. In het basis abonnement zullen tussendoor dan alleen reclames zichtbaar zijn. Uiteraard is de kookstreamingdienst een periode uit te proberen. Cheflix biedt een proefperiode van 14 dagen aan. Klik hier.

Cheflix app - Cheflix integraties - Cheflix kosten - Cheflix abonnement

App & integraties

Een veelgestelde vraag over Cheflix is de beschikbaarheid van een app. Helaas biedt de streamingdienst nog een app aan. De dienst zegt hard aan de ontwikkeling hiervan te werken, dus het kan gebeuren dat er op korte termijn een app beschikbaar is voor iOS en Android. Op dit moment werkt Cheflix dus puur via een browser op pc, smartphone en tablet.

Net als de app biedt de streamingdienst nog geen directe integraties met andere partijen. Het kookplatform bestaat pas sinds 2021 dus zeer waarschijnlijk verschijnen deze integraties in de toekomst. Wel is het mogelijk de kookcontent bijvoorbeeld Google Chromecast of Apple AirPlay te streamen vanaf een apparaat naar je tv.

Review Cheflix

De streamingdienst toont zeer positieve reviews op haar eigen website via Trustpilot, waardoor duidelijk is dat de 50.000 gebruikers positief zijn over het kookplatform. Net bij andere streamingdiensten maken wij ook onze eigen review over Cheflix.

Cheflix

7.3 out of 10
€3.99

Cheflix is een unieke streamingdienst gericht op culinaire liefhebbers. Het platform biedt toegang tot exclusieve kookvideo’s, masterclasses van wereldberoemde chefs, recepten en inspirerende documentaires.

Aanbod
9 out of 10
Interface
8 out of 10
Prijs
9 out of 10
App & integraties
3 out of 10

Voordelen

300+ kookvideo's

Michelin Chefs

Prima abonnementskosten

Nadelen

Geen app

Geen direct integraties

Cadeaukaart

De kookstreamingdienst biedt ook de mogelijkheid om een abonnement cadeau te geven middels een cadeaukaart. Met de Cheflix cadeaukaart krijgt de ontvanger toegang tot het aanbod kooklessen, geleid door gerenommeerde chefs. Het is een ideaal geschenk voor zowel de beginnende kookliefhebber als de ervaren thuiskok, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Het geven van een Cheflix cadeaukaart betekent het delen van de liefde voor goed eten en koken. Het is een leuke manier om speciale gelegenheden te vieren, van verjaardagen en jubilea tot gewoon een manier om ‘dank je wel’ te zeggen.

Vergelijk video on demand aanbieders

Cheflix is lastig te vergelijken met andere video on demand aanbieders omdat het contentaanbod totaal anders is dan bijvoorbeeld Netflix of Prime Video. Daarom hebben wij Cheflix niet toegevoegd aan onze vergelijker. Wel hebben wij hieronder een link naar onze vergelijker toegevoegd.

Vergelijk video on demand aanbieders

Is Cheflix geschikt voor zowel beginnende als ervaren koks?

Ja, Cheflix is ontworpen voor zowel beginnende als ervaren koks. Het platform biedt een breed scala aan content, van basis kooktechnieken tot geavanceerde recepten, zodat iedereen, ongeacht hun ervaringsniveau, iets nieuws kan leren en culinaire inspiratie kan opdoen.

Kan ik Cheflix bekijken op verschillende apparaten?

Ja, Cheflix is compatibel met verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, computers en smart-tv’s. Een officieel app van het kookplatform is er niet, maar Google Chrome en Apple AirPlay is casten mogelijk.

Biedt Cheflix content aan voor speciale dieetwensen en voedselvoorkeuren?

Ja, Cheflix biedt content aan die aansluit bij verschillende dieetwensen en voedselvoorkeuren, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en meer. Gebruikers kunnen recepten filteren op basis van hun dieetwensen en vinden zo gemakkelijk passende gerechten om te bereiden.

Kan ik Cheflix op tv kijken?

De streamingdienst Cheflix kun je middels een Chromecast, Apple TV of HDMI-kabel ook via je TV bekijken.