Videoland; ontdek alles over de Nederlandse streamingdienst

Tussen alle internationale streamingdiensten is daar ook de Nederlandse video on demand aanbieder Videoland. De streamingdienst is sinds 2014 actief in Nederland.

Wat zijn de unieke eigenschappen van de streamingdienst? Wat is het aanbod van Videoland? Hoeveel bedragen de maandelijkse kosten? Welke integraties biedt de streamingdienst van RTL?

Deze en meer vragen worden beantwoord in dit artikel over Videoland.

aanbod videoland - kosten videoland abonnement - prijs videoland - uitproberen videoland
Videoland by RTL

Wat is Videoland?

Vanaf 1984 tot en met 2010 was Videoland bekend als Videotheekketen. Het bedrijf had meer dan 200 filialen in Nederland en België. De videotheekketen had het vanaf 2000 lastig vanwege de komst van video on demand-diensten.

Vanaf 2010 verscheen het merk als video-on-demanddienst op verschillende smart-tv’s. Gebruikers moesten dan per film betalen. In 2013 nam RTL Group de digitale tak van Videoland over. Deze overname zorgde er voor dat de videotheken één voor één de deur sloten.

Sinds 2014 kunnen programma’s van de RTL-zenders vooruit worden bekeken via de streamingdienst. In 2015 verscheen de televisieserie Zwarte Tulp op Videoland. Dit was de eerste productie speciaal voor de streamingdienst. In hetzelfde jaar kreeg Videoland een abonnementsmodel.

Aanbod

Videoland heeft een groot aanbod films en series. De bibliotheek bestaat uit ruim 7000 films en series. De streamingdienst is onderdeel van de RTL Group en logischerwijs is er daarom veel content van alle RTL-zenders op de streamingdienst te vinden. Het gaat hierbij om tv-programma’s vooruitkijken en terugkijken.

Videoland Originals

Sinds 2015 worden er exclusieve films en series voor de streamingdienst geproduceerd. Deze films en series worden gelabeld met Videoland Originals. Bekende exclusieve titels zijn o.a. Weemoedt, Soof, Zwarte Tulp en Mocro Mafia.

Verder beschikt de streamingdienst van RTL over vele licenties van internationale films & series. Enkele voorbeelden van internationale films en series zijn Killing Eye, The Office, The Bold and the Beautiful en de internationale succesvolle kinderserie Peppa Pig.

Liveconcerten & sportevenementen

In 2020 begon de streamingdienst ook met het aanbieden van live content. Vanwege het succes gaat Videoland het aanbod van live content uitbreiden. Denk hierbij aan concerten van Guus Meeuwis en sportevenementen als de Champions League.

Kosten Videoland abonnement

Er zijn drie verschillende abonnementen van Videoland beschikbaar, namelijk Basis, Plus en Premium. In de tabel hieronder hebben we de verschillen qua inhoud en kosten uit één gezet.

Uitproberen met een proefperiode

Alle drie de abonnement van Videoland zijn 14 dagen uit te proberen middels een proefperiode. Na deze proefperiode start automatisch het gekozen abonnement, welke hierna maandelijks op te zeggen is.

Nieuws

Aantal abonnees Videoland daalde naar 1,08 miljoen

RTL Group heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. Aantal abonnees streamingdienst Videoland daalde naar 1,08 miljoen.

Streamingdiensten moeten meer investeren in Nederlandse producties

Streamingdiensten, als Netflix, Amazon Prime Video en Videoland, moeten 4,5% procent van hun omzet gaan investeren in Nederlandse producties.

Mocro Maffia-ster bezig met romantische serie voor Videoland 

Nasrdin Dchar, bekend van o.a. Mocro Maffia, heeft bevestigd te werken aan een romantische coming of age-serie voor Videoland.

Videoland gaat liveconcerten en sportevenementen uitzenden

De Nederlandse streamingdienst Videoland breidt haar aanbod flink uit met liveconcerten en sportevenementen.

Vergelijk video on demand-diensten

Het aanbod van video on demand-diensten in Nederland is de laatste jaren enorm gegroeid. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze streamingdiensten. Ontdek de verschillen tussen o.a. Videoland, Netflix, Prime Video en HBO Max in onze vergelijker.

Vergelijk video on demand services

Veelgestelde vragen

Wat is Videoland?

Videoland was van oorsprong een videotheekketen en veranderde na overnames media 2013 in een video on demand service. Lees meer.

Wat is het aanbod van Videoland?

De streamingdienst is onderdeel van RTL Group. Hierdoor bevat de dienst veel programma’s van alle RTL-zenders. Verder biedt de streamingdienst veel exclusieve Nederlandse en internationale films & series. Lees meer.

Wat zijn de maandelijkse kosten van de streamingdienst?

De streamingdienst beschikt over drie verschillende abonnementen. Basis kost € 4,99 per maand. Plus kost € 8,99 per maand. Premium kost € 10,99 per maand. Lees meer.