Facebook Cloud Gaming

Cloud gaming is booming en daar wil ook Facebook bij zijn. Facebook stapt namelijk ook in de markt van cloud gaming.

Hoe gaat Facebook cloudgaming gebruiken? Worden er speciaal games voor cloudgaming ontwikkeld? En wat zullen de kosten van deze nieuwe service van Facebook zijn?

In dit artikel worden deze en meer vragen rondom Facebook cloud gaming beantwoord.

Facebook cloud gaming; wat is het?

Op maandag 26 oktober maakte Facebook bekend dat ze cloud gaming mogelijk maken voor Facebook Gaming. Dit is het gameportaal van het social media-platform.

De aankondiging werd gedaan door Jason Rubin. Rubin is op dit moment directeur van Facebook Gaming, maar is vooral bekend als één van de oprichters van de succesvolle gamestudio Naughty Dog.

Via cloud gaming wordt het mogelijk om zonder een game te moeten installeren of te downloaden te kunnen spelen. De techniek die Facebook gaat gebruiken is vergelijkbaar met wat diensten zoals Project xCloud en Amazon Luna gebruiken.

Facebook cloud gaming - Facebook gaming play - Facebook gamestreamingdienst

Facebook games via de cloud

In vergelijking met andere aanbieders van cloud gaming op de markt zet Facebook niet direct in op Triple A games. Facebook zet eerst in op de games die mensen al spelen op Facebook.

De eerste games zullen “latentietolerante” games zijn. Facebook denkt hiermee direct een goede ervaring te kunnen bieden. Ondanks de officiële aankondiging van Facebook cloud gaming gaat het nog om een bètaversie.

De eerste games die je via de cloud kan gaan streamen zijn Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout en Solitaire: Arthur’s Tale.

Facebook hoopt dit aantal snel te kunnen uitbreiden naarmate de service verder is ontwikkeld. In 2021 moet de cloud gaming service van Facebook worden uitgebreid met o.a. actie- en avonturengames.

Kosten Facebook cloud gaming

Zoals hierboven al beschreven zit de cloud gaming service van Facebook Gaming nog in de bètafase. Mede daarom biedt het social media-platform de service in eerste instantie volledig gratis aan.

Omdat de service gratis is zullen er advertenties in de games komen. Ook worden games uitgerust met de mogelijkheid tot zogenaamde in-app-aankopen.

Platformen

De service van Facebook is in eerste instantie via de Android app en via de webbrowser op de computer te gebruiken.

Net als bij veel andere gamestreamingdiensten ontbreekt iOS in dit rijtje. Het beleid van Apple voor haar App Store laat het niet toe om één app voor een cloud gaming service aan te bieden.

Cloud gaming via Facebook in Nederland

In eerste instantie wordt de cloud gaming techniek voor Facebook Gaming alleen in enkele Amerikaanse staten uitgerold. Naarmate de tijd zal de service naar steeds meer regio’s en landen worden uitgerold.

Een releasedatum van de cloud gaming service van Facebook in Nederland is er nog niet. Wanneer deze datum bekend is, is dat uiteraard op Vergelijkstreaming.nl te lezen.

Vergelijk cloud gaming services

Facebook Cloud Gaming staat nog in de kinderschoenen, daarom is het nog niet eerlijk om de service te vergelijken met andere aanbieders. Wil je toch andere gamestreamingdiensten vergelijk? Dat kan via onze handig vergelijker.

Vergelijk cloud gaming services.

Plaats een reactie