Pathé Thuis: Nederlandse online bioscoop

Geschatte leestijd: 5 minuten

Pathé Thuis is een streamingdienst uit Nederland, gericht op het aanbieden van recente films en klassiekers voor thuis. De streamingdienst is opgericht in 2010. Het platform biedt filmliefhebbers een ruime keuze aan nationale en internationale films, waardoor het populair is geworden.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van Pathé Thuis, waaronder het aanbod, de kosten, de compatibiliteit met apparaten en sluiten we af met een review.

Kosten Pathé Thuis - films Pathé Thuis - aanbod Pathé Thuis

Pathé thuis aanbod

Pathé Thuis onderscheidt zich van andere streamingdiensten door zich voornamelijk te richten op films. Het platform biedt een breed scala aan titels, variërend van de nieuwste bioscoopreleases tot tijdloze klassiekers. Daarnaast is er ook een aanzienlijk aanbod van Nederlandse films, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die geïnteresseerd zijn in lokale producties.

In tegenstelling tot sommige streamingdiensten die werken met een vast maandabonnement, werkt Pathé Thuis op basis van betalen per film. Dit betekent dat gebruikers alleen betalen voor de films die ze daadwerkelijk willen bekijken, zonder zich zorgen te hoeven maken over een maandelijks abonnement.

Apparaten en compatibiliteit

Pathé Thuis is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, tablets, computers, smart-tv’s en gameconsoles. De dienst heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt de mogelijkheid om films in hoge kwaliteit te streamen, met ondersteuning voor zowel HD als 4K-resoluties, afhankelijk van de beschikbaarheid van de titel en de mogelijkheden van het gebruikte apparaat.

Smart-tv’s van de meeste merken worden ondersteunt door de online bioscoop. Ook biedt het platform ondersteuning voor Apple AirPlay en Google Chromecast. Qua gameconsoles biedt de videodienst ondersteuning aan de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Kosten Pathé Thuis

De kosten voor het bekijken van films op Pathé Thuis variëren, afhankelijk van de populariteit en nieuwheid van de titel. Nieuwere releases zijn over het algemeen duurder dan oudere films.

De prijzen voor het huren van films liggen meestal tussen de € 2,99 en € 6,99. Het kopen van een film is een stuk prijziger. De aankoop van films kost doorgaans tussen de € 9,99 en € 16,99. Gehuurde films blijven 48 uur beschikbaar en kunnen binnen die tijd onbeperkt bekeken worden.

Betaalmogelijkheden & tegoed

Om films te huren en/of te kopen kan gebruikgemaakt worden van de meest bekende betaalmethodes. Pathé Thuis biedt ondersteuning voor automatische incasso, PayPal, iDeal of Creditcard. Daarnaast zijn er kortingscodes en/of cadeaukaarten beschikbaar.

Naast per film te betalen is het ook mogelijk om een tegoed op je account te zetten. Met dit tegoed kan je continue films huren en/of kopen wanneer je dit wil.

Review Pathé Thuis

Pathé Thuis is een uitstekende optie voor filmliefhebbers in Nederland die op zoek zijn naar een platform met een uitgebreid aanbod van zowel nationale als internationale films. Met zijn pay-per-view-model en compatibiliteit met een breed scala aan apparaten, biedt Pathé Thuis gebruikers de mogelijkheid om hun favoriete films te bekijken waar en wanneer ze maar willen, zonder de verplichting van een maandelijks abonnement.

Pathé Thuis

7.5 out of 10
€2.99

Pathé Thuis is een Nederlandse streamingdienst gericht op filmliefhebbers. Het platform biedt een uitgebreide selectie van nationale en internationale films. Gebruikers betalen per bekeken film, zonder maandelijks abonnement.

Aanbod
8 out of 10
Integraties
7 out of 10
Platform & app
8 out of 10
Prijs
7 out of 10

Voordelen

Recente topfilms

Huurprijs prima

Veel integraties

Nadelen

Geen series

Prijs film kopen hoog

Video on demand aanbieders vergelijken

Het is lastig om Pathé Thuis met de concurrent video on demand aanbieders te vergelijken. Het merendeel van de streamingdiensten hanteert een abonnementsmodel, maar toch zijn er enkele overeenkomsten te zien. Daarom hebben wij een vergelijker ontwikkeld, waarmee de verschillen tussen de aanbieders zichtbaar zijn.

Vergelijk video on demand aanbieders

Veelgestelde vragen over Pathé Thuis

Wat kost Pathé Thuis per maand?

Pathé Thuis werkt niet met een vast maandabonnement. In plaats daarvan betalen gebruikers per film die ze willen bekijken. De kosten variëren afhankelijk van de film, met prijzen meestal tussen de €2,99 en €6,99 voor het huren van een film en tussen de €9,99 en €16,99 voor het aankopen van een film.

Hoe krijg je Pathé Thuis op je tv?

Om Pathé Thuis op je tv te krijgen, kun je de app downloaden en installeren op een smart-tv, streamingapparaat (zoals Apple TV, Chromecast, Roku of Amazon Fire TV), of gameconsole (zoals PlayStation 3 en 4). Als alternatief kun je je laptop of pc verbinden met je tv via een HDMI-kabel en de Pathé Thuis-website gebruiken. Log in met je account en bekijk films op je tv.

Hoe werkt huren bij Pathé Thuis?

Bij Pathé Thuis huur je films door eerst een account aan te maken op de website of in de app. Vervolgens zoek je de gewenste film uit het aanbod, selecteer je de optie ‘Huren’ en voltooi je de betaling. Na het huren is de film 30 dagen beschikbaar om te starten met kijken. Zodra je begint met kijken, heb je 48 uur om de film onbeperkt te bekijken. Na deze periode verloopt de huur en is de film niet meer toegankelijk in je account.

Hoe lang is de Pathé Thuis kaart geldig?

De geldigheidsduur van een Pathé Thuis cadeaukaart varieert, maar deze is doorgaans 2 jaar geldig vanaf de datum van aankoop of activering. Controleer altijd de vervaldatum op de cadeaukaart of de bijgeleverde informatie om er zeker van te zijn dat je de kaart tijdig gebruikt. De kaart kan worden ingewisseld voor het huren of kopen van films op het Pathé Thuis platform.