Apple Music – Muziekstreamingdienst

Geschatte leestijd: 5 minuten

Apple Music is één van de meest populaire muziekstreamingdiensten ter wereld, met miljoenen nummers en artiesten uit alle genres en landen.

Sinds de lancering in 2015 heeft Apple Music zichzelf gevestigd als een betrouwbare keuze voor muziekliefhebbers en audiofielen.

In dit artikel bespreken we het uitgebreide aanbod, de app, en de integraties die Apple Music onderscheiden van andere muziekstreamingdiensten.

Apple Music abonnement - 728x90

Aanbod Apple Music

Het aanbod van Apple Music is enorm, met meer dan 90 miljoen nummers beschikbaar voor streaming. Hiermee hebben gebruikers toegang tot een uitgebreide muziekbibliotheek die alle genres en tijdperken beslaat, van klassieke meesterwerken tot de nieuwste hits.

Naast muziek biedt Apple Music ook een selectie van podcasts, live radiostations en zorgvuldig samengestelde afspeellijsten, gemaakt door experts en beroemdheden.

App

De Apple Music-app is beschikbaar op iOS, macOS, Android, en Windows, waardoor het vrijwel voor alle platformen beschikbaar is. De app is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten en biedt een intuïtieve interface waarmee gebruikers eenvoudig hun favoriete muziek kunnen vinden, beheren en beluisteren.

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Apple Music-app is de gepersonaliseerde aanbevelingen. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen analyseert Apple Music de muzieksmaak van gebruikers en biedt het op maat gemaakte afspeellijsten en suggesties die passen bij hun voorkeuren. Deze functie stelt gebruikers in staat om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken die aansluiten bij hun persoonlijke smaak.

Integraties

Apple Music is diep geïntegreerd met andere Apple-producten en -diensten, zoals Siri, Apple Watch, CarPlay en HomePod. Hierdoor is het eenvoudig om muziek te bedienen met spraakopdrachten via Siri, afspeellijsten te synchroniseren met de Apple Watch, en muziek af te spelen via het HomePod-luidsprekersysteem.

ITunes en iCloud

Een ander voordeel van Apple Music is de integratie met het ecosysteem van de iTunes Store en iCloud. Gebruikers kunnen hun eerder aangeschafte muziek van de iTunes Store naadloos integreren in hun Apple Music-bibliotheek en deze combineren met hun streaming-muziek. Bovendien is het mogelijk om met iCloud Music Library je eigen muziekcollectie te uploaden en te synchroniseren, zodat je overal toegang hebt tot al je muziek.

Apple Music Sing

Een recente toevoeging aan de Apple Music-ervaring is Apple Music Sing. Sing is een innovatieve functie die karaokefans in staat stelt om hun favoriete nummers te zingen en te delen met vrienden en familie.

Apple Music Sing biedt in-app songteksten en instrumentale versies van populaire nummers, waardoor gebruikers hun vocale talenten kunnen oefenen en hun zangprestaties kunnen opnemen. De opgenomen zang kan vervolgens worden gedeeld op sociale media of met vrienden via iMessage. Deze functie zorgt voor een leuke en interactieve manier om van muziek te genieten.

Sing brengt de muziekstreamingdienst naar een nieuw niveau door gebruikers de mogelijkheid te bieden om zelf deel uit te maken van hun favoriete muziek en onvergetelijke momenten te creëren.

Apple Music abonnementen

De muziekstreamingdienst van Apple heeft net als veel concurrenten verschillende abonnementen. Bekijk hier onder welke:

  • Proef versie – Apple Music is 1 maanden gratis uit te proberen.
  • Apple Music individueel – € 10,99 per maand
  • Apple Music student –  € 4,99 per maand
  • Apple Music gezin – € 16,99 per maand
Apple Music abonnement - 728x90

Review

In deze review duiken we diep in Apple Music, de populaire muziekstreamingdienst van het technologiegigant Apple. We onderzoeken het aanbod, de gebruiksvriendelijke app en de integratie met andere Apple-producten om te zien of het echt de beste keuze is voor muziekliefhebbers.

Apple Music

8.6 out of 10
€10.99
Kosten-Apple-Music-abonnement-Apple-Music-Family-Apple-Music-Gratis

Apple Music is een toonaangevende muziekstreamingdienst met meer dan 90 miljoen nummers, die naadloos integreert met Apple-producten en gepersonaliseerde aanbevelingen biedt. Gebruikers kunnen genieten van exclusieve content, live radio en innovatieve functies zoals Apple Music Sing.

Aanbod
9 out of 10
Interface
8.5 out of 10
Prijs
8.5 out of 10
App & integraties
8.5 out of 10

Voordelen

Hoge geluidskwaliteit met lossless audio

Apple Music Classical

Naadloze integratie met Apple hardware

Nadelen

Minder functies zonder Apple hardware

Vergelijk Apple Music met andere muziekstreamingdiensten

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Apple Music nieuws

Apple breidt portfolio in klassieke muziek uit met overname van BIS Records

In een strategische zet om zijn aanbod in klassieke muziek te versterken, heeft Apple een klassieke muzieklabel overgenomen.

Spotify en YouTube beheersen podcastmarkt in Nederland

In Nederland is Spotify de topkeuze voor het beluisteren van podcasts, met YouTube op de tweede plaats.

Apple Music Classical is gearriveerd

Apple heeft afgelopen dinsdag Apple Music Classical geïntroduceerd, een nieuw platform dat zich uitsluitend toelegt op klassieke muziek.

Klassieke muziekdienst Apple Music Classical verschijnt 28 maart

Apple heeft een speciale muziekapp voor klassieke muziek aangekondigd.

Apple neemt klassieke muziekstreamingdienst Primephonic over (30 augustus 2021)

Vandaag is bekendgemaakt dat Apple de muziekstreamingdienst voor klassieke muziek heeft overgenomen. Door de overname gaat de service van Primephonic per 7 september offline.

De klassieke muziek en enkele features worden aan Apple Music toegevoegd. Daarnaast wil Apple volgend jaar een speciale app voor klassieke muziek lanceren. Deze app zal bestaan uit bekende Primephonic features en volledig nieuwe features.

Apple gaat mogelijk de audiokwaliteit van haar muziekstreamingdienst verhogen (3 mei 2021)

Geruchten gingen al langer rond, maar nu zijn er zeer sterke bewijzen opgedoken dat Apple Music straks lossless audio gaat aanbieden. 

De website 9to5Mac zegt dat in de code van de eerste iOS 14.6 beta verwijzingen naar Apple Music Hifi te vinden zijn. Zo waren er termen als Dolby Audio en Lossless in de code te vinden. 

Na een update van de beta zijn deze verwijzingen plots verdwenen. Zeer vermoedelijk hadden deze termen niet in de beta moeten zitten. Of dit betekent dat Apple de upgrade van de audiokwaliteit uitgesteld heeft, is onbekend.

Apple Music abonnement - 728x90

Andere services van Apple

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van Apple Music?

De voordelen van Apple Music is onder andere een uitgebreid aanbod van meer dan 90 miljoen nummers. Verder biedt de muziekdienst gepersonaliseerde aanbevelingen, naadloze integratie met Apple-producten, exclusieve content en live radio. Ook zijn er innovatieve functies zoals Apple Music Sing voor een meeslepende luisterervaring.

Is Apple Music beschikbaar op apparaten met Android en Windows?

Ja, Apple Music is beschikbaar op Android- en Windows-apparaten.

Kan ik mijn eigen muziekcollectie integreren met Apple Music?

Ja, met iCloud Music Library kun je je eigen muziekcollectie uploaden en synchroniseren met Apple Music. Hierdoor heb je toegang tot al je muziek op één plek en deze naadloos kunt combineren met je streaming-muziek.