NLZiet: De Ultieme Gids voor de Beste Online TV-ervaring

Geschatte leestijd: 6 minuten

Bij het kiezen van een online streamingdienst voor televisieprogramma’s, films en series, is het essentieel om een platform te vinden dat bij uw behoeften past.

NLZIET is zo’n platform dat u een complete tv-ervaring biedt zonder de noodzaak van een traditioneel televisieabonnement.

In dit artikel nemen we u mee door de ins en outs van NLZIET, zodat u kunt beslissen of het de juiste keuze is voor u.

NLZiet kosten - NLZiet app - NLZiet account

Wat is NLZIET?

NLZIET is een Nederlandse streamingdienst die in 2014 werd gelanceerd door de gezamenlijke publieke en commerciële omroepen. Het biedt een breed scala aan televisieprogramma’s, films en series van Nederlandse omroepen zoals NPO, RTL en SBS. Hierdoor kunt u eenvoudig toegang krijgen tot zowel nationale als internationale content zonder een traditioneel tv-abonnement.

Voordelen van NLZIET

1. Uitgebreid aanbod

NLZIET biedt een indrukwekkend aanbod van televisieprogramma’s, films en series van de belangrijkste Nederlandse zenders. U kunt genieten van zowel de populaire Nederlandse shows als internationale hits, waardoor u een gevarieerde kijkervaring krijgt.

2. Live televisie en terugkijken

NLZIET stelt u in staat om live televisie te kijken en gemiste programma’s terug te kijken. U kunt tot 365 dagen na de uitzending terugkijken, zodat u nooit meer iets hoeft te missen.

3. Geen reclame

Met NLZIET kunt u genieten van een reclamevrije kijkervaring. Dit betekent dat u ononderbroken kunt kijken naar uw favoriete programma’s, films en series zonder te worden gestoord door vervelende advertenties.

4. Compatibiliteit met apparaten

NLZIET is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, tablets, computers en smart-tv’s. Hierdoor kunt u altijd en overal genieten van uw favoriete content.

Kosten en abonnementen

NLZIET biedt een eenvoudige abonnementsstructuur met twee verschillende abonnementen. Het basis abonnement kost € 8,95 per maand. Met dit abonnement heb je toegang tot 38 verschillende zenders. Daarnaast is er een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar, zodat u de dienst kunt uitproberen voordat u zich committeert aan een betaald abonnement.

Het tweede abonnement, dat NLZIET Extra wordt genoemd, kost € 10,95 per maand. Middels het Extra abonnementen krijg je toegang tot 10 extra zenders. Denk aan 5 verschillende zenders van BBC. Ook het Extra abonnement is 14 dagen gratis uit te proberen.

Abonnement NLZiet NLZiet Extra
Aantal zenders 38 48
Proefperiode 14 dagen 14 dagen
Kosten p/m € 8,95 € 10,95
Wat is NLZiet - Voordelen NLZiet - kosten NLZiet abonnement

NLZIET zenders

Het platform van NLZIET biedt standaard 40 zenders en het extra abonnement biedt nog eens 10 extra zender. Om een duidelijke beeld geven van welke zenders beschikbaar zijn, hebben wij het onderstaande zenderoverzicht gemaakt:

NPORTLTalpaLokale omroepenOverigeNLZIET Extra
NPO 1RTL 4SBS 6Omrop FryslânINPLUSBBC First
NPO 2RTL 5VeronicaRTV NoordEén BBC One
NPO 3RTL 7Net5RTV DrentheCanvasBBC Two
NPO 1 ExtraRTL 8SBS 9NH NieuwsKetnetBBC World News
NPO 2 ExtraRTL ZTV 538RTV OostPebble TVBBC Entertainment
NPO Politiek en NieuwsRTL CrimeSBS6 ClassicsOmroep GLDONSHistory Channel
RTL LoungeOmroep FlevolandCrime + Investigation
RTL TelekidsRTV UtrechtCuriosity Channel
TV WestE! Entertainment
Regio TV UtrechtEuronews
AT5
Omroep Brabant
Omroep Zeeland
Omroep Limburg/L1
TV Rijnmond
Zenders NLZIET

Hoe te beginnen met NLZIET

Het aanmelden voor NLZIET is eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om uw account aan te maken en te beginnen met kijken:

  1. Ga naar de NLZIET-website.
  2. Klik op ‘Probeer 14 dagen gratis’.
  3. Vul uw gegevens in en maak een account aan.
  4. Kies een betaalmethode voor het geval u na de gratis proefperiode van 14 dagen wilt doorgaan met het abonnement.
  5. Bevestig uw account via de e-mail die u ontvangt.
  6. Download de NLZIET-app op uw apparaat of ga naar de website om direct te beginnen met kijken.

Koppelen met app op smart tv’s

Het is mogelijk om NLZIET op een smart tv te gebruiken. Zodra je de app start op je smart tv, Apple TV, Android TV of Humax, verschijnt er een koppelcode op je tv-scherm. Hoe activeer je deze? Wij hebben het hier met enkele stappen uitgelegd:

Benodigde tijd: 5 minuten

NLZIET koppelen met een app op smart tv’s.

  1. Bekijk de NLZIET koppelcode op je smart tv.

  2. Bezoek www.nlziet.nl/koppel met een computer of mobiel toestel.

  3. Als je nog niet bent aangemeld bij NLZIET, voer dan je e-mail en wachtwoord in.

  4. Geef de koppelcode op deze site in.

Conclusie NLZIET

NLZIET is een uitstekende optie voor kijkers die op zoek zijn naar een uitgebreide en gevarieerde catalogus van Nederlandse televisieprogramma’s, films en series. Met de mogelijkheid om live televisie te kijken en programma’s terug te kijken, geen reclame en compatibiliteit met meerdere apparaten, is NLZIET een solide keuze voor een complete tv-ervaring. Probeer het vandaag nog uit met de gratis proefperiode van 14 dagen en ontdek of het de juiste keuze is voor u.

Review & ervaring

NLZIET

7.5 out of 10
€7.99

NLZIET is een Nederlandse streamingdienst die een breed scala aan live televisie, series, films en documentaires aanbiedt van populaire Nederlandse zenders zoals NPO, RTL en SBS.

Aanbod
7.5 out of 10
Integraties
7.5 out of 10
Platform & app
7.5 out of 10
Prijs
7.5 out of 10

Voordelen

Content van NPO, RTL en SBS

Prima maandelijkse kosten

Nadelen

Geen exclusieve content

Nieuws

Live UEFA Champions League kijken; hoever komen Feyenoord en PSV?

Live UEFA Champions League kijken via tv of online. Ontdek hier waar en hoe je de Champions League kan kijken

NLZiet breidt basispakket uit met ONS en SBS6 Classics

NLZiet heeft zijn basis tv-aanbod uitgebreid met de toevoeging van de zenders ONS en SBS6 Classics.

Films voor de Zomervakantie: De Beste Films Voor Een Geweldige Vakantie

Een fijne manier om te ontspannen tijdens de vakantie is door het kijken van films. Ontdek de beste zomervakantie films (ook voor kinderen!)

Leukste Hemelvaartsdag Films

Deze Hemelvaartsdag films biedt zowel drama, avontuur als hartverwarmende verhalen die passen bij de betekenis van deze speciale dag.

Vergelijk video on demand aanbieders

In Nederland zijn er veel verschillende video on demand aanbieders, waaronder NLZIET. In onze vergelijker vergelijken wij deze streamingdiensten met concurrenten als Netflix, Disney+, Apple TV Plus en Videoland.

Vergelijk video on demand aanbieders

Wat is NLZIET en welke zenders zijn er beschikbaar?

NLZIET is een Nederlandse streamingdienst die live televisie, series, films en documentaires aanbiedt van Nederlandse zenders zoals NPO, RTL en SBS. De dienst biedt een uitgebreid aanbod aan kanalen, waaronder NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5 en Veronica.

Hoeveel kost een abonnement op NLZIET en zijn er verschillende abonnementsopties?

Een abonnement op NLZIET kost €7,95 per maand, waarmee je toegang krijgt tot alle beschikbare zenders en content. Er is momenteel slechts één abonnementsoptie, maar er wordt vaak een gratis proefperiode van een maand aangeboden om de dienst uit te proberen.

Kan ik NLZIET ook in het buitenland bekijken?

Ja, je kunt NLZIET in de EU-landen bekijken. Dankzij Europese regelgeving heb je toegang tot de dienst zolang je binnen de Europese Unie bent. Buiten de EU is het bekijken van NLZIET helaas niet mogelijk.