Discovery Plus; alle programma’s van TLC, Discovery, Animal Planet, Eurosport op één plek

Geschatte leestijd: 9 minuten

Sinds begin 2021 is Discovery Plus (Discovery+) beschikbaar in Nederland. Het is het video on demand-platform van moederbedrijf Discovery Inc. Het bedrijf hoopt wereldwijd tientallen miljoenen abonnees te behalen.

Maar wat zijn de maandelijkse kosten van Discovery+? Welke films, series en shows biedt de video on demand-aanbieder? En voor welke platforms heeft Discovery Plus integraties?

Deze en meer vragen over Discovery streamingdienst beantwoorden wij in dit artikel.

Discovery Plus; wat is het?

Discovery Plus is de streamingdienst van media- en entertainmentbedrijf Discovery Inc. Het bedrijf is, naast eigenaar van de streamingdienst, ook eigenaar van o.a. TLC, Animal Planet, Eurosport, Investigation Discovery (ID) en HGTV.

In Nederland was Discovery al actief met de dienst Dplay. Op deze dienst waren programma’s van Discovery Channel, TLC en Discovery Investigation te bekijken. 

Dplay wordt Discovery+

Door de komst van de streamingdienst Discovery+ verdwijnt Dplay. Abonnementen op Dplay zijn automatisch omgezet in abonnement voor de nieuwe streamingdienst van Discovery.

Discovery Plus aanbod

Zoals hierboven al geschreven, beschikt Discovery Inc. over een grote stal aan televisiezenders. Het bedrijf maakt voor de streamingdienst hier dan ook gretig gebruik van.

Op Discovery Plus zijn namelijk de beste internationale series van al deze zenders, zoals o.a. TLC en Discovery Channel te vinden. Ook is live naar deze zenders te kijken via de app. Naast deze content beschikt de streamingdienst ook veel Discovery Originals. 

Discovery Plus prijs - Discovery Plus aanbod - Discovery Plus abonnement - Discovery Plus opzeggen
Zonder abonnement is te bekijken welke programma’s de streamingdienst aanbiedt

Ook werkt Discovery aan lokale content voor de service. De eerste Nederlandse series zijn al beschikbaar op Discovery Plus, namelijk Jaimie: In the Vaes Lane en Sex Tape gepresenteerd door niemand minder dan Bobbi Eden. Ook een Belgische variant van de serie Sex Tape is beschikbaar. 

Live sport & Olympische Spelen

De streamingdienst biedt ook content van Eurosport. Het is dus mogelijk om alles van de Olympische Spelen live te volgen via Discovery+. Voor het sport aanbod is wel een speciaal abonnement nodig. We bespreken dit verder in de alinea over de maandelijkse kosten.

Ontdek hier welke sporten te kijken via de streamingdienst.

Het aanbod van Discovery Plus is bepalend voor de beslissing om een abonnement te nemen. Daarvoor heeft de streamingdienst iets handigs ontwikkeld. Zonder abonnement kun je het aanbod in de app bekijken. 

Fans van wielrennen zijn bij deze streamingdienst aan het juiste adres. Vrijwel elke wielerkoers is te volgen. Uiteraard ontbreken de grote rondes als de Tour de France, Giro d’Italia en de Ronde van Spanje niet bij Discovery+. Lees hier meer over live wielrennen kijken.

App en integraties

De streamingdienst beschikt over een mobiele app voor Android (5.0+) en iOS (11+). Ook is Discovery+ via tvOS (AppleTV), Android TV en Samsung TV (met minimaal Tizen 2.4) te gebruiken.

Beschikt jouw televisie niet over de bovenstaande vereisten, dan ondersteunt de  Discovery Plus app op iOS en Android ook Google Chromecast. Verder is de streamingdienst via de welbekende browsers op desktops te gebruiken.

De app heeft een interface die vergelijkbaar is met de andere video on demand-aanbieders. Op de homepage worden je allemaal programma’s aangeraden. Wel zit de mogelijkheid om een programma verder te kijken een beetje verstopt. Je dient namelijk eerst een stukje omlaag te scrollen.

Discovery Plus app - Discovery streamingdienst - Discovery Plus abonnement - Discovery Plus aanbod
De mobiele app van Discovery+

Ook is het mogelijk per zender te filteren, waardoor je bijvoorbeeld alleen programma’s ziet van TLC. Verder is er een aparte tab met alleen de nieuwste programma’s. Ook kan je programma’s markeren als favoriet, waardoor ze zichtbaar worden op je eigen accountpagina.

Wel valt het op dat de app niet de mogelijkheid biedt om content offline te bekijken. Deze functionaliteit is toch een groot gemis, zeker voor de momenten de internetverbinding slecht is. Hopelijk voegt Discovery deze functionaliteit snel toe aan de app.

Prime Video Channels

Discovery Plus is ook beschikbaar als één van de Prime Video Channels, waardoor het mogelijk is om middels de streamingdienst van Amazon een abonnement op streamingdienst van Discovery af te sluiten.

Samenwerking met Ziggo en KPN

In Nederland heeft het moederbedrijf van Ziggo en Vodafone een samenwerking gesloten met Discovery. Voor Ziggo betekent dit dat de app van Discovery Plus aan de mediadecoders van de provider wordt toegevoegd.

Ziggo is de eerste provider in Nederland met zo’n samenwerking. Via KPN zijn programma’s wel on demand terug te kijken via de KPN app, maar is de app van de streamingdienst van Discovery nog niet in de mediadecoders van KPN te vinden.

Maandelijkse kosten Discovery+

Discovery Plus biedt twee verschillende soorten abonnementen aan, namelijk Entertainment en Entertainment & Sport. Het tweede abonnement biedt, zoals de naam al een beetje zegt, ook de toegang tot alle (live) sportprogramma’s van Eurosport.

Entertainment abonnement

De maandelijkse kosten van het Entertainment abonnement zijn ondanks het grote aanbod beperkt. Dit abonnement op Discovery+ kost maandelijks € 3,99.

Maandabonnement
€ 3,99

Entertainment & Sport abonnement

De maandelijkse kosten van het Entertainment & Sport abonnement bedragen € 5,99 per maand.

Maandabonnement
€ 5,99

Sinds halverwege het jaar 2023 zijn de jaarabonnementen van de streamingdienst verdwenen. Deze jaarabonnementen zorgde voor een soort van korting op de maandelijkse kosten.

Vergeleken andere streamingdiensten in de markt is heeft Discovery Plus een mooie prijs. De meeste concurrenten zijn duurder. Alleen Amazon Video Prime en NPO Plus zijn maandelijks iets goedkoper.

Door deze maandelijkse prijs wordt Discovery+ een nog interessantere partij en leent de prijs zich ook goed als extra dienst naast een huidig abonnement op een video on demand-aanbieder.

Discovery Plus uitproberen 

De streamingdienst van Discovery biedt geen proefperiode. Gelukkig liggen de maandelijkse kosten relatief laag, waardoor voor een klein bedrag de streamingdienst uit te proberen. Let op beide worden automatisch verlengd tenzij de service wordt geannuleerd.

Probeer de dienst nu uit!

Nieuws

Warner Bros. Discovery lanceert het nieuwe HBO Max in juni

Warner Bros. Discovery heeft aangekondigd dat de vernieuwde versie van HBO Max in juni van start zal gaan in Nederland.

Stekker getrokken uit populaire streamingsdienst GCN+

Wielerfans worden geconfronteerd met een onverwachte verandering nu Warner Bros. Discovery aankondigt dat het de populaire streamingservice GCN+ op 19 december zal sluiten.

Omroep MAX en HBO bereiken overeenkomst over naam MAX in Benelux

De populaire Amerikaanse streamingdienst MAX, die in 2024 haar intrede doet in Nederland, zal in de Benelux de naam HBO Max dragen.

Streamingdienst Max gelanceerd in Amerika

Vanaf vandaag is de streamingdienst HBO Max in Amerika verdwenen.

HBO maakt prijzen nieuwe streamingdienst Max bekend

Hoewel de lancering van Max pas in 2024 in Nederland zal plaatsvinden, maakt de Verenigde Staten zich op voor de introductie van de nieuwe streamingdienst Max aankomende maand.

Discovery Plus sleept uitzendrechten van UFC binnen (12 januari 2022)

Discovery heeft vandaag bekendgemaakt dat ze de uitzendrechten van UFC in de wacht hebben gesleept. De wedstrijden van de grootste mixed martial arts organisatie ter wereld zijn de komende vijf jaar bij de streamingdienst van Discovery te bekijken.

De streamingdienst heeft ook direct de presentatoren bekendgemaakt. De presentatie ligt in handen van presentator, rapper en programmamaker Nesim El Ahmadi en de eerste vrouwelijke MMA wereldkampioen Marloes Coenen. Coenen schuift daarnaast tijdens de wedstrijden aan als co-commentator naast Sander Schrik.

Kijk je UFC liever met Amerikaans commentaar? De streamingdienst laat weten dat dit ook mogelijk is.

Olympische Spelen via streamingdienst Discovery (21 juli 2021)

Nu de Olympische Spelen op het punt van beginnen staat, ondanks dat enkele sporten al zijn begonnen, is het handig om te weten waar je alles kan volgen. Uiteraard zal de NOS van veel sporten verslag gaan doen, maar Discovery Plus is de echte thuisbasis van de Olympische Spelen.

Eurosport, dat ook onderdeel van Discovery is, zendt alle grote en bekende sportwedstrijden lineair uit, maar wil je echt alles volgen dan kan dat via de streamingdienst. Via Discovery+ kan je je eigen beleving van de Olympische Spelen naar smaak inrichten.

Om alle sporten van de Olympische Spelen te volgen, dien je wel over het Entertainment & Sport abonnement van Discovery Plus te beschikken. Dit abonnement kost maandelijks € 5,99. Tot 1 augustus 2021 is er een speciale actie, waarbij een jaarabonnement, het eerste jaar, slechts € 29,99 kost in plaats van € 59,99.

Warner en Discovery fuseren (17 mei 2021)

AT&T heeft het mediabedrijf WarnerMedia afgesplitst en laat het fuseren met Discovery. Door deze fusie moet er een nieuwe streaminggigant ontstaan op de markt.

Het nieuwe bedrijf wordt eigenaar van de streamingdiensten Discovery Plus en HBO Max. Vooralsnog blijven de diensten apart van elkaar functioneren en zullen dus niet fuseren. Wel lijkt er gehint te worden naar een mogelijkheid om de diensten te koppelen.

Onder WarnerMedia vallen meerdere tv en filmbedrijven. Enkele voorbeelden zijn Warner Bros., Cartoon Network, HBO en CNN. Ook de game-uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment gaat mee in de fusie met Discovery.

Het is nog niet bekend hoe het bedrijf na de fusie gaat heten. Aandeelhouders van AT&T krijgen 71 procent van het nieuwe bedrijf in handen en Discovery-aandeelhouders moeten het met de overige 29 procent doen.

Review Discovery Plus

Discovery+

7.9 out of 10
€3.99
discovery plus abonnement - Discovery Plus logo

Discovery Plus is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van documentaires, realityshows en non-fictie series aanbiedt, gericht op het voeden van nieuwsgierigheid en het inspireren van verkenning van onze wereld.

Aanbod
7 out of 10
Interface
8 out of 10
Prijs
9 out of 10
App & integraties
7.5 out of 10

Voordelen

Heel veel live sport

Abonnement ook zonder sport

Nadelen

Weinig hitseries

Vergelijk Video on demand-aanbieders

De markt met video on demand-platformen is de afgelopen jaren in Nederland hard gegroeid. Om de verschillen tussen alle aanbieders in kaart te brengen, is vergelijkstreaming opgericht. 

Vergelijk video on demand

Wat is Discovery Plus?

Discovery+ is een video on demand-platform waarop o.a. programma’s van televisiezenders als TLC, Discovery Channel, Animal Planet en Eurosport te vinden zijn.

Wat is het aanbod van Discovery+?

De basis van het aanbod bestaat uit programma’s van de televisiezenders uit de stal van Discovery Inc. Daarnaast ontwikkelt exclusief content voor de streamingdienst, waaronder ook Nederlandse programma’s. Lees hier meer.

Wat is de prijs van Discovery Plus?

De maandelijkse kosten van Discovery Plus bedragen € 3;99 voor het Entertainment abonnement en € 5,99 voor het Entertainment & Sport abonnement. Lees hier meer.

Is er app van Discovery+ op de tv bij Ziggo en KPN?

Ziggo heeft sinds begin dit jaar een nieuwe samenwerking met Discovery. Door deze samenwerking komt er een app in de mediadecoders van Ziggo. KPN biedt deze app nog niet aan. Lees hier meer.