BookBeat

BookBeat is één van de aanbieders van abonnementen voor luisterboeken in Nederland. De service wordt vaak vergeleken met het mede Scandinavische bedrijf Storytel. 

Wat is het aanbod van BookBeat? Hoeveel bedragen de maandelijkse kosten? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende aanbieders in Nederland? Hoe werkt de app van service?

Deze en meer vragen worden beantwoord in dit artikel.

Wat is BookBeat?

BookBeat is een luisterboekenabonnement waarbij je luisterboeken kunt downloaden en online beluisteren waar je ook bent. 

Het bedrijf is opgericht door het Zweedse Bonnier Books. In 2015 werd een bèta versie van de service getest, waarna BookBeat in februari 2016 officieel in Zweden werd gelanceerd. De aanbieder van luisterboeken is op dit moment in 30 Europese landen beschikbaar. De service werd op 22 februari 2022 in Nederland en België gelanceerd.

Aanbod boeken

Het aanbod van BookBeat bestaat uit zowel luisterboeken als ebooks. De volledige catalogus beschikt over meer dan 800.000 boeken. In het aanbod zijn de bekendste Nederlandse boeken te vinden, maar ook veel internationale boekentitels. De aanbieder streeft er naar om alle audioboeken van alle grote uitgevers aan te bieden.

Vele van deze internationale boeken zijn naast in het Engels ook in het Nederlands te lezen en/of luisteren. Omdat de aanbieder internationaal opereert zijn niet van alle boeken een Nederlandse vertaling te vinden.

Via de website van BookBeat is al zonder abonnement te bekijken welke populaire boeken via de dienst beschikbaar.

Kosten BookBeat abonnementen

De service BookBeat heeft drie verschillende soorten abonnementen. Het Basic-abonnement is het goedkoopste met € 8,99 per maand. Daarnaast zijn er nog het Premium (€ 10,99) en het Unlimited (€14,99) abonnement. De verschillende tussen de BookBeat abonnement zijn hieronder te zien:

Het belangrijkste verschil tussen de abonnementen is vooral het aantal uur dat gebruik gemaakt kan worden van een abonnement. Het Basic abonnement is slechts 20 uur per maand te gebruiken, dus is echt voor de mensen die af en toe naar boeken luistert.

Studentenabonnement

Voor studenten heeft BookBeat een speciaal abonnementen, die maandelijks iets goedkoper is. De maandelijkse kosten van het Basic-abonnement is voor studenten geen € 8,99, maar slechts € 5,99. Voor studenten heeft het abonnement dezelfde eigenschappen.

Een abonnement van BookBeat is normaal 30 dagen uit te proberen. Vergelijkstreaming.nl heeft alleen speciale actie, waarbij de service zelfs voor 45 dagen is uit te proberen. Dat kan via deze link.

App & integraties

Luisterboeken worden veel via mobiele apparaten beluistert, daarom is het interessant om te weten welke platformen en integraties worden ondersteunt. BookBeat is te gebruiken via tablets en smartphones met iOS en Android.

Daarnaast is de dienst ook te gebruiken via een Apple Watch met minimaal WatchOS 6. Vanaf BookBeat versie 8.3 zijn luisterboeken te downloaden en te beluisteren zonder afhankelijk te zijn van je telefoon of internetverbinding.

BookBeat aanbod - BookBeat luisterboeken - integratie BookBeat app - BookBeat kosten

Ook is het mogelijk deze audiodienst te gebruiken in je auto. Er is namelijk een ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. Ook luisterboeken beluisteren via een Sonos-apparaat is mogelijk via tussenkomst van Apple AirPlay.

Daarnaast is er ook ondersteuning voor ChromeCast. De audiodienst BookBeat is met een abonnement op vijf verschillende apparaten te gebruiken.

Review

Om een conclusie aan dit artikel maken we gebruik van een review. Wat zijn de voor- en nadelen van van BookBeat en welk eindcijfer krijgt de dienst.

BookBeat

7.6 out of 10
€8.99

BookBeat is een audioboekenabonnementdienst die in Zweden is opgericht en in 2018 ook in Nederland is gelanceerd. Het doel van BookBeat is om mensen aan te sporen om meer te lezen door het aanbieden van een ruim aanbod van audioboeken en e-books.

Aanbod
7.5 out of 10
Integraties
6.5 out of 10
Platform & App
8 out of 10
Prijs
8.5 out of 10

Voordelen

Prijs

Aanbod van 700.000 boeken

Luisterboeken ook offline te beluisteren

Nadelen

Goedkoopste abonnement is maandelijks slechts 20 uur te gebruiken

BookBeat of Storytel

Een veelgestelde vraag is wat zijn de verschillen tussen BookBeat en Storytel. Daarom hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt met de verschillen tussen de twee aanbieders van luisterboeken en ebooks.

Nieuws

Beste luisterboeken abonnementen en apps van 2023

Wat is het beste luisterboeken abonnementen in Nederland? Wij vergeleken o.a. Storytel en Audible op kosten, aanbod en functionaliteiten.

BookBeat lanceert in Nederland & België

Vandaag lanceert BookBeat in Nederland en België. De landen zijn de nieuwste toevoegingen aan kernmarkten van BookBeat.

Vergelijk luisterboekabonnementen

In de alinea hierboven toonde we al de verschillen tussen BookBeat en Storytel. In de markt zijn echter meer aanbieders van luisterboekabonnementen actief. In onze vergelijker zijn deze partijen met elkaar te vergelijken, waardoor de verschillen tussen o.a. BookBeat, Podimo, Kobo Plus en Nextory te vinden zijn.

Vergelijk luisterboekabonnementen