BookBeat

Geschatte leestijd: 6 minuten

BookBeat is één van de aanbieders van abonnementen voor luisterboeken in Nederland. De service wordt vaak vergeleken met het mede Scandinavische bedrijf Storytel.

Wat is het aanbod van BookBeat? Hoeveel bedragen de maandelijkse kosten? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende aanbieders in Nederland? Hoe werkt de app van service?

Deze en meer vragen worden beantwoord in dit artikel.

Probeer Bookbeat 2 maanden uit

Wat is BookBeat?

BookBeat is een luisterboekenabonnement waarbij je luisterboeken kunt downloaden en online beluisteren waar je ook bent. 

Het bedrijf is opgericht door het Zweedse Bonnier Books. In 2015 werd een bèta versie van de service getest, waarna BookBeat in februari 2016 officieel in Zweden werd gelanceerd. De aanbieder van luisterboeken is op dit moment in 30 Europese landen beschikbaar. De service werd op 22 februari 2022 in Nederland en België gelanceerd.

Aanbod boeken

Het aanbod van BookBeat bestaat uit zowel luisterboeken als e-books. De volledige catalogus beschikt over meer dan 800.000 boeken. In het aanbod zijn de bekendste Nederlandse boeken te vinden, maar ook veel internationale boekentitels. De aanbieder streeft er naar om alle audioboeken van alle grote uitgevers aan te bieden.

Vele van deze internationale boeken zijn naast in het Engels ook in het Nederlands te lezen en/of luisteren. Omdat de aanbieder internationaal opereert zijn niet van alle boeken een Nederlandse vertaling te vinden.

Via de website van BookBeat is al zonder abonnement te bekijken welke populaire boeken via de dienst beschikbaar.

Kosten BookBeat abonnementen

De service BookBeat heeft drie verschillende soorten abonnementen. Het Basic-abonnement is het goedkoopste met € 8,99 per maand. Daarnaast zijn er nog het Premium (€ 10,99) en het Unlimited (€14,99) abonnement. De verschillende tussen de BookBeat abonnement zijn hieronder te zien:

Het belangrijkste verschil tussen de abonnementen is vooral het aantal uur dat gebruik gemaakt kan worden van een abonnement. Het Basic abonnement is slechts 20 uur per maand te gebruiken, dus is echt voor de mensen die af en toe naar boeken luistert.

Probeer Bookbeat 2 maanden uit

Studentenabonnement

Voor studenten heeft BookBeat een speciaal abonnementen, die maandelijks iets goedkoper is. De maandelijkse kosten van het Basic-abonnement is voor studenten geen € 8,99, maar slechts € 5,99. Voor studenten heeft het abonnement dezelfde eigenschappen.

Een abonnement van BookBeat is normaal 30 dagen uit te proberen. Vergelijkstreaming.nl heeft alleen speciale actie, waarbij de service zelfs voor 60 dagen is uit te proberen. Dat kan via deze link.

App & integraties

Luisterboeken worden veel via mobiele apparaten beluistert, daarom is het interessant om te weten welke platformen en integraties worden ondersteunt. Het platform is te gebruiken via tablets en smartphones met iOS en Android.

Daarnaast is de dienst ook te gebruiken via een Apple Watch met minimaal WatchOS 6. Vanaf BookBeat versie 8.3 zijn luisterboeken te downloaden en te beluisteren zonder afhankelijk te zijn van je telefoon of internetverbinding.

BookBeat aanbod - BookBeat luisterboeken - integratie BookBeat app - BookBeat kosten

Ook is het mogelijk deze audiodienst te gebruiken in je auto. Er is namelijk een ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. Ook luisterboeken beluisteren via een Sonos-apparaat is mogelijk via tussenkomst van Apple AirPlay.

Daarnaast is er ook ondersteuning voor Google ChromeCast. De audiodienst is met een abonnement op vijf verschillende apparaten te gebruiken.

Review BookBeat

De service is een uitstekende keuze voor liefhebbers van luisterboeken. Met zijn uitgebreide bibliotheek, gebruiksvriendelijke interface en betaalbare abonnementen, maakt het platform het gemakkelijk en betaalbaar om te genieten van de beste literatuur van over de hele wereld. Probeer het vandaag nog uit en ontdek een nieuwe manier om uw favoriete boeken te ervaren.

Om een conclusie aan dit artikel t geven, maken we gebruik van een review. Wat zijn de voor- en nadelen van van BookBeat en welk eindcijfer krijgt de dienst.

BookBeat

7.6 out of 10
€8.99

BookBeat is een audioboekenabonnementdienst die in Zweden is opgericht en in 2018 ook in Nederland is gelanceerd. Het doel van BookBeat is om mensen aan te sporen om meer te lezen door het aanbieden van een ruim aanbod van audioboeken en e-books.

Aanbod
7.5 out of 10
Integraties
6.5 out of 10
Platform & App
8 out of 10
Prijs
8.5 out of 10

Voordelen

Prijs

Aanbod van 700.000 boeken

Luisterboeken ook offline te beluisteren

Nadelen

Goedkoopste abonnement is maandelijks slechts 20 uur te gebruiken

BookBeat of Storytel

Een veelgestelde vraag is wat zijn de verschillen tussen BookBeat en Storytel. Daarom hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt met de verschillen tussen de twee aanbieders van luisterboeken en ebooks.

Storytel en BookBeat zijn twee prominente spelers op de Nederlandse markt van audioboeken en e-books. Beide hebben hun eigen unieke kenmerken die ze onderscheiden van elkaar.

Storytel, een Zweeds bedrijf, heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de Nederlandse markt. Het biedt toegang tot een uitgebreide bibliotheek van duizenden boeken. Storytel is vooral bekend om zijn indrukwekkende aanbod aan audioboeken, variërend van romans tot non-fictie. Een uniek kenmerk van Storytel is hun aanbod van ‘Storytel Originals’, exclusieve verhalen geschreven door toonaangevende auteurs speciaal voor het platform.

Aan de andere kant is er BookBeat, een dochteronderneming van de Zweedse uitgever Bonnier. BookBeat heeft ook een sterke aanwezigheid in Nederland en onderscheidt zich door een intuïtieve interface en een flexibel abonnementsmodel. BookBeat staat bekend om het brede aanbod aan zowel e-books als audioboeken in verschillende genres. Bovendien heeft BookBeat een sterke band met uitgeverijen, wat zorgt voor een constant bijgewerkte bibliotheek met de nieuwste titels.

Beide platforms bieden dus unieke voordelen. Terwijl Storytel zich onderscheidt met exclusieve content, excelleert BookBeat in gebruikerservaring en up-to-date aanbod. Zo blijkt maar weer er zijn verschillen tussen de diensten, maar de keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren.

Nieuws

Beste luisterboeken abonnementen en apps van 2023

Wat is het beste luisterboeken abonnementen in Nederland? Wij vergeleken o.a. Storytel en Audible op kosten, aanbod en functionaliteiten.

Beste sport luisterboeken: Top Keuzes voor Sportfans

In dit artikel ontdek je enkele van de meest inspirerende, intrigerende en meeslepende sportluisterboeken die momenteel beschikbaar zijn.

BookBeat lanceert in Nederland & België

Vandaag lanceert BookBeat in Nederland en België. De landen zijn de nieuwste toevoegingen aan kernmarkten van BookBeat.

Vergelijk luisterboekabonnementen

In de alinea hierboven toonde we al de verschillen tussen BookBeat en Storytel. In de markt zijn echter meer aanbieders van luisterboekabonnementen actief. In onze vergelijker zijn deze partijen met elkaar te vergelijken, waardoor de verschillen met o.a. Podimo, Kobo Plus en Nextory te vinden zijn.

Vergelijk luisterboekabonnementen

Probeer Bookbeat 2 maanden uit
Wat is BookBeat?

BookBeat is een abonnementsservice voor audioboeken en e-books, met onbeperkte toegang tot een diverse catalogus op compatibele apparaten, voornamelijk actief in Europa.

Is er een proefperiode beschikbaar bij BookBeat?

Ja, BookBeat biedt een gratis proefperiode aan zodat gebruikers de service kunnen uitproberen voordat ze zich abonneren.

Kan ik offline luisteren met BookBeat?

Ja, met BookBeat kun je audioboeken downloaden en offline beluisteren op compatibele apparaten.

Op welke apparaten werkt BookBeat?

BookBeat is compatibel met smartphones, tablets en andere apparaten die iOS of Android besturingssystemen ondersteunen.