HBO Max; de nieuwe belofte op de streamingdienstmarkt?

HBO Max is een video on de mand platform van WarnerMedia. De HBO streamingdienst werd op 27 mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd. De streamingdienst werd op 8 maart 2022 in Nederland gelanceerd.

Nu de streamingdienst in Nederland is gelanceerd, is het interessant om de streamingdienst onder de loep te nemen. Wat zijn de kosten van de streamingdienst van HBO? Wat is het aanbod van HBO Max? Wat zijn de verschillen met de andere streamingdiensten op de markt? 

Deze en meer vragen zullen wij beantwoorden in dit artikel.

HBO Max; de streamingdienst van WarnerMedia

In 2018 kondigde WarnerMedia de OTT-streamingdienst HBO Max aan. De lancering van dienst stond in eerste instantie gepland voor eind 2019, maar dit werd uiteindelijk een half jaar later op 27 mei 2020. 

hbo-max-streamingdienst-warnermedia-streaming-hbo-streaming

Om goed te weten wat HBO Max is, is het belangrijk om naar de eigenaar van de video on de mand service te kijken. Sinds 2018 was WarnerMedia een dochteronderneming van AT&T. AT&T is het grootste telecombedrijf van Amerika en startte de overname van Warnermedia in 2016 met een bod van ongeveer 78 miljard euro. WarnerMedia heette in die tijd nog Time Warner. 

Fusie HBO Max en Discovery Plus

Sinds april 2022 is WarnerMedia weer afgesplitst met AT&T en is het bedrijf gefuseerd met Discovery Channel. Uit deze fusie is het bedrijf Warner Bros. Discovery ontstaan, waaronder veel internationaal bekende mediabedrijven vallen.

WarnerMedia brengt namelijk in de fusie naast HBO Max, ook de mediabedrijven Turner Broadcasting System (o.a. CNN, Turner Sports & Cartoon Networks) en Warner Bros. Discovery Channel voegt o.a. de merken TLC, Animal Planet, Eurosport, Investigation Discovery (ID) en HGTV. toe aan de fusie.

Door de fusie van de twee bedrijven worden in de toekomst de streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus samengevoegd. Het is nog volledig onbekend hoe de fusie van de twee diensten eruit gaat zien. Het kan bijvoorbeeld mogelijk gebeuren dat ook uitzendrechten van live sporten bij HBO Max komen.

Aanbod HBO Max

Het is lastig om het volledige aanbod van HBO Max in kaart te brengen. Hieronder hebben wij enkele series van films die vanaf dag 1 van de lancering via de streamingdienst beschikbaar zullen zijn.

Films & series

 • Friends
 • The Fresh Prince of Bel Air
 • The Big Bang Theory
 • Rick & Morty
 • South Park
 • De Game of Thrones Spin-off
 • DC Universe originals
 • Matrix
 • Kill Bill

Daarnaast ontwikkelt WarnerMedia ook exclusieve content voor de streanubgduebst. Deze films en series heten op de streamingdienst HBO Originals. Denk aan series en films zoals 

 • I May Destroy You (serie)
 • Perry Mason (serie)
 • The Plot Against America (serie)
 • An American Pickle (film)
 • Tour de Pharmacy (film)
HBO Max abonnement - HBO Max Nederland - HBO Max kosten - HBO Max aanbod

Abonnement HBO Max Nederland

De video on demand service van WarnerMedia werd in eerste instantie gelanceerd in Verenigde Staten en Latijns Amerika. Vanaf 8 maart 2022 is HBO Max ook in Nederland beschikbaar. Eind april 2022 kondigde het bedrijf ook aan dat eerste Nederlandse productie voor de streamingdienst in ontwikkeling is.

HBO Ziggo / HBO Go

Tot eind 2021 waren series en films van HBO in Nederland exclusief te bekijken via Ziggo Movies & Series XL. In Amerika heette dit onderdeel HBO GO. Door komst van de streamingdienst van HBO is deze samenwerking met VodafoneZiggo gestopt, waardoor sinds 2022 nog maar enkele HBO titels in de catalogus van Ziggo terug te vinden zijn.

App & integraties

De mobiele app van HBO Max heeft veel overeenkomsten met de apps van andere streamingdiensten. De app biedt fijne filter en zoekfuncties. Ook is het mogelijk om films en series te downloaden, waardoor deze content op plekken zonder internet te kijken is.

De streamingdienst heeft naast de mobiele app, ook integraties met veel verschillende apparaten in Nederland. Hieronder hebben wij de apps en integraties van HBO Max opgesomd.

App & integraties
Android TV
Apple TV
LG TV
PlayStation 4 & PlayStation 5
Samsung TV
Vodafone TV
Xbox One & Xbox Series X|S
Chromecast
AirPlay

Kosten HBO Max abonnement

WarnerMedia heeft bekendgemaakt dat er twee soorten abonnementen van de dienst komen, namelijk Basic en Standaard. Bekijk hieronder wat de verschillen qua functionaliteiten en kosten van de abonnementen zijn:

Jaarabonnementen

Naast de maandabonnementen zijn er ook jaarabonnementen beschikbaar. De kosten voor deze HBO Max abonnementen liggen 34 en 37 procent lager per jaar. Het jaarabonnement van Basic kost € 46,99 en het jaarabonnement van Standaard kost € 59,99.

Abonnement HBO Max kosten - aanbod HBO Max series films

Abonnement opzeggen

Het opzeggen van een abonnement op HBO Max kan op de volgende twee manieren. Het opzeggen verschilt via de app en computer.

App

 • Open de app en tik op het profielicoon.
 • Klik op het instellingen icoon en dan op abonnement.
 • Klik op Abonnement beheren. (Optie niet beschikbaar? Lees hier meer).
 • Klik op Abonnement opzeggen.
 • Bevestig de opzegging en noteer de einddatum. Je kunt blijven streamen totdat de factuurperiode van je abonnement afloopt.

Computer

 • Ga naar HBOMax.com op je computer en log in.
 • Kies je profiel en kies dan Abonnement.
 • Klik op Abonnement beheren. (Optie niet beschikbaar? Lees hier meer).
 • Klik op Abonnement opzeggen.
 • Bevestig de opzegging en noteer de einddatum. Je kunt blijven kijken totdat de factuurperiode van je abonnement afloopt.

Nieuws

Warner Bros. Discovery lanceert het nieuwe HBO Max in juni

Warner Bros. Discovery heeft aangekondigd dat de vernieuwde versie van HBO Max in juni van start zal gaan in Nederland.

Omroep MAX en HBO bereiken overeenkomst over naam MAX in Benelux

De populaire Amerikaanse streamingdienst MAX, die in 2024 haar intrede doet in Nederland, zal in de Benelux de naam HBO Max dragen.

Streamingdiensten verplicht om 5% van omzet in Nederlandse content te investeren

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ nu verplicht zijn om minimaal 5% van hun omzet in Nederland te investeren in lokale content.

Waar kun je de bioscoophits Barbie en Oppenheimer online kijken?

Fans zoeken online naar de Barbie film met Robbie en Gosling en de Christopher Nolan-film Oppenheimer.

Vergelijk video on demand service

Sinds 8 maart 2022 is de streamingdienst HBO Max in Nederland beschikbaar. Vergelijk de video on demand service met haar concurrenten in Nederland, zoals Netflix, Videoland en Disney+.

Vergelijk video on demand

Wat is HBO Max?

HBO Max is de video on demand service van WarnerMedia. Lees hier meer.

Wanneer verschijnt HBO Max in Nederland?

HBO Max is sinds 8 maart 2022 in Nederland beschikbaar. Lees meer over de lancering in Nederland.

Wat zijn de kosten van HBO Max?

HBO Max biedt twee verschillende abonnement Het Basic-abonnement kost € 5,99 per maand en het Standaard-abonnement kost € 7,99 per maand. Lees hier meer over de kosten.