Qobuz: Een hoogwaardig streamingplatform voor muziekliefhebbers

Muziekliefhebbers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te genieten van hun favoriete muziek.

Streamingplatforms zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, en er zijn talloze opties beschikbaar. Echter, als je op zoek bent naar een hoogwaardig platform dat zich richt op kwaliteit en niet op kwantiteit, dan is Qobuz een uitstekende keuze.

In dit artikel is alles over de muziekstreamingdienst te lezen.

Wat is Qobuz?

Qobuz is een Frans streamingplatform dat zich richt op muziekliefhebbers die op zoek zijn naar de hoogste geluidskwaliteit. Het platform biedt een uitgebreide catalogus van meer dan 70 miljoen nummers in verschillende genres, waaronder klassiek, jazz, blues, rock en pop.

Een van de belangrijkste kenmerken van Qobuz is de hoge geluidskwaliteit. Het platform biedt muziek in lossless cd-kwaliteit en hi-res kwaliteit. Dit betekent dat je muziek kunt streamen met een hogere resolutie dan de meeste andere streamingplatforms, wat resulteert in een helderder en rijker geluid.

Daarnaast biedt Qobuz ook exclusieve releases en opnames van concerten, interviews en achtergrondinformatie over artiesten. Het platform biedt ook de mogelijkheid om muziek te downloaden, zodat je deze offline kunt beluisteren.

Hoe werkt Qobuz?

Qobuz werkt op dezelfde manier als andere streamingplatforms. Je kunt het platform gebruiken op je computer, smartphone of tablet. Het platform heeft ook apps beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Om Qobuz te gebruiken, moet je een abonnement afsluiten. Het platform biedt verschillende abonnementsopties, afhankelijk van je behoeften. Je kunt kiezen uit een abonnement voor lossless cd-kwaliteit of hi-res kwaliteit. Het platform biedt ook abonnementen voor meerdere gebruikers en gezinnen.

De voordelen van Qobuz

Qobuz biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere streamingplatforms. Het belangrijkste voordeel is de geluidskwaliteit. Het platform biedt muziek in hogere kwaliteit dan de meeste andere streamingplatforms, wat resulteert in een helderder en rijker geluid.

Daarnaast biedt Qobuz ook exclusieve releases en opnames van concerten en interviews. Dit maakt het platform een uitstekende keuze voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar meer dan alleen muziekstreaming.

Kosten Qobuz abonnement

Bij Qobuz kun je kiezen uit verschillende abonnementen die afgestemd zijn op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Hieronder bespreken we de verschillende abonnementen van Qobuz en welke voordelen ze bieden.

Studio

Het Studio abonnement kost € 12,50 per maand. Het abonnement is een maand gratis uit te proberen. Middels het abonnement krijg je toegang tot een muziekcatalogus van meer dan 100 miljoen nummers met een audiokwaliteit van FLAC 24-bit tot 192 kHz. Daarnaast biedt het abonnement “original editor content” en is het mogelijk om muziek offline te beluisteren.

Sublime

Het Sublime abonnement lijkt qua inhoud heel veel op het Studio abonnement. Het verschil is dat je via dit abonnement 60% korting krijgt op een uitgebreide catalogus van muziek van Hi-Res en CD kwaliteit. Deze muziek is te downloaden of te streamen. De maandelijkse kosten voor dit Qobuz abonnement is € 16,67.

Duo & familie abonnement

Naast de bovenstaande Qobuz abonnementen is er Duo en Family variant. De variant Duo is zoals de naam zegt voor twee gebruikers en de variant Family kan met 6 gebruikers gedeeld worden. Deze 6 gebruikers moeten wel uit één huishouden komen.

De maandelijkse kosten van de Duo variant is € 17,50. De kosten van de Family variant zijn € 20,83 per maand.

Voor de overzichtelijkheid hebben wij de kosten van Qobuz per abonnement nog eens in een tabel gezet:

Review

Qobuz is een uitstekend streamingplatform voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar de hoogste geluidskwaliteit en meer dan alleen muziekstreaming. Het platform biedt een uitgebreide catalogus van nummers in verschillende genres, exclusieve releases en opnames van concerten.

Qubuz

8 out of 10
€12.5

Qobuz is een online muziekstreamingdienst die zich richt op het aanbieden van hoogwaardige geluidskwaliteit en een uitgebreide muziekcatalogus van meer dan 70 miljoen nummers.

Aanbod
10 out of 10
Interface
7 out of 10
Price
7 out of 10
App & integraties
8 out of 10

Voordelen

Hoge audiokwaliteit

Veel integraties

Nadelen

Prijzig

Muziekstreamingdiensten vergelijken

In Nederland zijn er naast Qobuz nog veel andere muziekstreamingdiensten beschikbaar. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af wat zijn de verschillen tussen Qobuz en Tidal. Maar wat zijn alle voor- en nadelen van de muziekstreamingdienst met haar concurrenten? Vergelijk Qobuz o.a. met Spotify en Apple Music

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Wat is Qobuz?

Qobuz is een high-fidelity muziekstreamingdienst die zich richt op audiofielen. Het biedt een uitgebreide catalogus van miljoenen nummers in cd-kwaliteit en hi-res audioformaten.

Welke apparaten zijn compatibel met Qobuz?

Qobuz is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, computers en audiosystemen van verschillende fabrikanten, zoals Sonos, Bluesound, enz. Het biedt ook integratie met verschillende muziekspelersoftware, waaronder Roon, Audirvana en Amarra.

Wat is het verschil tussen Qobuz en andere muziekstreamingdiensten?

Qobuz onderscheidt zich van andere muziekstreamingdiensten door de nadruk te leggen op de geluidskwaliteit en het aanbieden van muziek in hi-res audioformaten, in tegenstelling tot de standaard lossy-compressie die wordt gebruikt door andere diensten. Het biedt ook een uitgebreide collectie van cd-kwaliteit en hi-res audio-nummers, evenals exclusieve content, zoals interviews, podcasts en concertopnames. Bovendien biedt Qobuz de mogelijkheid om muziek te downloaden en offline af te spelen.