NPO Plus; Publieke Omroep on demand

Geschatte leestijd: 5 minuten

Het is onmiskenbaar dat onze televisieconsumptie aanzienlijk is geëvolueerd. In reactie hierop heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de veranderingen omarmd en de streamingdienst NPO Plus geïntroduceerd, voorheen gekend als NPO Start Plus.

In dit artikel beloven we een uitgebreide blik op NPO Plus. We onderzoeken alles wat je moet weten over deze unieke streamingdienst.

We beginnen met een uitleg over wat NPO Plus precies is. Vervolgens kijken we naar de kosten, het aanbod en de beeldkwaliteit van deze on-demand service. We sluiten af met een vergelijking tussen NPO Plus en NPO Start. Dus lees verder voor een grondige analyse van NPO Plus en haar plek in de wereld van streaming.

aanbod NPO Plus abonnement - kosten NPO Plus prijs - NPO Plus review

Wat is NPO Plus?

NPO Plus is een video on demand service van de Nederlandse Publieke Omroep. Via de dienst is het mogelijk om tegen betaling afleveringen van series en programma’s van de NPO te kunnen kijken. Dit kan zijn terugkijken, maar het is ook mogelijk om sommige series of programma’s volledig vooruit te kijken. Naast deze betaalde versie is er ook een gratis versie die NPO Start heet.

NPO Plus is naast een zelfstandige dienst ook een onderdeel van NLZiet. NLZiet is een samenwerking tussen NPO, RTL en SBS, waardoor deze dienst content van NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8 tot SBS6 Net5 en Veronica bevat.

Aanbod NPO on demand

NPO Plus, of eerder NPO Start Plus genoemd, is de vervanger van NPO Gemist en Uitzending gemist. Het is dus een dienst waarmee programma’s en series van NPO te bekijken zijn. Zowel met de betaalde als gratis variant is het mogelijk om live TV te kijken. Met een gratis account zijn programma’s terug te kijken tot minimaal één week nadat ze uitgezonden zijn.

NPO Plus Start aanbod - NPO Plus Start kosten
Kijk alle series van NPO terug via NPO Start

Het aanbod van de betaalde variant van de video on demand service is een stuk uitgebreider. Dit komt omdat van veel programma’s afleveringen van jaren geleden weer terug te kijken zijn. Vooral afleveringen van buitenlandse series van oudere seizoenen zijn alleen terug te kijken als je betaalt voor de streamingdienst. Al deze afleveringen zijn dan ook terug te kijken in een hogere kwaliteit, namelijk 1080p tegenover 576p. De betaalde versie zorgt er daarnaast ook voor dat reclames tot het verleden behoren.

Misschien wel de meest interessante feature van de betaalde versie is dat het mogelijk is om series volledig in één keer te kijken. Dus niet meer wachten tot volgende week op de volgende aflevering. NPO stapt met de streamingdienst dus duidelijk af van klassiek TV kijken.

Verschillen met NPO Start

Platform NPO Plus NPO Start
Kosten € 2,95 p/m Gratis
Reclamevrij Ja Nee
Meerdere profielen Ja Ja
Terugkijken 356 dagen 7 dagen
Beeldkwaliteit HD SD
Vooruitkijken Ja Nee

NPO Plus kosten

Zoals in een eerdere alinea al benoemd werd,  is NPO Plus een betaalde versie van NPO Start. De dienst waarmee live televisie gekeken kan worden en programma’s mee terug te kijken zijn. Programma’s zullen na 7 dagen verdwijnen op de gratis variant van de dienst en zijn vanaf dan alleen nog via de betaalde streamingdienst van de NPO te bekijken.

Maandelijkse kosten voor NPO Plus zijn € 2,95. Net als veel andere diensten in de markt is de service van NPO de eerste maand gratis te proberen.

NPO on demand is ook te combineren met NLZiet. Deze samenwerking tussen NPO, RTL en SBS kost € 7,95 per maand.

Probeer NPO Plus de eerste maand gratis uit. Probeer het nu.

Abonnement opzeggen

Benodigde tijd: 5 minuten

Heb je een abonnement en wil je hem opzeggen? Dan helpen wij hier met een paar stappen hoe je je abonnement kan opzeggen.

  1. Ga naar npostart.nl en login met je accountgegevens.

  2. Klik in de rechter bovenhoek op je gebruikersnaam en kies vervolgens voor Instellingen.

  3. Scroll in de instellingen naar beneden naar het kopje Mijn abonnement.

  4. Klik achter het abonnement op Abonnement stopzetten.

  5. In het nieuwe scherm dien je het opzeggen van het abonnement te bevestigen.

  6. Na het bevestigen zie je in scherm wanneer het abonnement afloopt.

NPO Start Plus op TV - NPO Start app - NPO Start Plus opzeggen
Bekijk NPO Start of NPO Plus op TV

Nieuws

De Top 20 Beste Fantasy Films: Een Magische Filmervaring

Hou je ervan om jezelf onder te dompelen in een wereld van magie, mythische wezens en epische gevechten? Dan moet je zeker een fantasy film bekijken!

De leukste films voor Koningsdag – Een Oranje Feest Voor Filmliefhebbers

Wat zijn de leukste films voor Koningsdag? Wij zetten de 10 leukste Koningsdagfilms voor jong en oud op een rij.

NPO Start mag verder uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep heeft vandaag toestemming gekregen om de streamingdienst NPO Start uit te breiden.

Gratis variant van NLZIET dichterbij

Het is goed mogelijk dat er op termijn een gratis variant van de streamingdienst NLZIET komt. Lees hier meer.

NPO Plus

8 out of 10
€2.99

NPO Plus is een online streamingdienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) waarop programma’s van de publieke omroep on demand kunnen worden bekeken. Met een abonnement op NPO Plus hebben kijkers toegang tot een grote collectie programma’s van NPO, waaronder documentaires, nieuws- en actualiteitenprogramma’s, dramaseries en meer.

Aanbod
7.8 out of 10
Integraties
8 out of 10
Platform & app
7 out of 10
Kosten
9 out of 10

Voordelen

NPO content zonder reclame

Programma's vooruitkijken

Meerdere integraties

Nadelen

Alleen NPO content

Niet alle internationale content beschikbaar

Meer video on demand aanbieders

In Nederland zijn veel aanbieders video on demand diensten. Om de verschillen tussen deze aanbieders te tonen hebben wij een vergelijker ontwikkeld. Via deze vergelijker kun je verschillen zoals kosten, aanbod en ondersteunde apparaten tussen streamingdiensten als Disney Plus, Netflix en Amazon Prime Video ontdekken. De streamingdienst van NPO is niet meegenomen in deze vergelijker, omdat deze dienst structureel anders is dan de rest.

Vergelijk video on demand

Wat is NPO Plus?

NPO Plus is de video on demand service van de Nederlandse Publieke Omroep. Via de dienst is het mogelijk om tegen betaling afleveringen van series en programma’s van de NPO te kunnen kijken.

Wat zijn de kosten van NPO Plus?

De maandelijkse kosten voor de video on demand service van NPO bedragen € 2,99. Ook is er een gratis variant. Deze dienst heet NPO Start.

Wat is het aanbod van NPO Plus?

Het grootste deel van het aanbod van de dienst bestaat uit series en programma’s die ook worden uitgezonden op één van de publieke omroepen. De dienst bevat daarnaast ook internationale series.