NPO Plus; Publieke Omroep on demand

Het consumeren van televisie verandert en ook de Nederlandse Publieke Omroep moet met deze trend mee. Daarom hebben zij enkele jaren geleden de streamingdienst NPO Plus opgericht. De dienst ging voorheen als NPO Start Plus door het leven.

Wat is de NPO Plus? Wat zijn de kosten en wat is het aanbod van de streamingdienst? Wat is de beeldkwaliteit van NPO on demand? Wat is het verschil met NPO Start?

Alle antwoorden op o.a. deze vragen vind je in dit artikel.

Wat is NPO Plus?

NPO Plus is een video on demand service van de Nederlandse Publieke Omroep. Via de dienst is het mogelijk om tegen betaling afleveringen van series en programma’s van de NPO te kunnen kijken. Dit kan zijn terugkijken, maar het is ook mogelijk om sommige series of programma’s volledig vooruit te kijken. Naast deze betaalde versie is er ook een gratis versie die NPO Start heet.

NPO Plus is naast een zelfstandige dienst ook een onderdeel van NLZiet. NLZiet is een samenwerking tussen NPO, RTL en SBS, waardoor deze dienst content van NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8 tot SBS6 Net5 en Veronica bevat.

Aanbod NPO on demand

NPO Plus, of eerder NPO Start Plus genoemd, is de vervanger van NPO Gemist en Uitzending gemist. Het is dus een dienst waarmee programma’s en series van NPO te bekijken zijn. Zowel met de betaalde als gratis variant is het mogelijk om live TV te kijken. Met een gratis account zijn programma’s terug te kijken tot minimaal één week nadat ze uitgezonden zijn.

NPO Plus Start aanbod - NPO Plus Start kosten
Kijk alle series van NPO terug via NPO Start

Het aanbod van de betaalde variant van de video on demand service is een stuk uitgebreider. Dit komt omdat van veel programma’s afleveringen van jaren geleden weer terug te kijken zijn. Vooral afleveringen van buitenlandse series van oudere seizoenen zijn alleen terug te kijken als je betaalt voor de streamingdienst. Al deze afleveringen zijn dan ook terug te kijken in een hogere kwaliteit, namelijk 1080p tegenover 576p. De betaalde versie zorgt er daarnaast ook voor dat reclames tot het verleden behoren.

Misschien wel de meest interessante feature van de betaalde versie is dat het mogelijk is om series volledig in één keer te kijken. Dus niet meer wachten tot volgende week op de volgende aflevering. NPO stapt met de streamingdienst dus duidelijk af van klassiek TV kijken.

Verschillen met NPO Start

Platform NPO Plus NPO Start
Kosten € 2,95 p/m Gratis
Reclamevrij Ja Nee
Meerdere profielen Ja Ja
Terugkijken 356 dagen 7 dagen
Beeldkwaliteit HD SD
Vooruitkijken Ja Nee

NPO Plus kosten

Zoals in een eerdere alinea al benoemd werd,  is NPO Plus een betaalde versie van NPO Start. De dienst waarmee live televisie gekeken kan worden en programma’s mee terug te kijken zijn. Programma’s zullen na 7 dagen verdwijnen op de gratis variant van de dienst en zijn vanaf dan alleen nog via de betaalde streamingdienst van de NPO te bekijken.

Maandelijkse kosten voor NPO Plus zijn € 2,95. Net als veel andere diensten in de markt is de service van NPO de eerste maand gratis te proberen.

NPO on demand is ook te combineren met NLZiet. Deze samenwerking tussen NPO, RTL en SBS kost € 7,95 per maand.

Probeer NPO Plus de eerste maand gratis uit. Probeer het nu.

Abonnement opzeggen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Heb je een abonnement en wil je hem opzeggen? Dan helpen wij hier met een paar stappen hoe je je abonnement kan opzeggen.

  1. Ga naar npostart.nl en login met je accountgegevens.

  2. Klik in de rechter bovenhoek op je gebruikersnaam en kies vervolgens voor Instellingen.

  3. Scroll in de instellingen naar beneden naar het kopje Mijn abonnement.

  4. Klik achter het abonnement op Abonnement stopzetten.

  5. In het nieuwe scherm dien je het opzeggen van het abonnement te bevestigen.

  6. Na het bevestigen zie je in scherm wanneer het abonnement afloopt.

NPO Start Plus op TV - NPO Start app - NPO Start Plus opzeggen
Bekijk NPO Start of NPO Plus op TV

Nieuws

NPO Start mag verder uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep heeft vandaag toestemming gekregen om de streamingdienst NPO Start uit te breiden.

Gratis variant van NLZIET dichterbij

Het is goed mogelijk dat er op termijn een gratis variant van de streamingdienst NLZIET komt. Lees hier meer.

NPO Start krijgt toestemming voor uitbreiden

De NPO wil later dit jaar exclusief content naar haar video on demand-platform NPO Start brengen.

Zondag met Lubach het meest gestreamd op NPO Start

Zondag met Lubach is één van de grote winnaars van de NPO Start Awards. Het programma is het meest gestreamde actualiteitenprogramma op NPO Start.

NPO Plus

8 out of 10
€2.99
Aanbod
7.8 out of 10
Integraties
8 out of 10
Platform & app
7 out of 10
Kosten
9 out of 10

Voordelen

NPO content zonder reclame

Programma's vooruitkijken

Meerdere integraties

Nadelen

Alleen NPO content

Niet alle internationale content beschikbaar

Meer video on demand aanbieders

In Nederland zijn veel aanbieders video on demand diensten. Om de verschillen tussen deze aanbieders te tonen hebben wij een vergelijker ontwikkeld. Via deze vergelijker kun je verschillen zoals kosten, aanbod en ondersteunde apparaten tussen streamingdiensten als Disney Plus, Netflix en Amazon Prime Video ontdekken. De streamingdienst van NPO is niet meegenomen in deze vergelijker, omdat deze dienst structureel anders is dan de rest.

Vergelijk video on demand

Wat is NPO Plus?

NPO Plus is de video on demand service van de Nederlandse Publieke Omroep. Via de dienst is het mogelijk om tegen betaling afleveringen van series en programma’s van de NPO te kunnen kijken.

Wat zijn de kosten van NPO Plus?

De maandelijkse kosten voor de video on demand service van NPO bedragen € 2,99. Ook is er een gratis variant. Deze dienst heet NPO Start.

Wat is het aanbod van NPO Plus?

Het grootste deel van het aanbod van de dienst bestaat uit series en programma’s die ook worden uitgezonden op één van de publieke omroepen. De dienst bevat daarnaast ook internationale series.