Tour de France 2024 kijken: Waar en Hoe in Nederland & België

Geschatte leestijd: 6 minuten

Het is moeilijk te betwisten dat de Tour de France, een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden, een event is dat je niet wilt missen. De 2024-editie belooft weer een adembenemend spektakel.

Dit artikel belooft je een overzicht te geven van de beste manieren om vanuit Nederland de Tour te volgen. Verwacht een diepgaande analyse van de NOS-uitzending en de streamingdienst Discovery Plus, waarbij we hun unieke aanbod belichten, zodat je optimaal van elke etappe van de Tour de France 2024 kunt genieten.

Tour de France kijken via de volgende kanalen

NOS: Betrouwbare en gedetailleerde dekking

Nederlandse Omroep Stichting, beter bekend als de NOS, is al jarenlang de go-to bron voor alle Tour de France-actie in Nederland. De NOS heeft een sterke traditie in het verslaan van de Tour, en dat zal in 2024 niet anders zijn.

De NOS zendt de Tour de France live uit op televisie, met dagelijkse etappes die in hun geheel worden uitgezonden op NPO 1. Voor degenen die de live-uitzendingen niet kunnen bijwonen, biedt de NOS een uitgebreide samenvatting van de etappes aan het einde van de dag.

In aanvulling op de live-uitzendingen, heeft de NOS ook een uitstekende online dekking. Via de NOS-app en de website kun je live streams van de etappes bekijken en krijg je toegang tot interviews, analyses en achtergrondverhalen. Hiermee blijf je volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Tour.

live tour de france kijken Nederland - Live tour de france kijken België - Tour de France podcasts

Discovery Plus: Streaming voor de digitale generatie

Discovery Plus, de streamingdienst van Discovery, is een andere geweldige optie voor het kijken van de Tour de France 2024. De streamingdienst heeft de exclusieve streamingrechten voor de Tour de France, wat betekent dat abonnees alle etappes in high-definition kwaliteit kunnen bekijken, waar en wanneer ze maar willen.

Naast live streaming van elke etappe, biedt Discovery Plus ook een scala aan aanvullende content. Denk hierbij aan exclusieve interviews met renners, uitgebreide analyses van de etappes, en documentaires over de geschiedenis en de cultuur van de Tour de France.

Een van de voordelen van het kijken naar de Tour de France op Discovery Plus is de mogelijkheid om de actie op verschillende apparaten te bekijken, zoals smartphones, tablets, computers en smart tv’s. Bovendien kun je, als je een etappe mist, deze op elk gewenst moment terugkijken, dankzij de on-demand mogelijkheden van de service.

Live Tour de France kijken via Sporza in België

In België biedt Sporza, de sportafdeling van de openbare omroep VRT, uitgebreide dekking van de Tour de France. Al jarenlang zijn ze een betrouwbare bron voor wielerfans die de grote Tour willen volgen, en dat zal in 2024 niet anders zijn.

Sporza zendt elke etappe van de Tour de France live uit op televisie, met deskundig commentaar dat zowel de doorgewinterde wielerliefhebber als de gelegenheidskijker zal bekoren. Daarnaast biedt Sporza via hun website en de Sporza-app livestreams van elke etappe, zodat je de race overal kunt volgen. Het online platform is ook een rijke bron van aanvullende content, zoals achtergrondartikelen, interviews met renners en analyses van de race. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, met Sporza mis je geen moment van de Tour de France 2024.

De Beste Podcasts om de Tour de France 2024 te Volgen

De wereld van de Tour de France is breed en divers, en podcasts zijn een geweldige manier om diepte en inzicht te krijgen in wat er achter de schermen gebeurt. Hier zijn enkele van de beste Nederlandse podcasts om de Tour de France 2024 te volgen:

  1. De Rode Lantaarn: Presentatoren Tim de Gier en Willem Dudok analyseren Tour de France en bieden interessante inzichten in de tactieken, de winnaars en verliezers.
  2. Live Slow Ride Fast: Dagelijks geven oud-wielrenners Laurens ten Dam, Thomas Dekker en Stefan Bolt hun blik op de Tour de France 2024. Ze doen dit middels twee podcasts per dag, namelijk een voorbeschouwing (Le Matin) en een nabeschouwing (Villa Tour). De Thomas en Laurens geven met hun eigen Tour ervaring een unieke blik op wat er dagelijks gebeurd.
  3. De Grote Plaat: Een unieke mix van muziek en wielrennen. Hosts John den Braber en Blaudzun praten over de etappes, interviewen gasten uit de muziek- en wielerwereld.
  4. NOS Wielrennen: Met hosts Gio Lippens en Sebastian Langeveld krijg je een diepgaande blik op de Tour, met boeiende gesprekken, interviews en achtergrondinformatie.
  5. WielerFlits: In deze podcast nemen de experts van WielerFlits je mee door de meest recente ontwikkelingen in de Tour, waarbij ze een grondige analyse en hun eigen unieke perspectieven bieden.
  6. In Het Wiel: Mede-gepresenteerd door Thijs Zonneveld, een gerespecteerd wielerjournalist en voormalig profwielrenner. Deze podcast biedt deskundige analyse en fascinerende interviews met sleutelfiguren in de sport.

Deze podcasts zijn ideaal voor iedereen die dieper wil duiken in de fascinerende wereld van de Tour de France 2024. Ze bieden niet alleen waardevolle inzichten en analyses, maar ook boeiende verhalen en anekdotes uit de wielerwereld. Mis jij enkele Tour de France podcasts laat het ons weten!

Conclusie Tour de France volgen

Of je nu de voorkeur geeft aan het traditionele televisie kijken via de NOS en Sporza, of de flexibiliteit van het streamen op Discovery Plus, er zijn in Nederland en België volop mogelijkheden om de Tour de France 2024 te volgen. Naast video zijn er ook tal van podcasts beschikbaar.

Het belooft weer een spannend evenement te worden, vol dramatische wendingen, heroïsche inspanningen en prachtige landschappen. Zorg dus dat je niets mist van de actie! Lees hier meer over live wielrennen kijken.

Favorieten Tour de France 2024

Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard blijven de hoofdkanshebbers voor de gele trui in de Tour de France 2024. Pogačar, met zijn meerdere Tour-overwinningen, is altijd een geduchte tegenstander, terwijl Vingegaard, na zijn succes in voorgaande jaren, bewezen heeft dat hij een serieuze bedreiging vormt voor Pogačar’s dominantie. Beide renners hebben een uitstekende ondersteuning van hun teams, waardoor ze in een goede positie verkeren om te strijden voor de algehele overwinning.

Naast Pogačar en Vingegaard zijn andere kanshebbers voor de Tour de France 2024 onder andere Primoz Roglič, die zich richt op zijn prestaties met het nieuwe team Bora-Hansgrohe, en Simon Yates, die sterk presteert bij Team Jayco-AlUla. Carlos Rodríguez, van Ineos Grenadiers, en Adam Yates, die weer voor UAE Team Emirates uitkomt, worden ook gezien als serieuze kanshebbers voor de eindoverwinning.

Gerelateerde artikelen over live sport kijken