Apple TV+ – Alles wat je moet weten over Apple streamingdienst

Geschatte leestijd: 6 minuten

Op 1 november 2019 is de streamingdienst van Apple gelanceerd. De dienst draagt de naam Apple TV+. Is video on demand service van Apple een aanval op de andere videodiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Videoland?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, moeten er wel eerst andere vragen beantwoordt worden. Hoeveel kost een abonnement van Apple TV+? Welke content is er beschikbaar zijn op de videodienst van Apple? Met welke bedrijven gaat Apple een samenwerking aan?

In dit artikel bespreken wat er allemaal al bekend is over de Apple streamingdienst.

Apple TV+ aanbod - abonnement Apple TV+ kosten

Apple streamingdienst – Apple TV+

Lancering streamingdienst Apple TV+

Nadat er al lang geruchten gingen over een videodienst van Apple, presenteerde de hardwarefabrikant op 25 maart 2019 de videodienst officieel aan het publiek. Sinds 1 november 2019 is Apple’s video on demand service officieel beschikbaar op de markt.

Apple TV+ - Apple Originals

Aanbod Apple streamingdienst

Apple beschikt nog niet over zo’n uitgebreide catalogus als we bijvoorbeeld kennen bij Netflix en heeft ook niet als Disney vele licenties in haar bezit., Wel heeft Apple een flink aantal exclusieve titels voor haar streamingdienst beschikbaar.

Direct bij de lancering had Apple 9 exclusieve producties beschikbaar en deze producties kennen geen onbekende namen. Apple heeft namen als Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Reese Witherspoon en Jennifer Aniston aan zich verbonden.

Onder deze 9 exclusieve titels voor de streamingdienst van Apple valt onder ander The Morning Show. Dit is een komische dramaserie die afspeelt op de werkvloer van Amerikaanse talkshow, waarin Jennifer Aniston en Reese Witherspoon de hoofdrol spelen.

In een andere serie, die naam See draagt, is de mensheid haar gezichtsvermogen verloren, waardoor de mensheid andere manieren van communiceren moet uitvinden. Wanneer er een tweeling geboren wordt die wel kunnen zien, zorgt dit voor de nodige opschudding. Bekende acteurs in See zijn Jason Momoa en Alfre Woodard uit o.a. Game of Thrones.

Zoals hierboven al te lezen was heeft Apple ook Oprah Winfrey binnen boord gehaald. Zij heeft namelijk een exclusief contract getekend voor Apple TV+ en gaat meerdere producties maken voor de video on demand service. Naast Oprah heeft Apple ook Steven Spielberg gestrikt. Hij werkt voor de streamingdienst van Apple aan een vervolg van de Amazing Stories-serie.

Verder verschijnt Helpster, een kinderserie van de makers van Sesam Straat, For All Mankind, Little America en Little Voices op Apple TV+.  Daarnaast zijn er ook nog veel nieuwe producties in ontwikkeling, waaronder vervolgen van Band of Brothers en The Pacific.

Apple TV+ MLS Season Pass

MLS Season

Naast films, series en documentaires heeft Apple ook interesse in het uitzenden van sporten. Het bedrijf sloeg een grote slag met het binnen halen van de wereldwijde uitzendrechten van de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. Alle wedstrijden van de MLS zijn vanaf 2023 via Apple TV+ te bekijken.

Apple streamingdienst - Apple Video - aanbod Apple videodienst - Apple TV+

Kosten streamingdienst Apple TV+

De kosten voor Apple TV+ zullen € 9,99 per maand bedragen en is voor 7 dagen gratis uit te proberen. Met deze prijs zet Apple zich goedkoper in de markt dan bijvoorbeeld Netflix. Voor mensen die nieuwe hardware van Apple kopen, zoals een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Ipod Touch of Mac, mogen de streamingdienst van Apple zelfs één jaar gratis gebruiken.

Apple TV Plus voor studenten

Ook voor studenten heeft Apple iets leuks bedacht. Studenten kunnen namelijk de video on de mand service gratis gebruiken. Ook beschikt een abonnement van Apple’s streamingdienst over Family Sharing, waarmee het abonnement met 5 andere gezinsleden te delen is.

Apple Streamingdienst - Apple Video - Netflix Killer - Apple TV+

Apple TV+ app beschikbaar

Uiteraard is Apple TV+ op alle apparaten van Apple via een app te bekijken. Maar ook een aantal nieuwe smart TV’s van Samsung en Sony zullen de Apple TV+ App aanbieden. Beschik je niet over één van deze apparaten dan is Apple TV+ ook, zoals bijvoorbeeld Netflix, gewoon via je internetbrowsers als Chrome, Safari en Firefox te bekijken.

Ook is er een app van de streamingdienst van Apple voor Google TV-apparaten beschikbaar. Hierdoor is de Google Chromecast ook te gebruiken. 

Probeer nu Apple TV+ 7 dagen gratis uit.

Wordt Apple Video een Netflix killer?

Uiteraard is deze vraag niet helemaal te beantwoorden, maar het staat vast dat Apple gigantisch veel potentie heeft om in deze markt te gaan knallen. Apple heeft een hele grote groep fans/gebruikers van hun hardware en diensten. Als ze deze groep allemaal naar de videodienst kunnen sturen zullen ze heel groot kunnen worden, waardoor ook weer meer partijen hun content op de streamingdienst. En doordat ze de dienst aan al hun gebruikers gratis aanbieden, lijken ze hier al direct een grote slag te slaan.

Daarnaast beschikt Apple over gigantisch veel cash, waarmee ze zelf heel veel content kunnen produceren. Het aanbod van de streamingdienst van Apple zal namelijk het meest belangrijk zijn voor het succes. Op dit vlak heet Apple bijvoorbeeld wel een achterstand op de streamingdienst van Disney. Kortom, tijd zal moeten uitwijzen of het een succes wordt.

Apple streamingdienst voor games

Naast een video on demand service lijkt Apple haar assortiment te willen uitbreiden met een streamingdienst voor games. Lees hier meer over de mogelijke cloud gaming service van Apple.

Nieuws AppleTV+

Forse prijsstijging voor Apple TV+, Apple One & Apple Arcade

Vanaf gisteren worden nieuwe abonnees van Apple TV+ geconfronteerd met een aanzienlijke prijsverhoging.

KPN biedt eindelijk ondersteuning voor Apple TV+

KPN biedt eindelijk ondersteuning voor de Apple TV app. Deze app is nu beschikbaar voor KPN TV+ decoder gebruikers, waardoor zij Apple TV+ direct kunnen streamen.

HBO Max duwt Disney+ van het podium in de VS

In de VS is HBO Max Disney+ voorbijgestreefd, maar Netflix blijft tweede. Amazon Prime Video is echter de meest populaire streamingservice.

Ontdek de Onmisbare Voetbalseries en Voetbaldocumentaires van het Moment

Voetbal heeft wereldwijd miljoenen fans in zijn greep, en het is geen verrassing dat er talloze boeiende voetbalseries en meeslepende voetbaldocumentaires zijn die de harten van liefhebbers veroveren.

Review

Apple TV+

7.9 out of 10
€9.99

Apple TV+ is een streamingdienst van Apple, gelanceerd in 2019, die exclusieve originele content biedt en beschikbaar is via abonnement op diverse apparaten.

Aanbod
7.8 out of 10
Integraties
7.5 out of 10
Platform & app
7.5 out of 10
Prijs
8.6 out of 10

Voordelen

Prijs

Combi Apple ecosysteem

Nadelen

Integraties vooral focus op Apple hardware

Apple videodienst vergelijken

Ook de streamingdienst van Apple is terug te vinden in onze vergelijk. Vergelijk nu online videodiensten die actief zijn op de Nederland streamingmarkt, zoals HBO Max, Disney Plus en Prime Video.

Apple lanceerde in 2019 ook abonnementsdienst Apple Arcade. Met Apple Arcade zijn een grote selectie games uit de App Store voor een vast bedrag per maand te spelen. Lees hier alles over Apple Arcade.

Daarnaast lijkt Apple zich nog meer in de gaming markt te willen roeren. Geruchten vertellen dat Apple mogelijk werkt aan een eigen cloud gaming service. Lees hier de informatie tot nu toe over Apple’s cloud gaming service.

Probeer nu Apple TV+ 7 dagen gratis uit.