Canal+ streamingdienst: betaalbare exclusieve films en series

Geschatte leestijd: 5 minuten

Bij de keuze voor een premium streamingdienst is het belangrijk dat u een dienst kiest die aansluit bij uw kijkvoorkeuren.

Canal+ staat op het punt om Nederlandse kijkers een exclusieve mix van internationale en lokale content te bieden, zonder dat u vastzit aan traditionele kabelpakketten.

Dit artikel loodst u door alles wat u moet weten over Canal+ zodat u kunt besluiten of deze dienst bij uw entertainmentbehoeften past.

Wat is Canal+?

Canal+ is een toonaangevend Frans televisienetwerk en streamingdienst, opgericht in 1984. Het staat bekend om zijn rijke assortiment aan originele programmering, waaronder films, documentaires, sport en series. Met een nadruk op kwaliteit en diversiteit, heeft Canal+ een reputatie opgebouwd voor het bieden van premium content, vaak exclusief beschikbaar voor haar abonnees.

In Frankrijk heeft Canal+ een legendarische status bereikt door zijn investering in filmproductie en distributie, evenals het uitzenden van topvoetbalcompetities en andere grote sportevenementen. Het brengt ook internationaal erkende series en shows, sommige daarvan zijn eigen producties die prijzen hebben gewonnen en wereldwijde faam hebben verkregen.

Met de uitbreiding naar de Nederlandse markt belooft Canal+ een selectie van deze hoogwaardige content te brengen, aangepast aan de Nederlandse kijker. Dit omvat de mogelijkheid om toegang te krijgen tot hun exclusieve series, de nieuwste films direct na de bioscooprelease, en live sportevenementen – allemaal voor het eerst beschikbaar voor een Nederlands publiek.

Aanbod films & series

Canal+ zal zijn intrede doen op de Nederlandse streamingmarkt met een rijk assortiment aan content, met een focus op Europese titels. Het aanbod zal bestaan uit Canal+ Originals, evenals exclusieve titels van samenwerkingspartners zoals Viaplay, Fremantle, Dutch CORE, Lionsgate en Lumière.

Bij de lancering zal de nieuwe Canal+ Original serie ‘The Brigade’, een Franse actieserie over een team van jonge eliteagenten, in première gaan, evenals het nieuwe seizoen van de Noorse thrillerserie ‘Fury’. Daarnaast zal Canal+ een reeks van recente producties van de Amerikaanse betaalzender Showtime exclusief aanbieden, waaronder ‘Billions’ en ‘Smilf’, samen met FX-titels als ‘Pose’ en ‘What We Do in the Shadows’. Complete seizoenen van ‘The Americans’, ‘Sons of Anarchy’ en ‘Dexter’ zullen ook beschikbaar zijn, evenals een mix van originele series en internationale aankopen

Voordelen streamingdienst Canal+

In Nederland zijn er veel streamingdienst beschikbaar. Daarom is het interessant om naar de voordelen van de streamingdienst Canal+ te kijken. Hieronder hebben we de voordelen van de streamingdienst uiteengezet:

Exclusieve content

Canal+ onderscheidt zich door zijn exclusieve rechten op veel originele series en films, die nergens anders beschikbaar zijn. Deze content, gecreëerd door topfilmmakers en -talenten, garandeert dat abonnees toegang hebben tot unieke en meeslepende verhalen.

Hoge kwaliteit streaming

Abonnees van Canal+ genieten van de hoogste beeldkwaliteit met 4K en HDR-opties, waardoor een thuisbioscoopervaring mogelijk wordt die niet onderdoet voor een echte bioscoop.

Gebruiksgemak

Canal+ biedt een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om nieuwe favorieten te vinden met gepersonaliseerde aanbevelingen gebaseerd op kijkvoorkeuren.

Flexibele kijkopties

Met Canal+ hebben gebruikers de vrijheid om live te streamen en gemiste content on-demand te bekijken, waardoor ze volledige controle hebben over hun kijkervaring, ongeacht waar ze zijn.

Kosten Canal+ abonnement

Binnenkort introduceert Canal+ haar nieuwe streamingdienst in Nederland, met een abonnement vanaf € 4,99 per maand, beschikbaar via canalplus.nl. Nieuwe abonnees kunnen genieten van een gratis proefperiode van zeven dagen. Na deze periode is het abonnement maandelijks opzegbaar, wat een flexibele kijkervaring biedt.

De app ondersteunt gelijktijdig gebruik op meerdere apparaten door twee gebruikers. Bovendien zullen zowel bestaande als nieuwe gebruikers van de Canal Digitaal TV App toegang krijgen tot een uitgebreid aanbod van films en series via hun huidige app.

Samenwerking met Ziggo

Canal+ heeft een strategische samenwerking opgezet met Ziggo, waardoor de streamingdienst naast haar direct-to-consumer aanbod via een app ook direct toegankelijk wordt voor Ziggo-klanten. De Canal+ app zal binnenkort geïntegreerd worden in de Mediabox Next en Next Mini.

Deze samenwerking wordt met enthousiasme ontvangen door Robin Kroes, directeur Consumentenmarkt bij Ziggo. Hij benadrukt de waarde van deze samenwerking door te wijzen op de hoogwaardige aanvulling die het biedt op het bestaande streamingaanbod van Ziggo. Klanten krijgen hierdoor een nog uitgebreider entertainmentpakket aangeboden op één enkel platform, wat de gebruikservaring stroomlijnt en de toegang tot kwaliteitsentertainment vereenvoudigt.

Verschillen tussen Canal+ en Canal Digitaal

Canal+ en Canal Digitaal zijn twee verschillende entiteiten van binnen de televisie- en streamingwereld, hoewel ze historisch met elkaar verbonden zijn. Canal Digitaal, eerder bekend als CanalDigitaal, is een Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie via het satellietnetwerk van SES Astra, en daarnaast van IPTV. Beide diensten zijn onderdeel van Vivendi via de M7 / Canal+ Group.

De naam is ontstaan na een overname door Canal+ en heeft een verwijzing naar het moederbedrijf (Canal, Frans voor kanaal). Canal Digitaal biedt een vergelijkbaar aanbod als kabeltelevisie en interactieve televisie en staat bekend om zijn satellietdiensten die ook veel buitenlandse zenders en Nederlandse radiozenders ongecodeerd aanbieden.

Nieuws

CANAL+ start streamingdienst in Nederland

CANAL+ heeft haar nieuwe streamingdienst in Nederland gelanceerd. Deze dienst is beschikbaar via de bekende appstores en bij Ziggo.

CANAL+ keert terug naar Nederland met nieuwe streamingdienst

De terugkeer van CANAL+ naar Nederland is officieel aangekondigd. Met een nieuw platform wil het een stempel drukken op de markt.

Vergelijk streamingdiensten

Op vergelijkstreaming.nl is een overzicht met alle verschillen van de streamingdiensten in Nederland. Hierdoor is Canal+ met streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Videoland te vergelijken.

Vergelijk video on demandaanbieders