Het filmhuis online? Ontdek Picl

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ga je wel eens naar filmhuis of filmtheater? Vanaf nu hoef je je huis niet meer uit, want via het Nederlandse Picl kijk je tijdens de release de mooiste Nederlandse cinema of arthouse films vanaf je bank.  Picl is namelijk het filmhuis online.

In dit artikel lees je alles over het online filmhuis Picl.

Wat is online filmhuis Picl?

Picl is opgericht door mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousefilms. Via Picl willen zijn deze enthousiasme overbrengen aan andere mensen. In samenwerking met 20 Nederlandse filmhuizen biedt Picl een filmaanbod met de nieuwste premièrefilms en documentaires. Deze filmhuis films zijn direct bij de release in het filmtheater exclusief online te streamen via Picl.

Picl ziet zich zelf niet als concurrentie voor de filmtheaters, maar als aanvulling op filmhuizen. Uit marktonderzoek blijkt zelfs dat veel filmhuis film liefhebbers ook gewoon naar het filmtheater gaan. Verder ontvangen de 20 aangesloten filmhuizen een deel van de inkomsten van Picl. Je kan zelfs bij het kijken van een film aangeven welk filmtheater jij wil steunen.

Picl - filmhuis online - filmhuis films - aanbod picl

Aanbod Picl

Het aanbod van online filmhuis Picl is ook significant anders dan bijvoorbeeld Netflix. Alle films van Picl komen van filmhuizen, maar het zijn zeker niet alleen maar onbekende titels. Bekende en bekroonde filmhuis films als Cold War, Girl en Minding the Gap zijn op Picl te bekijken.

Filmhuizen kenmerken zich door een strenge kwaliteitscontrole op het aanbod. Er wordt verder gekeken dan alleen potentiele bezoekersaantallen. Je zult dan ook zien dat veel films op Picl goed gerecenseerd zijn. Ook zijn het vaak films die vaak een diepere politieke, culturele of sociale lading hebben. Het doel gaat verder dan puur vermaak. Verder is het aanbod filmhuis films langer te bekijken op Picl dan dat ze beschikbaar zijn in een filmtheater in de buurt (meestal 3-4 maanden).

Picl - filmhuis online - filmhuis films - aanbod picl - filmtheaters

Prijs online filmhuis Picl

Veel video on demand-aanbieders maken gebruik van een abonnementsstructuur. Picl wijkt hier vanaf door films per stuk aan te schaffen. De filmhuis films zijn voor € 8,50 te bekijken. Deze prijs staat gelijk aan een bioscoopkaartje. Alle films kan je eenvoudig via je telefoon, laptop, pc of tablet kijken zonder de filmhuis films te hoeven te downloaden.

Vergelijk Picl met andere video on demand-aanbieders

Ondanks dat je Picl niet echt goed kan vergelijken met video on demand-aanbieders als Netflix of Amazon Prime. Toch hebben wij Picl toegevoegd aan onze vergelijker.

Vergelijk video on demand-aanbieders

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp