Nextory; honderdduizenden luisterboeken en e-books

Geschatte leestijd: 6 minuten

Sinds december 2020 is Nextory in Nederland beschikbaar. Nextory is een aanbieder van luisterboeken en e-books. In Nederland gaat de service de concurrentie aan met o.a. Kobo Plus en Storytel.

Wat is het boekenaanbod? Hoe werkt de app van Nextory? Wat zijn de maandelijkse kosten van de service? Op welke apparaten is Nextory te gebruiken?

In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en meer.

Nextory kosten - Nextoy review - Nextory aanbieding

Nextory Nederland

Nextory is in 2015 in de Zweedse stad Stockholm opgericht. Met als doel om zoveel mogelijk boeken overal ter wereld beschikbaar maken. Het Zweedse bedrijf wil hiermee iedereen uitdagen om het plezier in lezen te ontdekken. 

Sinds december 2020 is de service in Nederland actief, maar maakte na thuisland Zweden al eerder zijn intrede in Finland, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Spanje.

Aanbod

De service biedt zowel e-books als luisterboeken aan. De volledige catalogus bestaat uit zo’n 200.000 boeken. Je vindt er boeken standaard uitgevoerd in twee versies: als e-book en audiobook. Sommige boeken hebben overigens maar één van de twee uitvoeringen, dan is er òf een e-book òf een audiobook te vinden.

Hoewel Nextory van origine geen Nederlandse aanbieder is, beschikt het toch over veel Nederlandstalige boeken. Dit zijn boeken van Nederlandse bodem of Engelse boeken waarvan een Nederlandse versie beschikbaar is. 

Populaire luisterboeken Nextory - Kosten Nextory abonnement - Nextory review
Aanbod boeken

Kinderboeken

In de bibliotheek van Nextory vind je naast boeken voor volwassenen ook tal van kinderboeken. Hiermee is de service te gebruiken door het hele gezin. 

Nextory app

Om de (luister)boeken van de service te beluisteren, heb je de app van Nextory nodig. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android voor de smartphone en tablet. 

Er is geen app of webversie beschikbaar voor PC of Mac. Ook is Nextory niet te gebruiken middels een e-reader. 

Gebruik van de Nextory app

De app heeft qua indeling veel weg van wat we o.a. van Spotify kennen. Het menu van de app zit onderaan je scherm en is verdeeld in vier knoppen: boekentips, zoeken, opgeslagen en account.

Boekentips

De pagina ‘Boekentips’ geeft zoals de naam al zegt tips voor beschikbare boeken. Deze tips zijn verdeeld in bijvoorbeeld populair, nieuw, categorieën en thema’s.

Zoeken

De tweede button van het menu is ‘Zoeken’. Deze pagina doet ook wat de naam al zegt. Het is hier mogelijk om met een zoekbalk te zoeken naar het gewenste boek. Je kan zoeken op naam van het boek, auteur en genre. 

Onder de zoekbalk zijn ook alle beschikbare genres van boeken op Nextory zichtbaar. Door te klikken op een genre kom je op de genrepagina. Op deze pagina zijn direct een aantal boeken zichtbaar, maar is het ook mogelijk om de genres nog meer uit te splitsen. 

Een goed voorbeeld van het uitsplitsen van zo’n genre is het genre ‘Kinderen’. Onder dit genre zijn de kinderboeken weer onderverdeeld onder categorieën als leeftijdsgroepen, prentenboeken, verhalen, spanning en sport. 

Nextory App - Nextory kinderboeken - Nextory genres - Nextory review
Filteren op genres en leeftijd in Nextory app

Opgeslagen

De derde button in het menu van de app is ‘Opgeslagen’. Op deze pagina zijn alle boeken die je leest of die je als interessant gemarkeerd hebt te lezen. Je kan maximaal 20 boeken tegelijk lezen of beluisteren. Al deze boeken worden dan gedownload en opgeslagen op je telefoon of tablet. 

Verder kan je onder ‘Opgeslagen’ ook je leesgeschiedenis bekijken. Welke boeken je uitgelezen hebt, hoeveel uur je gelezen hebt en je kan een nieuwe uitdaging creëren door voor jezelf een doel te stellen omtrent het aantal boeken dat je wil lezen in een gekozen periode.

Account

De laatste button in het menu is je account. Op deze pagina kan je o.a. je account beheren, switchen tussen de verschillende profielen en andere instellingen van de app aanpassen. 

Kosten Nextory abonnement

De Zweedse aanbieder van (luister)boeken biedt twee verschillende abonnementen aan, bestaande uit Goud en Familie. 

Goud is het standaard Nextory abonnement en is maar door 1 gebruiker tegelijk te gebruiken. Na de gratis proefperiode van 30 dagen kost het abonnement € 11,99 per maand.

Het abonnement Familie, is zoals de naam zegt, speciaal voor de hele familie. Afhankelijk van hoeveel verschillende mensen het account gebruiken verschilt de prijs. Voor 2 gebruikers kost het abonnement € 14,99 per maand, voor 3 gebruikers € 19,99 en bij 4 gebruikers € 23,99.

Probeer Nextory 30 dagen gratis uit.

Abonnement Goud Familie
Profielen 4 4
Gebruikers tegelijk 1 2-4
Proefperiode 30 dagen 30 dagen
Kosten € 11,99 p/m € 14,99 p/m
Uitproberen

Nieuws

Het laatste nieuws over de aanbieder van luisterboeken en ebooks hebben wij hieronder verzameld.

Nextory review

Nextory is niet zomaar een e-boekenplatform. Het is een revolutie in hoe we lezen, leren en groeien. Het brengt de wereld van literatuur naar onze vingertoppen en opent de deur naar onbeperkte mogelijkheden. Of je nu een fervent lezer bent of gewoon op zoek bent naar een handige manier om meer te lezen,

Om een soort van oordeel over het platform te geven, hebben we een review gemaakt. Een review middels een korte opsommingen van pluspunten en minpunten.

Nextory

7.8 out of 10
€11.99

Nextory is een Zweedse digitale abonnementsdienst voor het lezen van boeken en luisteren naar audioboeken. De dienst biedt toegang tot meer dan 300.000 titels in verschillende talen en genres, en streeft ernaar om lezen en luisteren gemakkelijker en toegankelijker te maken voor mensen wereldwijd.

Aanbod
8 out of 10
Integraties
7 out of 10
Platform & App
8 out of 10
Prijs
8 out of 10

Voordelen

Groot aanbod van (luister)boeken

Nederlandstalige boeken

Gebruiksvriendelijke app

Nadelen

Weinig integraties met apparaten

De € 11,99 per maand is hoger dan concurrenten in de markt.

Vergelijk luisterboeken en audiobooks

Op de markt van luisterboeken en audiobooks zijn er naast Storytel nog meer aanbieders. Daarom hebben we een vergelijker gemaakt, waarmee o.a. Audible, Kobo Plus, Storytel en Luisterbieb vergeleken worden op basis van kosten, aanbod, app en meer.

Vergelijk luisterboek abonnementen en audiobooks

Veelgestelde vragen

Wat is Nextory?

Nextory is een aanbieder van luisterboeken en e-books. Het Zweedse bedrijf zegt over een bibliotheek van 200.000 boeken te beschikken. Lees hier meer.

Wat is het aanbod van boeken?

Nextory zegt over een bibliotheek van 200.000 boeken te beschikken. Het gaat om boeken voor zowel kinderen en volwassen in alle soorten genres. Lees meer over het aanbod.

Hoe kan ik boeken lezen/luisteren via Nextory?

De service is te gebruiken via een app. Er is een app voor Android en iOS smarpthones en tablets. Lees meer over de app.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Nextory biedt twee verschillende soorten abonnementen aan. Het meest gekozen abonnement kost € 11,99 per maand (Lanceringsaanbieding is € 9,99). De service is 30 dagen gratis uit te proberen. Lees meer.

Is Nextory gratis?

De aanbieder van luisterboeken is 30 dagen gratis te proberen. Daarna dient er een bedrag per maand betaald te worden.

Is er een limiet aan hoeveel boeken ik kan lezen op Nextory?

Nee! Er is geen limiet aan hoeveel boeken of tijdschriften je kunt lezen op Nextory. Het is echt een ‘all-you-can-read’ buffet.

Kan Nextory op een ereader gebruiken?

Nextory is niet te gebruiken middels een e-reader.