Cloud gaming services & Gamediensten

Cloud gaming lijkt de nieuwe generatie van gaming te worden. Fysiek games en zelfs een fysieke console of computers zullen dan niet meer nodig zijn. Bedrijven als Amazon, Google en Microsoft werken allemaal hard om hun eigen (cloud) gaming services, ook wel Game as a Service genoemd, te ontwikkelen. Ook het Nederlandse Utomik bevindt zich in deze markt. Daarnaast heeft Apple ook gamedienst Apple Arcade gelanceerd. Maar wat zijn de verschillen tussen de cloud gaming services en gamediensten van deze techbedrijven.

In deze vergelijking zijn de verschillen tussen de cloud gaming services en gamediensten op een rijtje gezet. Wat zijn de kosten van een game streamingdienst? Wat is het aanbod games? Welke diensten maken gebruik van de cloud?

Cloud gaming vs Gamediensten

In de onderstaande vergelijker hebben wij onderscheid gemaakt in cloud gaming services en gamediensten. Bij cloud gaming diensten worden games vanuit de cloud gestreamd naar het apparaat van de gebruiker. De games worden dus niet geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker.

Bij de gamediensten draait het om diensten waarbij voor een vast maandelijks bedrag games te spelen zijn. Deze games moeten wel op het apparaat van de gebruiker worden geïnstalleerd en draaien dus niet vanuit een datacenter.

Cloud gaming & gamestreamingdiensten vergelijker

De cloud gaming service en gamediensten vergelijking is in ontwikkeling

FunctionaliteitGoogle ArcadePlayStation NowUtomikMicrosoft Project xCloudShadowNvidia Geforce
Prijs€ 9,99 p/m€ 9,99 p/m€ 6,99 p/mOnbekendBoost € 14,99 p/m Ultra € 29,99 p/m Infinite € 49,99 p/m€ 5,49 p/m
Proefperiode2 maanden7 dagen 14 dagenOnbekendGeen90 dagen
Aantal gamesOnbekendHonderden1000+ OnbekendOnbeperktOnbeperkt
Exclusieve gamesJaJaNeeJaNeeNee
PlatformenPC met Google Chrome Smarpthone met Android TV met Google ChromecastPlayStation-consolesPCSmartphone met AndroidPCPC

In béta

Gamediensten vergelijken

FunctionaliteitApple ArcadeXbox GamepassPlayStation Plus
Prijs€ 4,99 p/mUltimate € 12,99 p/m Console: € 9,99 p/m PC € 3,99 p/m€ 8,99 p/m
Proefperiode1 maand1e maand voor € 1,00Nee
Family abonnementDelen met 6 gezinsledenNeeNee
Aantal games100+100+Maandelijks aantal gratis games
Exclusieve gamesExclusief voor iOSJaJa
PlatformeniPhone iPad Macbooks & iMac Apple TVPC Xbox-consolesPlayStation-consoles

Andere soorten streamingdiensten vergelijken

Op vergelijkstreaming.nl kan je naast cloud gaming ook aanbieders van video on demand en muziekstreamingdiensten vergelijken. Deze diensten zijn te vergelijken via eigen overzicht pagina. Door op de onderstaande iconen te drukken bereik je bijhorende pagina. 

Laatste Cloud Gaming artikelen

Amazon Luna; de gamestreamingdienst van Amazon
Amazon Luna; de gamestreamingdienst van Amazon

Amazon heeft tijdens een eigen hardware-event hun cloud gaming service Luna aangekondigd. Er ging al lange tijd geruchte rond dat de techgigant bezig was met een eigen gamestreamingdienst. Amazon Luna…

Microsoft Project xCloud: Xbox streamingdienst
Microsoft Project xCloud: Xbox streamingdienst

Tijdens gamebeurs E3 2018 maakt Microsoft bekend dat ze bezig zijn met een Xbox streaming service. Later dat jaar werd deze streamingdienst onthuld als Microsoft Project xCloud. Na twee jaar intensief…

PlayStation Now (PS Now); de streamingdienst van PlayStation
PlayStation Now (PS Now); de streamingdienst van PlayStation

PlayStation Now is de streamingdienst van PlayStation. Wat biedt de cloud gaming service van Sony? Wat is de prijs van PS Now? En meer.