Cloud gaming services & Gamediensten

Cloud gaming lijkt de nieuwe generatie van gaming te worden. Fysiek games en zelfs een fysieke console of computers zullen dan niet meer nodig zijn.

Bedrijven als Amazon, Google en Microsoft werken allemaal hard om hun eigen (cloud) gaming services, ook wel Game as a Service genoemd, te ontwikkelen. Ook het Nederlandse Utomik bevindt zich in deze markt.

Daarnaast heeft Apple de gamedienst Apple Arcade en Microsoft Game Pass gelanceerd. Maar wat zijn de verschillen tussen de cloud gaming services en gamediensten van deze techbedrijven.

In deze vergelijking zijn de verschillen tussen de cloud gaming services en gamediensten op een rijtje gezet. Wat zijn de kosten van een game streamingdienst? Wat is het aanbod games? Welke diensten maken gebruik van de cloud?

Cloud gaming vs Gamediensten

In de onderstaande vergelijker hebben wij onderscheid gemaakt in cloud gaming services en gamediensten. Bij cloud gaming diensten worden games vanuit de cloud gestreamd naar het apparaat van de gebruiker. De games worden dus niet geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker.

Bij de gamediensten draait het om diensten waarbij voor een vast maandelijks bedrag games te spelen zijn. Deze games moeten wel op het apparaat van de gebruiker worden geïnstalleerd en draaien dus niet vanuit een datacenter.

Cloud gaming & gamestreamingdiensten vergelijker

Gamediensten vergelijken

Veel techgiganten stappen in cloudgaming

In 2020 werd ook duidelijk dat Amazon en Facebook de markt van cloudgaming betreden.

Amazon lanceerde haar gamestreamingdienst Luna en Facebook maakte bekend dat ze cloud gaming aan het gameportaal Facebook Gaming gaan toevoegen.

Ook weten we dat Apple werkt aan een cloud gaming service, alleen heeft het techbedrijf nog niet bekendgemaakt wanneer dit gaat gebeuren. We weten dus alleen dat er een gamestreamingdienst van Apple komt.

Andere soorten streamingdiensten vergelijken

Op vergelijkstreaming.nl kan je naast cloud gaming ook aanbieders van video on demand en muziekstreamingdiensten vergelijken. Deze diensten zijn te vergelijken via eigen overzicht pagina. Door op de onderstaande iconen te drukken bereik je bijhorende pagina. 

Laatste Cloud Gaming artikelen

4 op de 10 Nederlanders heeft een gameconsole

4 op de 10 Nederlanders heeft een gameconsole

Jelco Haverkampjun 27, 20221 min read

Uit onderzoek van Telecompaper onder 1750 Nederlanders blijkt 39 procent een gameconsole in huis hebben. Onder deze groep met een gameconsole is de PlayStation het populairst, want 60% heeft een…

Speel alle games uit je eigen collectie via Xbox Cloud Gaming

Speel alle games uit je eigen collectie via Xbox Cloud Gaming

Jelco Haverkampjun 9, 20222 min read

Microsoft is van plan om later dit jaar veel meer games naar Xbox Cloud Gaming te brengen. Door deze uitbreiding wordt het voor Xbox Game Pass Ultimate-abonnees mogelijk het grootste…

Microsoft wijzigt koers van dongle voor Xbox Cloud Gaming

Microsoft wijzigt koers van dongle voor Xbox Cloud Gaming

Jelco Haverkampmei 28, 20222 min read

Al een paar jaar gaan er geruchten dat Microsoft werkt aan een of andere vorm van streaming stick om Xbox Cloud Gaming aan te bieden via een meer betaalbare dongle,…