Cloud gaming services & Gamediensten

Cloud gaming lijkt de nieuwe generatie van gaming te worden. Fysiek games en zelfs een fysieke console of computers zullen dan niet meer nodig zijn.

Bedrijven als Amazon, Google en Microsoft werken allemaal hard om hun eigen (cloud) gaming services, ook wel Game as a Service genoemd, te ontwikkelen. Ook het Nederlandse Utomik bevindt zich in deze markt.

Daarnaast heeft Apple de gamedienst Apple Arcade en Microsoft Game Pass gelanceerd. Maar wat zijn de verschillen tussen de cloud gaming services en gamediensten van deze techbedrijven.

In deze vergelijking zijn de verschillen tussen de cloud gaming services en gamediensten op een rijtje gezet. Wat zijn de kosten van een game streamingdienst? Wat is het aanbod games? Welke diensten maken gebruik van de cloud?

Cloud gaming vs Gamediensten

In de onderstaande vergelijker hebben wij onderscheid gemaakt in cloud gaming services en gamediensten. Bij cloud gaming diensten worden games vanuit de cloud gestreamd naar het apparaat van de gebruiker. De games worden dus niet geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker.

Bij de gamediensten draait het om diensten waarbij voor een vast maandelijks bedrag games te spelen zijn. Deze games moeten wel op het apparaat van de gebruiker worden geïnstalleerd en draaien dus niet vanuit een datacenter.

Cloud gaming & gamestreamingdiensten vergelijker

Gamediensten vergelijken

Veel techgiganten stappen in cloudgaming

In 2020 werd ook duidelijk dat Amazon en Facebook de markt van cloudgaming betreden.

Amazon lanceerde haar gamestreamingdienst Luna en Facebook maakte bekend dat ze cloud gaming aan het gameportaal Facebook Gaming gaan toevoegen.

Ook weten we dat Apple werkt aan een cloud gaming service, alleen heeft het techbedrijf nog niet bekendgemaakt wanneer dit gaat gebeuren. We weten dus alleen dat er een gamestreamingdienst van Apple komt.

Andere soorten streamingdiensten vergelijken

Op vergelijkstreaming.nl kan je naast cloud gaming ook aanbieders van video on demand en muziekstreamingdiensten vergelijken. Deze diensten zijn te vergelijken via eigen overzicht pagina. Door op de onderstaande iconen te drukken bereik je bijhorende pagina. 

Laatste Cloud Gaming artikelen

KPN kondigt integratie van NVIDIA GeForce NOW Cloud Gaming aan

KPN is klaar om de game-ervaring voor zijn klanten naar een hoger niveau te tillen met de introductie van de NVIDIA GeForce NOW cloud gaming service.

Forse prijsstijging voor Apple TV+, Apple One & Apple Arcade

Vanaf gisteren worden nieuwe abonnees van Apple TV+ geconfronteerd met een aanzienlijke prijsverhoging.

PlayStation Portal komt uit op 15 november met een prijskaartje van € 220

Sony heeft bevestigd dat hun veelbesproken nieuwe apparaat, de PlayStation Portal, op 15 november in de winkels zal liggen.

Sony verhoogt prijzen voor PlayStation Plus abonnementen: wat dit betekent voor gamers

Sony heeft onlangs de prijzen van zijn PlayStation Plus-abonnementen verhoogd, wat de jaarlijkse kosten voor de service minder aantrekkelijk maakt dan voorheen.