Podimo; de nieuwe podcastdienst in Nederland

Op 15 april 2022 werd de podcastdienst Podimo in Nederland gelanceerd. Het is in Nederland de eerste betaalde podcastdienst op de markt.

Maar wat is Podimo nou precies? Wat voor aanbod van podcast kunnen verwachten? Wat zijn de maandelijkse kosten van de dienst? En hoe zit het met de app en de integraties?

In dit artikel geven wij antwoord op deze en meer vragen.

Wat is Podimo?

Podimo noemt zich zelf een audio entertainment platform en is in 2019 in Denemarken opgericht door Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse en Eva Laegdsgaard.

Om simpel uit te leggen dat Podimo is, is het makkelijkste om te zeggen dat de dienst een Netflix voor podcasts is. Voor een vast bedrag per maand kan je onbeperkt exclusieve en nieuwe podcasts beluisteren via het platform van het Deense bedrijf. Naast podcasts biedt de service ook luisterboeken aan.

Aanbod

De podcastdienst biedt duizenden podcasts en audioboeken. Om het aanbod te vergrootten nam het bedrijf eerder al de Nederlandse podcastuitgever Dag en Nacht Media over en sloot het een samenwerking met Tony Media. Alle podcasts van deze uitgevers zullen via Podimo te beluisteren zijn.

Enkele podcasts zullen echter exclusief via Podimo te beluisteren zijn, waardoor ze op andere platformen zullen verdwijnen. Bekend is al dat o.a. de podcasts Man man man, de Zelfspodcast, POM en Alle Geschiedenis Ooit exclusief voor gebruikers van audiodienst worden.

aanbod-podimo-podcasts-podimo-audioboeken-podimo-luisterboeken-podimo
Populaire podcasts op Podimo

Het bedrijf is al sinds 2019 actief en produceert dus al jaren in andere landen exclusieve podcasts voor het platform, waardoor er ook Engelstalige podcasts te beluisteren zijn.

Audioboeken

De service presenteert zich als audio entertainment platform en biedt naast podcast ook audioboeken aan. Het aanbod is kleiner dan Storytel en Nextory. Storytel zegt 300.000+ luisterboeken in hun bibliotheek te hebben. Podimo spreekt op hun Engelstalige website over 30.000+ boeken om te luisteren te beschikken.

Wel valt in de app te zien dat de recent verschenen Nederlandse boeken gewoon als luisterboek via de Deense podcastdienst te beluisteren zijn.

App & Integraties

Het audio entertainment platform is alleen via de app op iOS en Android te gebruiken. Er is geen browserversie of app voor op de computer en/of MacBook. Daarnaast zijn er tot zover geen integraties met systemen zoals Sonos bekend.

Kosten Podimo abonnement

Podimo biedt twee verschillende abonnementen aan, namelijk Premium en Premium+. Het verschil tussen de abonnementen is het gebruik van audioboeken via de app. In het Premium+ abonnement is namelijk het gebruik van luisterboeken onbeperkt mogelijk.

Een abonnement is te betalen met iDeal, PayPal en de creditcards van VISA en Mastercard.

Podimo uitproberen

Het podcastplatform is 30 dagen gratis uit te proberen. Daarnaast bieden enkele podcasts zelf ook proefperiodes van 90 dagen aangeboden. Een abonnement met proefperiode is via deze link af te sluiten.

Nieuws

Winnaars Dutch Podcast Awards 2022 bekend

Winnaars Dutch Podcast Awards 2022 bekend

Jelco Haverkampnov 15, 20222 min read

Gisterenavond zijn de Dutch Podcast Awards 2022 uitgereikt. De podcast Achter Gesloten Deuren, geproduceerd door het Financieele Dagblad, ging met de hoofdprijs aan de haal. Achter Gesloten Deuren is een…

Podcastdienst Podimo gelanceerd in Nederland

Podcastdienst Podimo gelanceerd in Nederland

Jelco Haverkampapr 15, 20221 min read

De Deense podcastapp Podimo is officieel in Nederland gelanceerd. Podimo noemt zich zelf een audio entertainment platform en is in 2019 in Denemarken opgericht. Het platform biedt duizenden podcasts en…

Podimo koopt grootste podcastuitgever van Nederland

Podimo koopt grootste podcastuitgever van Nederland

Jelco Haverkampapr 1, 20221 min read

Podimo kondigde onlangs haar komst naar de Nederlandse markt aan. Bij deze aankondiging maakte het Deense gesprek al duidelijk dat ze in gesprek waren met Nederlandse podcastuitgevers voor unieke Nederlandse…

Vergelijk audio platformen

In Nederland is er geen audiodienst, die net als Podimo, zich zo focust op het aanbieden van podcasts. Daarom is het nog niet echt mogelijk om de dienst te vergelijken met andere podcastdiensten. Wel zijn er veel aanbieders van luisterboeken in Nederland beschikbaar, zoals Storytel, Apple Books en Nextory.

Vergelijk luisterboeken abonnementen

In het kort

Wat is Podimo?

Podimo is een audio entertainment platform met duizenden podcasts en audioboeken.

Wat zijn de kosten van Podimo?

De podcastdienst biedt twee verschillende abonnementen, namelijk Premium en Premium+. Premium kost € 4,99 per maand en Premium+ kost € 9,99 per maand.