Netflix Gaming; stapt de streamingdienst in de wereld van games?

Veel partijen willen graag de Netflix van de games worden, maar nu lijkt de streamingdienst zelf de gamingmarkt te betreden. Gaat Netflix Gaming deze naam nu zelf opeisen? 

Netflix werkt aan een game-catalogus voor de streamingdienst. Wat gaat Netflix precies met games doen? Gaat de streamingdienst zelf games ontwikkelen? Wordt het een cloud gaming service? Wanneer kunnen we de nieuwe service verwachten?

Deze vragen en meer zullen wij in dit artikel beantwoorden.

Wat is Netflix?

Netflix werd in 1997 opgericht door Marc Randolph en Reed Hastings. In eerste instantie ging het om een service waarbij het mogelijk was om dvd’s voor een onbepaalde tijd te huren. Deze dvd’s werden via de post in opvallende rode enveloppen verstuurd.

Na verloop van tijd stapte Netflix over op streaming en werden films en series niet meer fysiek verhuurd maar via het welbekende video on demand-platform. In begin 2021 werd bekend dat Netflix meer dan 200 miljoen betalende abonnees heeft.

Netflix Gaming Service

In mei 2021 dook het gerucht op dat Netflix mogelijk ook interesse heeft in het aanbieden van een service voor games. Netflix was namelijk op zoek naar een eindverantwoordelijke voor een nieuwe gamedivisie.

Op 14 juli bracht Bloomberg het nieuws dat Netflix ondertussen de eindverantwoordelijke gevonden heeft. Mike Verdu heeft de leiding over het gameproject gekregen. Verdu was eerder werkzaam bij Electronic Arts en Facebook.

Netflix Gaming, hoe we de service voor het gemak maar even noemen, werd op 2 november 2021 officieel gelanceerd met de komst van de eerste games.

Games moeten een extra segment binnen de streamingdienst worden, net zoals Netflix heeft gedaan met documentaires en stand-up specials. Voorlopig lijken Netflix de games als downloads aan te bieden en wordt Netflix Gaming voorlopig geen cloud gaming service.

Games

Uiteraard is bepalend voor het succes van Netflix Gaming het aanbod van games. Netflix is geen gamebedrijf en beschikt zelf niet over veel studio’s om games te gaan ontwikkelen.

In september 2021 maakte de streamingdienst bekend dat ze de game-ontwikkelaar Night School Studio hebben overgenomen. Dit is de eerste game-gerelateerde overname door Netflix.

De in juli aangetrokken eindverantwoordelijke Mike Verdu heeft ervaring in het ontwikkelen van games. Verdu werkte bij Electronic Arts onder andere aan Star Wars-games, The Sims en Plant vs. Zombies.

Toch lijkt het niet dat Netflix in eerste instantie focust op het ontwikkelen van eigen games. De website Axios vertelt dat het aanbod van games waarschijnlijk een mix wordt tussen games over Netflix-franchises en games van indie-ontwikkelaars.

Op 2 november 2021 werden de eerste games toegevoegd aan de streamingdienst Netflix. Het gaat in eerste instantie om vijf games. De games komen in een aparte rij tussen films en series te staan.

Releasedatum Netflix Gaming

Op 2 november 2021 werden de eerste games aan de streamingdienst toegevoegd. Het aanbod van games via Netflix moet in de komende maanden worden uitgebreid.

Nieuws

Vergelijk cloudgaming en gamediensten

Er is nog niet veel informatie bekend over Netflix Gaming dus het nog niet mogelijk de service te vergelijken met andere gamediensten. Wel zijn andere gamediensten en cloud-gamingservices eenvoudig en snel te vergelijken via onze vergelijker. In deze vergelijker staan diensten als Project xCloud, PlayStation Now en Google Stadia.

Vergelijk cloudgaming en gamediensten

Wat is Netflix Gaming?

Volgens meerdere geruchten werkt Netflix aan een gamedienst à la Apple Arcade. Officieel heeft Netflix het bestaan van de service niet bevestigd.

Welke games komen op de gamedienst van Netflix?

Geruchten zeggen dat het bundel games wordt met games over Netflix-franchises en games van indie-ontwikkelaars.

Wanneer verschijnt Netflix Gaming?

Officieel is er nog niks duidelijk rondom de gamedienst van Netflix. Uit geruchten blijkt dat het Amerikaanse bedrijf focust op 2022 voor de lancering.