Muziekstreamingdienst Deezer

Geschatte leestijd: 5 minuten

Deezer is een populaire muziekstreamingdienst die beschikbaar is in meer dan 180 landen. De dienst biedt gebruikers toegang tot miljoenen nummers van verschillende artiesten en genres.

Wat maakt deze muziekstreamingdienst uniek tegenover concurrenten? Wat zijn de maandelijkse kosten en wat is het aanbod van Deezer? Wat is het verschil met Spotify? Is Deezer gratis?

Lees dit en meer in dit artikel.

Wat is Deezer?

Muziekstreamingdienst Deezer is een populaire manier om toegang te krijgen tot miljoenen nummers van verschillende artiesten. De dienst biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan, waarbij de betaalde abonnementen toegang bieden tot extra functies.

De eerste versie van de muziekstreamingdienst werd in 2006 onder de naam Blogmusik in Parijs opgericht. Blogmusik had geen licentieovereenkomsten en werd op aandringen van de Franse overheid gesloten.

In 2007 herstartte de streamingdienst onder de naam Deezer. Via dienst werd vanaf dan ook alleen muziek aangeboden, waarmee een licentieovereenkomst was afgesloten.

Aanbod

Deezer biedt een grote catalogus met muziek van verschillende genres, waaronder pop, rock, hiphop, jazz en meer. Gebruikers kunnen hun favoriete nummers en artiesten toevoegen aan hun afspeellijsten, of kiezen uit de vele afspeellijsten die door streamingdienst zijn samengesteld.

De dienst biedt ook een “Flow”-functie, waarbij de dienst nummers aanbeveelt op basis van de muziek die de gebruiker al luistert.

Deezer abonnement - Deezer Flow - Deezer of Spotify

Een andere handige functie van Deezer is de “Mixes” -functie, waarbij de dienst automatisch afspeellijsten samenstelt op basis van een bepaald genre of artiest. Dit is een geweldige manier om nieuwe muziek te ontdekken en te genieten van een aantal van de beste nummers uit een bepaald genre.

Deezer abonnementen

De muziekstreamingdienst Deezer biedt verschillende abonnementen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. Er zijn drie hoofdabonnementen namelijk Free, Premium en Family.

Het Free abonnement biedt gebruikers gratis toegang tot alle muziek op Deezer, maar met enkele beperkingen. Zo kunnen gebruikers geen nummers downloaden om offline te luisteren, en zijn er advertenties tussen de nummers. Het Free abonnement is een goede optie voor mensen die af en toe muziek willen luisteren zonder te betalen.

Het Premium abonnement biedt alle functies van het Free abonnement, maar zonder advertenties en met de mogelijkheid om nummers te downloaden voor offline luisteren.

Het Premium abonnement is een goede optie voor mensen die regelmatig muziek luisteren en de extra functies willen zonder te veel te betalen. Ook krijgen gebruikers met dit abonnement toegang tot hogere kwaliteit audio, ook wel FLAC-muziek in High Fidelity genoemd.

Familieabonnement en studentenkorting

Daarnaast biedt Deezer ook een familieabonnement aan, waarmee meerdere mensen toegang krijgen tot de dienst met één abonnement. Dit is een goede optie voor gezinnen die samen muziek willen luisteren.

Voor studenten is een abonnement goedkoper af te sluiten. De studentenkorting bedraagt 50%, waardoor studenten voor de helft van de normale prijs een Premium-abonnement kunnen afsluiten.

Alle abonnementen van Deezer kunnen worden betaald met iDeal, een creditcard of via PayPal. Gebruikers kunnen ook een proefabonnement nemen om de dienst te testen voordat ze beslissen om een abonnement te nemen.

Kosten abonnement

In het onderstaande overzicht hebben wij de kosten van Deezer en de andere verschillen van de abonnementen op een rij gezet:

App & integraties

Met Deezer kunnen gebruikers ook muziek streamen via verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers. Dit maakt het gemakkelijk om onderweg of thuis muziek te luisteren. Voor je desktop of laptop is het mogelijk om de muziekdienst te gebruiken via je browser (Safari, Chrome & Firefox) of door een app(Windows & MacOs) te installeren.

De muziekstreamingdienst is ook beschikbaar voor mobiele apparaten met iOS en Android. Omdat Deezer focus legt op muziekkwaliteit is interessant om te zien dat de dienst integraties heeft met veel audiosystemen. Bekende merken uit de lijst met audiosystemen zijn Bang & Olufsen, Amazon, Bose Music, Harman, Sonos en Yamaha.

De muziekdienst heeft ook veel directe integraties met smart tv’s. Denk hierbij aan Android TV, Samsung TV, Panasonic TV, LG TV en het gamingplatform van Xbox. Daarnaast is de streamingdienst ook met Google Chromecast te gebruiken, waardoor nog meer apparaten te koppelen zijn.

Ook biedt de muziekdienst integraties met wearables van Apple, Fitbit, Garmin en wearables die gebruikmaken van Wear OS. Ook heeft de dienst integraties met verschillende systemen van auto’s, zoals o.a. Android Auto, Apple CarPlay en Waze.

Review Deezer

Deezer

7.8 out of 10
€10.99

Deezer is een populaire muziekstreamingdienst die beschikbaar is in meer dan 180 landen. 

Aanbod
8 out of 10
Interface
8 out of 10
Prijs
7.5 out of 10
App & integraties
7.5 out of 10

Voordelen

Geluidskwaliteit

1 maand proefperiode

Studentenkorting

Nadelen

Integraties

Prijs

Aanbod podcasts

Muziekstreamingdiensten vergelijken

In Nederland zijn er ook veel andere muziekstreamingdiensten beschikbaar. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af wat zijn de verschillen tussen Deezer en Spotify. Maar wat zijn alle voor- en nadelen van de muziekstreamingdienst met haar concurrenten? Vergelijk Deezer o.a. met Spotify en Apple Music.

Vergelijk muziekstreamingdiensten

Veelgestelde vragen

Wat kost Deezer per maand?

De prijs van Deezer kan variëren afhankelijk van het abonnementstype. Er is een gratis abonnement met advertenties, Premium kost € 10,99 per maand en het Family-abonnement kost € 17,99 per maand.

Is er een offline luisteroptie op Deezer?

Ja, met een Deezer Premium, en Family kun je muziek downloaden en offline beluisteren. Het is niet mogelijk middels het Free abonnement

Werkt Deezer op verschillende apparaten en besturingssystemen?

Deezer is compatibel met diverse apparaten, zoals smartphones, tablets, computers en smart speakers, en ondersteunt besturingssystemen zoals iOS, Android, Windows en macOS.