Muziekstreamingdienst Deezer

Deezer is een populaire muziekstreamingdienst die beschikbaar is in meer dan 180 landen. De dienst biedt gebruikers toegang tot miljoenen nummers van verschillende artiesten en genres.

Wat maakt deze muziekstreamingdienst uniek tegenover concurrenten? Wat zijn de maandelijkse kosten en wat is het aanbod van Deezer?

Lees dit en meer in dit artikel.

Wat is Deezer?

Muziekstreamingdienst Deezer is een populaire manier om toegang te krijgen tot miljoenen nummers van verschillende artiesten. De dienst biedt zowel gratis als betaalde abonnementen aan, waarbij de betaalde abonnementen toegang bieden tot extra functies.

De eerste versie van de muziekstreamingdienst werd in 2006 onder de naam Blogmusik in Parijs opgericht. Blogmusik had geen licentieovereenkomsten en werd op aandringen van de Franse overheid gesloten.

In 2007 herstartte de streamingdienst onder de naam Deezer. Via dienst werd vanaf dan ook alleen muziek aangeboden, waarmee een licentieovereenkomst was afgesloten.

Aanbod

Deezer biedt een grote catalogus met muziek van verschillende genres, waaronder pop, rock, hiphop, jazz en meer. Gebruikers kunnen hun favoriete nummers en artiesten toevoegen aan hun afspeellijsten, of kiezen uit de vele afspeellijsten die door Deezer zijn samengesteld.

De dienst biedt ook een “Flow”-functie, waarbij de dienst nummers aanbeveelt op basis van de muziek die de gebruiker al luistert.

Deezer abonnement - Deezer Flow - Deezer of Spotify

Een andere handige functie van Deezer is de “Mixes” -functie, waarbij de dienst automatisch afspeellijsten samenstelt op basis van een bepaald genre of artiest. Dit is een geweldige manier om nieuwe muziek te ontdekken en te genieten van een aantal van de beste nummers uit een bepaald genre.

Deezer abonnementen

De muziekstreamingdienst Deezer biedt verschillende abonnementen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. Er zijn drie hoofdabonnementen bij Deezer: Gratis, Premium en Family.

Het Gratis abonnement biedt gebruikers toegang tot alle muziek op Deezer, maar met enkele beperkingen. Zo kunnen gebruikers geen nummers downloaden om offline te luisteren, en zijn er advertenties tussen de nummers. Het Gratis abonnement is een goede optie voor mensen die af en toe muziek willen luisteren zonder te betalen.

Het Premium abonnement biedt alle functies van het Gratis abonnement, maar zonder advertenties en met de mogelijkheid om nummers te downloaden voor offline luisteren.

Het Premium abonnement is een goede optie voor mensen die regelmatig muziek luisteren en de extra functies willen zonder te veel te betalen. Ook krijgen gebruikers met dit abonnement toegang tot hogere kwaliteit audio, ook wel FLAC-muziek in High Fidelity genoemd.

Familieabonnement en studentenkorting

Daarnaast biedt Deezer ook een familieabonnement aan, waarmee meerdere mensen toegang krijgen tot de dienst met één abonnement. Dit is een goede optie voor gezinnen die samen muziek willen luisteren.

Voor studenten is een abonnement van Deezer goedkoper af te sluiten. De studentenkorting bedraagt 50%, waardoor studenten voor de helft van de normale prijs een Premium-abonnement kunnen afsluiten.

Alle abonnementen van Deezer kunnen worden betaald met iDeal, een creditcard of via PayPal. Gebruikers kunnen ook een proefabonnement nemen om de dienst te testen voordat ze beslissen om een abonnement te nemen.

Kosten abonnement

In het onderstaande overzicht hebben wij de kosten van Deezer en de andere verschillen van de abonnementen op een rij gezet:

Deezer app

Met Deezer kunnen gebruikers ook muziek streamen via verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers. Dit maakt het gemakkelijk om onderweg of thuis muziek te luisteren.

Review

Deezer

7.8 out of 10
€10.99€8.24

Deezer is een populaire muziekstreamingdienst die beschikbaar is in meer dan 180 landen. 

Aanbod
8 out of 10
Interface
8 out of 10
Prijs
7.5 out of 10
App & integraties
7.5 out of 10

Voordelen

Geluidskwaliteit

3 maanden proefperiode

Studentenkorting

Nadelen

Integraties

Prijs

Aanbod podcasts

Muziekstreamingdiensten vergelijken

In Nederland zijn er naast Deezer veel andere muziekstreamingdiensten beschikbaar. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af wat zijn de verschillen tussen Deezer en Spotify. Maar wat zijn alle voor- en nadelen van de muziekstreamingdienst met haar concurrenten? Vergelijk Deezer o.a. met Spotify en Apple Music.

Vergelijk muziekstreamingdiensten