50% van Storytel-abonnees langer dan 3 jaar lid

Storytel heeft afgelopen week haar kwartaalcijfers bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat de aanbieder van luisterboeken meer winst heeft behaald dan dat het bedrijf zelf had verwacht.

De winst bedroeg in het derde kwartaal van 59,2 miljoen Zweedse kroon. Dat is omgerekend zo’n 5,45 miljoen euro. Dit was flink boven de verwachting van 35,5 miljoen Zweedse kroon. Dezelfde periode vorig jaar behaalde het bedrijf een verlies van zo’n 6 miljoen kronen.

Storytel zegt dat de flinke financiële verbetering komt door een verschuiving van de focus op winstgevendheid, de overname van Audiobooks.com en een herstructurering van het bedrijf.

Zeer loyale klantenbestand

Daarnaast laat Storytel weten dat abonnees zeer loyaal zijn. 50% van het abonneebestand is namelijk al langer dan 3 jaar klant van de streamingdienst voor luisterboeken.

Eind derde kwartaal had Storytel in totaal 2.064.000 betalende leden. Dat is een lichte stijging vergeleken met het totaal van het tweede kwartaal (2.031.000).

In de afgelopen maanden is de service gelanceerd in Frankrijk en werd Johannes Larcher aangesteld als CEO. Larcher kwam over van streamingdienst HBO Max, waar hij verantwoordelijk was voor de lancering van de dienst in 60 landen.

Lees hier meer over luisterboekenaanbieder Storytel.