Viaplay sluit samenwerking met VIDAA

De streamingdienst Viaplay heeft voor meerdere jaren een samenwerking gesloten met Hisense’s snelgroeiende smart tv platform VIDAA .

De Viaplay-app zal vooraf geïnstalleerd worden op alle Hisense smart tv’s die verkocht worden in Viaplay’s huidige direct-to-consumer markten en in Noord-Amerika, waar de streamingdienst begin 2023 gelanceerd zal worden.

De app van de streamingdienst krijgt een prominente plaats in de gebruikersinterface van Hisense. Daarnaast wordt er in Scandinavië een speciale Viaplay-knop toegevoegd aan alle nieuwe Hisense tv-afstandsbedieningen die worden verkocht.

Hisense is één van de grootste televisiefabrikanten van de wereld. In 2019 lanceerde het bedrijf het smart tv platfom VIDAA en het platform is tegenwoordig in alle markten van Hisense beschikbaar. VIDAA bevat een breed scala van smart tv-apps en technologieën.

“Viaplay is een unieke dienst, en we willen dat onze aantrekkelijke line-up van premium Viaplay Originals, ’s werelds beste live sporten en nog veel meer gemakkelijk beschikbaar is op elk relevant platform. Door samen te werken met VIDAA vergroten we ons bereik en kunnen nog meer kijkers, ook in onze komende Noord-Amerikaanse markten, Viaplay zelf ervaren.”
Philip Wågnert, Viaplay Group Chief Technology & Product Officer

Lees meer over de streamingdienst Viaplay.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp