Aantal abonnees Videoland weer gegroeid

Na twee kwartalen van een krimp van het abonneebestand heeft de streamingdienst Videoland in het derde kwartaal een groei laten zien.

Uit de kwartaalcijfers van RTL Group blijkt dat het aantal abonnees is gestegen naar 1,109 miljoen. Dit aantal betekent dat Videoland in het derde kwartaal met 30.000 leden is gegroeid. De abonneeteller staat daardoor nog wel lager dan het begin van dit jaar. De streamingdienst had toen 1,136 miljoen abonnees.

Volgens RTL Group komt deze groei vooral door de uitbreiding van content. Sinds september dit jaar zijn bijvoorbeeld de wedstrijden van de kickboksevenementen van Glory bij Videoland te zien.

Ook het vijfde seizoen van de series The Handmaid’s Tale en Mocro Maffia hebben volgens RTL bijgedragen aan de groei van de streamingdienst. Om een verdere stijging van het abonneebestand in te zetten, voert Videoland ook strategiewijziging door.

Het gratis aanbod van RTL XL verdwijnt en kunnen programma’s voortaan alleen met abonnement van Videoland en NLZiet voor een langere tijd terug kijken. Via tv-providers blijft het mogelijk om eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug te kijken.

Probeer Videoland nu voor 14 dagen uit via deze link.