Games streamen op je Xbox

Het duurt niet lang meer tot dat het mogelijk is om games naar je Xbox. Microsoft heeft namelijk haar eigen game streamingdienst aangekondigd, waarmee games vanuit de cloud gespeeld kunnen worden. Deze game streamingdienst draagt voorlopig de naam Project xCloud.

Update: Microsoft Project xCloud: De streamingdienst van Xbox

Consoles games streamen naar je smartphone

Middels Project xCloud moet het mogelijk worden om games van consolekwaliteit naar je smartphone te streamen. Belangrijk hierbij is dat er altijd een goede verbinding is tussen de server en de smartphone. Hiervoor gebruikt Microsoft haar eigen Azure Cloud Technologies, die ze al voor zakelijke toepassingen met succes gebruiken. Microsoft is namelijk één van de grootmachten in de wereld van cloud.

Beta Xbox game streamingdienst

Op dit moment wordt de dienst al getest in gesloten kring met tablets met een 4G-verbinding getest. Volgend jaar moet een open beta van Project xCloud verschijnen. Xbox topman Phill Spencer benadrukt daarnaast dat de game streamingdienst geen vervanger van de console gaat worden, maar een uitbreiding van het aanbod. Xbox ziet het als een alternatieve manier om console games te spelen voor mensen die bijvoorbeeld onderweg zijn of geen console hebben.

Vergelijk cloud gaming services

Vergelijk eenvoudig en snel cloud gamingdiensten met onze cloud gaming vergelijker.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp