Nieuwe functies Spotify Premium & Wear OS-app

Spotify heeft nieuwe functies aan haar app toegevoegd. Betalende leden zullen na het updaten van de app een nieuwe interface zien. Tot vandaag was de interface voor zowel betalende als niet-betalende leden hetzelfde. Maar wat verandert er nu voor betalende leden in de Spotify-app?

Verandering interface Spotify Premium

De verandering van het interface is direct na het openen van de app zichtbaar. De vijf tabjes onderin de Spotify-app zijn uitgedund naar 3 tabs. De tabs bladeren en radio komen in de Premium versie van de app te vervallen. Spotify heeft hiervoor gekozen omdat zij de zoekfunctie voor Premium gebruikers persoonlijker hebben gemaakt.

Deze personalisatie zien we ook gelijk terug bij de tab zoeken. Onder de zoekbalk worden favoriete muziekgenres getoond en deze zullen automatisch zich aanpassen naarmate je vaker ander soort muziek luistert. Ook worden artiesten, albums en podcast weergeven die meer aansluiten op de muzieksmaak van de gebruiker.

De tabs Home en Bibliotheek zijn weinig verandert. Bij Home worden nog steeds lijsten en albums/ nummers getoond die jij vaak luistert en hierop gebaseerd toont Spotify vervolgens ook andere muziek die de gebruiker wellicht ook interessant vindt.

Persoonlijke Spotify radiostreams

Het was al mogelijk om een radiostream te beginnen met meerdere nummers op basis van een gekozen artiest of nummer. Deze lijst werd echt in de meeste gevallen niet geüpdatet, waardoor de radiostream snel eentonig werd. Vanaf nu worden deze radiostreams vaker bijgewerkt, hebben ze geen maximale lengte en kunnen ze ook offline opgeslagen en beluisterd worden. Kortom een leuke verbetering van de radiostreams van Spotify.

Nieuwe Spotify Wear OS-app

Als je over een android smartwatch beschikt, weet je vast ook wel dat de Spotify app voor Wear OS niet perfect werkte. Daar komt later deze week verandering in. Spotify brengt namelijk een vernieuwde Wear OS-app uit.

De app heeft een visuele make-over gekregen en ook het besturen van de muziek app is vereenvoudigd, waardoor het nu bijvoorbeeld eenvoudiger is om een ander liedje op te zetten. Ook is er een scherm toegevoegd waarbij je je recent afgespeelde albums, afspeellijsten en nummers kan beluisteren. Ook kan je met een hart-icoontje favoriete nummers opslaan. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om offline muziek te luisteren.

Misschien wel de meest interessante vernieuwing van de Wear OS-app is de ondersteuning van Spotify Connect. Met Spotify Connect kan je met één simpele klik muziek streamen naar door Spotify ondersteunde apparaten. (En dat zijn er heel veel)

Spotify vergelijken met Apple Music,

Vergelijk Spotify met Apple Music, Deezer, Juke Premium en YouTube Music

Vergelijk muziekstreamingdiensten

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp