Google Play Pass apps, games & releasedatum

Deze week wordt Google Play Pass gelanceerd. Google Play Pass is een abonnementsdienst voor apps en games uit de Play Store.

Maar wat kunnen we precies verwachten van Play Pass? En is het een tegenaanval op Apple Arcade?

In dit artikel zetten we alles op een rij.

Google Play Pass, wat is het?

Google Play Pass is een abonnementsdienst, waarbij voor een vast bedrag per maand games en apps uit de Google Play Store te downloaden zijn. Play Pass wordt een onderdeel van de huidige Play Store. De abonnementsdienst van Google komt niet uit de lucht vallen. Vorige maand werd al duidelijk dat Google de dienst hard aan het testen.

Google Play Pass games & apps

Via de abonnementsdienst van Google krijg je bij de lancering toegang tot ruim 350 games en apps. Deze games en apps zijn in de Play Store terug te vinden met een special Google Play Pass-label. Ook zullen abonnees een speciale Play Pass tab krijgen in de Play Store, waarin alle beschikbare games en apps te vinden zijn.

De producten van de dienst bevatten allemaal geen advertenties en in-appaankopen meer. De feature zagen we ook al terug bij het onlangs gelanceerde Apple Arcade. Een groot verschil tussen deze twee diensten is dat Google meer dan alleen games biedt en dat het bij Play Pass niet om exclusieve content draait.

Google heeft nog niet bekendgemaakt om welke 350 games en apps het gaat. Enkele games en apps die wel bekend zijn Limbo, Titan Quest, Star Wars™: KOTOR, Momentum Valley 2, AccuWeather en Photo Studio Pro.

Releasedatum & prijs

De abonnementsdienst van Google verschijnt ergens deze week in de Verenigde Staten. Google laat weten dat andere landen binnenkort gaan volgen, echter is het voorlopig onduidelijk om welke landen dit gaat. Of we Play Pass binnenkort in Nederland gaan zien is dus niet bekend.

Ondanks dat de dienst voorlopig niet naar Nederland lijkt te komen, is het al interessant om te kijken wat de kosten in de Verenigde Staten zullen zijn. De prijs voor Play Pass wordt $ 4,99 per maand.

Google Stadia

Eerder dit jaar onthulde Google al een andere abonnementsdienst, namelijk Google Stadia. Google Stadia is een cloud gaming services, waarmee games vanuit Google datacenters naar ieder gewenst apparaat gestreamd wordt. Lees hier meer over Google Stadia.

Samenvatting

Wat is Google Play Pass?

Google Play Pass is een abonnementsdienst, waarbij voor een vast bedrag per maand games en apps uit de Google Play Store te downloaden zijn.

Is Google Play Pass in Nederland beschikbaar?

Nee, tot heden is de gamedienst Google Play Pass alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Wat zijn de kosten van Google Play Pass?

De dienst van Google kost $ 4,99 per maand en het abonnement kan gedeeld worden met 6 familieleden.