Microsoft wijzigt koers van dongle voor Xbox Cloud Gaming

Al een paar jaar gaan er geruchten dat Microsoft werkt aan een of andere vorm van streaming stick om Xbox Cloud Gaming aan te bieden via een meer betaalbare dongle, vergelijkbaar met Chromecast en Google Stadia.

Recent werd een codenaam “Keystone” ontdekt in de code van het besturingsysteem van Xbox, waardoor geruchten ontstonden dat Microsoft doorging met het onderzoeken van extra hardware voor de Xbox line-up.

Nieuw initiatief in ontwikkeling

De website Windows Central kan nu bevestigen dat de geruchten inderdaad waar waren. Microsoft werkte inderdaad aan een gemoderniseerd HDMI streamingapparaat waarop Xbox Game Pass en zijn cloud gaming service draait.

Het hardwarebedrijf heeft echter besloten om het product door te gaan ontwikkelen voordat het op de markt komt. Het neemt de ervaringen van Project Keystone mee in de ontwikkeling van het nieuwe initiatief.

In de onderstaande verklaring van Microsoft aan de website worden geen nieuwe details over een nieuwe versie van de hardware onthuld.

Onze visie voor Xbox Cloud Gaming is onwrikbaar, ons doel is om mensen in staat te stellen de games te spelen die ze willen, op de apparaten die ze willen, waar ze maar willen. Zoals vorig jaar aangekondigd, hebben we gewerkt aan een game-streaming apparaat, codenaam Keystone, dat kan worden aangesloten op elke TV of monitor zonder dat er een console nodig is.

Woordvoerder van Microsoft