Netflix zet eerste stappen in gaming via tv en computer

Netflix is gestart met het testen van zijn games op TV’s en computers in Canada en het VK. Voorheen waren de spellen alleen beschikbaar op mobiele telefoons. Een “beperkt aantal” abonnees krijgt de kans om de games op hun TV’s uit te proberen.

“Oxenfree” en Molehew’s Mining Adventure zijn de eerste spellen die beschikbaar zullen zijn. Deze kunnen gespeeld worden op apparaten van partners zoals Amazon Fire TV, Chromecast, LG, Nvidia Shield TV, Roku, Samsung en Walmart ONN. Apple TV ontbreekt opvallend in de lijst.

Meer apparaten worden in de toekomst ondersteund, maar details ontbreken nog. Netflix lanceerde vorige week een iPhone-gamecontroller-app om games op TV te spelen. Nu bevestigt Netflix dat ze een controller introduceren via smartphones.

Netflix gaming - smartphone als controller - Cloud Gaming Netflix

Games voor PCs en Macs zullen met een toetsenbord en muis gespeeld kunnen worden. Tijdens deze testfase focust Netflix zich op het verbeteren van de spelervaring. Mike Verdu, Netflix VP van Games, zei: “We willen games toegankelijker maken voor onze leden wereldwijd.”

Vorig jaar gaf Netflix aan de cloudgaming-markt te willen betreden. Toch ziet Netflix zichzelf niet als concurrent van PlayStation of Xbox. Ze hebben dit jaar 40 games gepland en sinds hun uitbreiding naar gaming in 2021 hebben ze al 70 mobiele titels uitgebracht.

Lees hier meer over Netflix Gaming.

Gerelateerde artikelen over Netflix Gaming

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp