Binnenkort live programma’s kijken via Netflix

Volgens de website Deadline werkt Netflix aan de mogelijkheid van live-uitzendingen via de streamingdienst. Netflix is van plan om de mogelijkheid, waarvan de streamingdienst bevestigde dat het zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevind, in te zetten voor niet-scripted shows en stand-up specials.

Netflix kan de functie bijvoorbeeld inzetten voor live competitieseries en talentenwedstrijden, zoals de aankomende danscompetitieserie Dance 100 van The Circle-producent Studio Lambert. Ook zou het kunnen worden gebruikt als de streamingdienst besluit om zijn Netflix Is A Joke festival terug te brengen.

Netflix Is A Joke festival

Het live comedy-evenement omvatte ongeveer 300 stand-up optredens in LA, waaronder Dave Chappelle, Larry David en Pete Davidson. Veel van de shows werden opgenomen om on-demand uit te zenden op de dienst. Met de komst van deze nieuwe live functie wordt het mogelijk om de shows live uit te zenden.

De streamingdienst werkt hard aan nieuwe features en content om het aantal abonnees weer te laten groeien. In het afgelopen kwartaal daalde het aantal abonnees van Netflix voor het eerst in 10 jaar. De video on demand service werkt ook aan een goedkoper abonnement, waarbij advertenties tijdens de films en series te zien zullen zijn.

Vergelijken

In Nederland zijn er verschillende video on demand aanbieders beschikbaar, zoals onder andere Netflix, Disney Plus, HBO Max en Videoland. Er zijn echter veel verschillen tussen deze aanbieders. In onze vergelijker hebben wij deze verschillen op een rij gezet.

Vergelijk video on demand services

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp