[Officieel] Discovery Plus en HBO Max smelten samen tot Max

De tijd is gekomen: HBO Max en Discovery Plus zullen deels samensmelten om een gecombineerde streamingdienst genaamd “Max” te creëren.

Tijdens een evenement vandaag maakte Warner Bros. Discovery bekend dat de nieuwe dienst op 23 mei wordt gelanceerd. Het gaat hier om de releasedatum voor Amerika. Het Nederlandse social media account van HBO Max laat weten dat de fusie in Nederland voor volgend jaar gepland staat.

“Max is degene om in de gaten te houden,” zei CEO David Zaslav. “Het is de plek waar elk lid van het huishouden naartoe kan gaan om precies te zien wat ze op elk moment willen.”

Deze stap is al lang in de maak. WarnerMedia voltooide vorig jaar zijn megafusie met Discovery, wat resulteerde in het schrappen van verschillende shows en films. Rond dezelfde tijd maakte het bedrijf ook zijn plannen bekend om een enkele streaming-app te creëren.

De naam “Max” heeft op een bepaalde manier zin, omdat het noch HBO noch Discovery bevoordeelt en in lijn is met het doel van Warner Bros. Discovery om de app overkoepelend te laten lijken.

De nieuwe streamingdienst zal immers een breed scala aan content bieden. Veel ongescripte shows zoals Fixer Upper en Dr. Pimple Popper van Discovery Plus smelten samen met de reeks originele content van HBO Max, zoals Succession, The Last of Us en Game of Thrones.

Discovery Plus verdwijnt niet volledig, alleen gaat veel content naar de nieuwe streamingdienst Max. Discovery Plus blijft veel live sport aanbieden.

Het doel is om een streamingdienst op te bouwen die voldoende gevarieerde content biedt om rivalen zoals Netflix en Disney Plus te verslaan. Warner Bros Discovery denkt op de lange termijn 400 miljoen huishoudens te kunnen binden.

Kosten voor de nieuwe streamingdienst in Nederland zijn nog niet bekend. De prijzen voor de abonnementen in Amerika zijn wel bekend. Het abonnement met advertenties kost $ 9,99 per maand, het normale Max abonnement kost maandelijks $ 14,99 en Max Ultimate kost $ 19,99 per maand. Het Ultimate abonnement biedt 4K-resolutie.

Lees hier meer over de streamingdienst Discovery Plus en HBO Max.

Gerelateerde artikelen

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp