Apple sluit samenwerking met Canal+

Vandaag kondigde Apple aan dat het een samenwerking is aangegaan met Canal+, een Franse betaal-tv-zender, om Apple TV+ content aan te bieden aan alle Canal+-abonnees. Deze stap zal de beschikbaarheid van Apple’s originele inhoud aanzienlijk vergroten en Canal+-klanten een breder scala aan entertainmentopties bieden.

Canal+, dat momenteel actief is in Frankrijk, Zwitserland en Afrika, biedt betaaltelevisie- en streamingdiensten aan. Met deze nieuwe overeenkomst zullen Canal+-abonnees toegang krijgen tot Apple TV+-programma’s zoals “The Morning Show”, “Ted Lasso” en “For All Mankind”, evenals een selectie van andere films en series die exclusief beschikbaar zijn op het platform.

Volgens de aankondiging zullen Canal+-abonnees de Apple TV+-content kunnen bekijken via de Canal+-app op Apple-apparaten, evenals via andere platforms zoals smart-tv’s en gameconsoles. Bovendien zullen nieuwe abonnees van Canal+ die zich aanmelden voor het premium-pakket automatisch toegang krijgen tot Apple TV+-inhoud.

Meer Apple Originals in ontwikkeling

Deze samenwerking tussen Apple en Canal+ komt op een moment dat Apple steeds meer investeert in originele inhoud om te concurreren met andere streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime Video. Door samen te werken met Canal+ kan Apple zijn publiek verder uitbreiden en een breder bereik creëren voor zijn eigen inhoud.

Volgens bronnen dicht bij de deal zijn er geen financiële details bekendgemaakt over de overeenkomst tussen Apple en Canal+. Echter, aangezien Canal+ momenteel ongeveer 20 miljoen abonnees heeft, zal deze overeenkomst Apple een aanzienlijk nieuw publiek bieden voor haar originele inhoud.

Lees hier meer over de streamingdiensten Apple TV+.

Gerelateerde artikelen over Apple TV+

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp