Gerucht: PlayStation kondigt haar nieuwe abonnementsdienst aan komende week

Gamejournalist Jason Schreier van Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat PlayStation mogelijk haar nieuwe abonnementsdienst aankondigt komende week. De bronnen vertellen dat de dienst bij zijn introductie ook games uit de recente jaren bevat.

De nieuwe abonnementsdienst bestaat vermoedelijk uit drie niveaus. Het goedkoopste niveau, dat Essential gaat heetten, lijkt het sterk op het huidige PlayStation Plus. Essential biedt toegang tot de online de diensten van Sony en er zullen maandelijks gratis games beschikbaar zijn.

Het tweede niveau draagt de naam Extra en heeft veel weg van Xbox Game Pass. Extra geeft toegang tot een catalogus van zo’n 300 games. Het zouden om games gaan die die afgelopen jaren voorbij zijn gekomen via PlayStation Plus. Nieuwe exclusieve PlayStation games hoeven we zeer waarschijnlijk niet te verwachten.

Het duurste niveau krijgt de naam Premium. Dit niveau bevat cloud gaming en lijkt veel weg te hebben van het huidige PlayStation Now. De 3 verschillende niveaus zullen volgens de bronnen, 10, 13 en 16 dollar gaat kosten. Daarmee liggen de prijzen in de buurt van Xbox Game Pass, maar bevat het niet de nieuwste PlayStation games bij launch.

Vergelijk cloud gaming en gamediensten

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand
Jelco Haverkamp