PlayStation onthult nieuwe abonnementsdienst

Zoals wij eerder al beschreven was de verwachting dat PlayStation deze week haar nieuwe abonnementsdienst ging aankondigen. Vandaag heeft PlayStation de service officieel uit de doeken gedaan. De service gaat de naam dragen PlayStation Plus.

In juni brengt PlayStation de services PlayStation Plus en PlayStation Now samen in een gloednieuwe PlayStation Plus-abonnementsdienst die klanten wereldwijd meer keuze biedt in drie lidmaatschapsniveaus. Hieronder hebben wij de drie lidmaatschapsniveaus uitgewerkt:

PlayStation Plus Essential PlayStation Plus Extra PlayStation Plus Premium
Twee maandelijkse downloadbare games Biedt alle voordelen van de Essential-laag Biedt alle voordelen van Essential en Extra tiers
Exclusieve kortingen Voegt een catalogus toe van maximaal 400 van de leukste PS4- en PS5-games, inclusief blockbusterhits uit onze PlayStation Studios-catalogus en externe partners. Games in uit het Extra-niveau kunnen worden gedownload om te spelen. Voegt tot 340* extra games toe, waaronder: PS3-games beschikbaar via cloudstreaming & een catalogus met geliefde klassieke games beschikbaar in zowel streaming- als downloadopties van de originele PlayStation-, PS2- en PSP-generaties.
Cloudopslag voor opgeslagen games Biedt toegang tot cloudstreaming voor originele PlayStation-, PS2-, PSP- en PS4-games die worden aangeboden in de Extra- en Premium-niveaus in markten** waar PlayStation Now momenteel beschikbaar is. Klanten kunnen games streamen met PS4- en PS5-consoles en pc.
Online multiplayer-toegang In dit niveau worden ook in de tijd beperkte game-proefversies aangeboden, zodat klanten bepaalde games kunnen uitproberen voordat ze kopen.
€ 8,99 per maand € 13,99 per maand € 16,99 per maand
€ 24,99 per kwartaal € 39,99 per kwartaal € 49,99 per kwartaal
€ 59,99 per jaar € 99,99 per jaar € 119,99 per jaar

Veel van de service valt te vergelijken met concurrent Xbox Game Pass. Het grootste verschil is dat exclusieve Xbox Games direct te spelen zijn via Game Pass en dit is niet het geval voor exclusieve PlayStation games via deze service.