Prime Video-content ook naar andere streamingdiensten. Licenties film en series in de verkoop

Geschatte leestijd: 2 minuten

Amazon is van plan om series en films van Prime Video te verkopen, waardoor ze op andere streamingdiensten beschikbaar komen. Dit betekent dat de exclusiviteit verdwijnt, wat voor consumenten vaak een belangrijke reden is om een abonnement op een streamingdienst te nemen. Amazon verkoopt licenties, waardoor streamingdiensten geen nieuwe seizoenen zelf kunnen maken.

Verkoop Amazon films en series

Filmsite Deadline meldt dat Amazon officieel aankondigde om zijn series en films te verkopen. Dit kan invloed hebben op grote franchises zoals Goliath, Borat, Fargo, James Bond en The Handmaid’s Tale. Amazon verkoopt 4.000 films en 17.000 afleveringen van tv-series.

Amazon Prime Video biedt wekelijks nieuwe content bovenop het al bestaande aanbod van films en series. Overigens is het verdienmodel van Amazon anders dan bij de meeste streamingdiensten. Prime Video is namelijk een onderdeel van het Amazon Prime-abonnement dat ook voordelen brengt voor online shoppen via het shoppingplatform.

Verder is de streamingdienst van Amazon op dit moment ook de goedkoopste dienst met € 2,99 per maand. Andere streamingdiensten overwegen ook hun content minder exclusief te maken, maar Amazon lijkt de eerste grote speler te zijn die dit doorzet.

Amazon is sowieso flik bezig met het veranderen van hun entertainmenttak. Het bedrijf wil ook meer bioscoopfilms maken en heeft hiervoor $1 miljard gereserveerd. Deze films zouden mogelijk later op Prime of andere streamingdiensten verschijnen.

Lees hier meer over de streamingdienst Prime Video.

Gerelateerde artikelen over Prime Video